imelik embleem ...
imelik embleem ...
selline embleem mul juba mitu aastat ja keegi kunagi väitis, et see on 90'ndate algusaastate eesti piirivalve embleem - oskab keegi seda kinnitada?

foorum.rindeleht.ee
Embleem
Tere Uscha.
Mul käib tööjuurest nädala jooksul piirikaid päris mitu läbi, valdavalt vanad olijad.Küsin nende käest.Ja usun, et kindlasti nad teavad.Eks neid embleeme valmistati algaastatel kus keegi ja kuidas sai. Mulle ka toodi paar nädalat tagasi üks imelik sini-must-valge.Sini-must-valge on riidele värvitud ja siis omakorda mingile karvasele (või villasele) materjalile õmmeldud??? Ja tooja ei osanud öelda-mis ja kus kohast.
Mul käib tööjuurest nädala jooksul piirikaid päris mitu läbi, valdavalt vanad olijad.Küsin nende käest.Ja usun, et kindlasti nad teavad.Eks neid embleeme valmistati algaastatel kus keegi ja kuidas sai. Mulle ka toodi paar nädalat tagasi üks imelik sini-must-valge.Sini-must-valge on riidele värvitud ja siis omakorda mingile karvasele (või villasele) materjalile õmmeldud??? Ja tooja ei osanud öelda-mis ja kus kohast.
ajalugu, ajalugu ja ajalugu...
kriuks ütles ...
kellel on hiljuti ilmunud mart laari raamat "sinimäed 1944" siis võiks vaadata sealt neid pilte (lehtedel numbreid pole) - igastahes paremal lehel on suur pilt soomusautost ja mootorratturist ning vasakul lehel 3 pilti eesti sõduritest - ühel pildil väga hästi näha sarnast embleemi ... ega juhuslikult kamraad kriuksul või kortikul pole säilinud kuskil sahtlis seda 90'ndate piirivalvuri embleemi - saaks kõrvutada
täpsemalt öeldes äärepalistus puudub - embleem on lihtsalt välja lõigatud suuremast riide tükistembleemi äärepalistus tundub kahtlaselt tänapäevane...

kellel on hiljuti ilmunud mart laari raamat "sinimäed 1944" siis võiks vaadata sealt neid pilte (lehtedel numbreid pole) - igastahes paremal lehel on suur pilt soomusautost ja mootorratturist ning vasakul lehel 3 pilti eesti sõduritest - ühel pildil väga hästi näha sarnast embleemi ... ega juhuslikult kamraad kriuksul või kortikul pole säilinud kuskil sahtlis seda 90'ndate piirivalvuri embleemi - saaks kõrvutada

foorum.rindeleht.ee
Ei, pidasin silmas Paul Lillelehte, Kol.Ltn., 6.Piirikaitse rügement. Aga neil mõlemil vist seda teist tüüpi embleem koos Rebasega pildi peal kui nüüd vaadata.
http://img129.imageshack.us/img129/5002 ... ane8wv.jpg
http://img129.imageshack.us/img129/5002 ... ane8wv.jpg
Kamraad Uscha kirjutas:
. Üldjuhul tehti ju ikka õmblustööd.
Loodan väga, et järgmisel nädalal näen ehtsat 90'ndate sini-must-valget ja saan siis ka sellest pilti teha
.
Need on seal tõesti väga-väga sarnased Sinu embleemile. Kuidas aga oli nende trükkimisegakellel on hiljuti ilmunud mart laari raamat "sinimäed 1944" siis võiks vaadata sealt neid pilte

Loodan väga, et järgmisel nädalal näen ehtsat 90'ndate sini-must-valget ja saan siis ka sellest pilti teha