imelik koht.

Siin võib arutada teemadel, mis ei puutu üldse sõdade valdkonda ...
Vasta
Hall Kardinal
Huviline

Postitus Postitas Hall Kardinal »

Sellesse metsa pole seega enam mõtet minna. Kuidagi kergelt tuli sealt neid asju ja juba enne olid pisikesed kahtlused. Tuleb siis ühele talumehele väike päring esitada,kuna mina ja mõned teised oleme iga kord vennale paar sajakat visanud,et tema maadel rahulikult toimetada saaks. Hea äriidee muidugi,mille mina ka nüüd kenasti alla neelasin.No lohutan ennast sellega,et ma ei olnud mitte ainuke.Hea,et pildi panin. Üldiselt võttis nüüd igasuguse metsaskäimise isu ära.
Hall Kardinal
Huviline

Ja veel: Kes satub Valma voori kohale otsima nendele teadmiseks,et kollases majas elab väike prillidega vanamees. Alati juhatab lahkelt kohti ainult,et enne tuleb poes ära käia ja pärast paar sajakat ka jätta.Ja alati võib lahkelt tagasi minna. Ja alati leiab sealt metsast midagi,mis tekitab tahtmist ikka tagasi minna.Ma ei saa aru kuidas ta neid asju vanandab?. Lubas mulle järgmine kord oletatava koha näidata kuhu palju asju peidetud.Vaja olevat ainult kelleltki täpsemalt küsida ja see muidugi maksab natuke.... . Aga arvan Krizz,et sinule vähemalt sain õige toru,kuigi ise sain täieliku tünga,kurat seda tean,et loll olen aga,et nii loll......
Kasutaja avatar
Frundsberg
Huviline

Postitus Postitas Frundsberg »

See on nüüd küll siis üsna huvitav maaturismi haru - peita enda maale mingisuguseid võltsinguid ja lasta linnameestel leidude üle rõõmustada :D. Aga ega ole ju päris välistatud ka see, et sama embleemi kasutati ka varem kui 1945, Lützov'i embleem oli lihtsalt esimene, mis meelde tuli.
Palun alati pakkuda NSDAP varase perioodi parteimärke.
Raudrist
Veteran

Postitus Postitas Raudrist »

Frundsberg kirjutas:See on nüüd küll siis üsna huvitav maaturismi haru - peita enda maale mingisuguseid võltsinguid ja lasta linnameestel leidude üle rõõmustada :D.

Selline "hobi" on mujal ilmas ammu levinud ja ka meil juba mitu aastat kohal.
Üks väljund (algelisem) on raha teenimine n.ö. marjamaale juhatamisega, teine väljund (rafineeritum) on võltsingute "pesemine" ja uute "rariteetide" loomine.
PALUN PAKKUDA EW JA TSAARI-VENE MÄRKE , MEDALEID , VORMIELEMENTE , POSTKAARTE , FOTOSID, DOKUMENTE JA MUUD.
5223353
Hall Kardinal
Huviline

No nüüd siis tuli sellest talust, kust see välkudega päevik välja ujus uus üllatus. Inimene leidis seina vahelt pildialbumi . Sees mingid täiesti tavalised peopanemise pildid aastatest 50. Ma ei osanud ka alguses midagi arvata,kuid mõtlema pani asjaolu,miks album oli peidikus. Ja siis vaatasin,et üks pilt on kuidagi tuttav,nagu oleks varem nähtud. Lõpuks kohmasin,et nägin seda raamatus ja seal peal poseerib Jägala koonduslaagris toimetanud Ralf Gerrets isiklikult. Gerretsi onust seal albumis üldse palju pilte. Kogu see materjal tuleb välja just sellest talust mille juurde 44.a. maeti üsna palju mingit nodi.Olen sellest legendist siin või teises foorumis kunagi rääkinud. Kuna see talu oli Gerretsi sugulastele kuuluv ja leitud välkudega päeviku omanik oli 36-ndast aastast juhilubade omanik siis võis just tema olla 44-ndal ühe auto roolis,mille koorem maasse aeti. Päevikuomaniku naine mulle kunagi seda matmiskohta näitas,kuid ei soovitanud midagi sealt välja kaevata. KGB tundis ka pidevalt asja vastu huvi ju siis midagi teadsid. Võin pilte ka panna,kuigi pole huvipakkuvad,lihtsalt Ralf paneb pidu...
Kasutaja avatar
Kriuks
Moderaator

Postitus Postitas Kriuks »

Gerretsi pilte vaataks ikka 8). Mingid kaadrid temast nõuka ajal on küll tõesti ilmunud ( oli vist L. Barkov'i "Mõrvarid ei pääse karistusest" ja seal ta praalis samuti kuskil pidulauas ) aga täiendavad materjalid on alati teretulnud ...
Hall Kardinal
Huviline

Jah see raamatus ilmunud pilt on ka kenasti seal albumis olemas,koos teiste peopiltidega. Eks siis homme proovin teilegi näidata. Piltidel veel teisigi nägusid äkki veel mõni tuntud kuju seal peal.
Kasutaja avatar
ormsö
Huviline

Postitus Postitas ormsö »

Siin natuke filmimaterjali Gerretsi "kohtuprotsessist".

http://209.85.129.132/search?q=cache:lk ... ent=safari
Kasutaja avatar
ormsö
Huviline

Postitus Postitas ormsö »

Mäletamist mööda toimus kohus veel Tallinnas Ohvitseride majas.
Hall Kardinal
Huviline

Siin siis mõned Ralfi onu peopildid.Kõike ei viitsi üles panema hakata,mis sealt ikka vaadata.pidu nagu iga teinegi. Eks parematel aegadel tuleb pilk peale visata,mida siis Ralfi onu koos kolleegidega 44 - ndal sinna talu taha siis maasse kaevas.Arvan,et kindlasti mitte juute.
http://album.ee/album/465511/50150007
Graapen

Postitus Postitas Graapen »

Hea leid!
Kasutaja avatar
Kriuks
Moderaator

Postitus Postitas Kriuks »

Graapen kirjutas:Hea leid!
Ütleks lausa erakordne! :wink: Tänud kmr HK-le demomise eest!
Hall Kardinal
Huviline

Arvan ,et hea on see,mis sinna peideti.Kui üldse peideti,ise pole ju peitmise juures olnud. Ekskavaator juba ammu röögib õues ja käsib kaevama minna. No nii kerge see leidmine seal kindlasti pole aga proovida võib alati. Rohkem nagu huvitab,kas fotodel on meeste hulgas veel mõni tuttav nägu?. Kolm on tuvastatud: Gerrets,Martinson ja Soll.Viimane tabati metsavennana 54-ndal aastal.
kaapekakk
Huviline

Postitus Postitas kaapekakk »

ma küll ei viitsinud kõiki neid pikki jutustusi ja pragamisi läbi lugeda - ma ei tea, kas vastuseni on jõutud. räägin sellest suure-jaani matusest. esiteks ma mõtlesin, kas see võib olla mõni ristisõdijate poolt tapetud paganate ühishaud. ega nemadki viitsinud ju kõiki kombe kohaselt maha matta. aga et seal rikutud relvad on - see on rohkem ohverdamise moodi. sel aal kõik ohvrid rikuti ja muudeti kasutamiskõlbmatuks. vb tehti mõnele idavaenlasele või ristiväele säru ning hiljem visati kinnipüütud pühalikult auku. vaatan mõned kroonikad vilksamisi läbi, ehk on midagi suure-jaani kandist kirja pandud
Kasutaja avatar
divine
Veteran

Postitus Postitas divine »

kaapekakk kirjutas: sel aal kõik ohvrid rikuti ja muudeti kasutamiskõlbmatuks. vb tehti mõnele idavaenlasele või ristiväele säru ning hiljem visati kinnipüütud pühalikult auku. vaatan mõned kroonikad vilksamisi läbi, ehk on midagi suure-jaani kandist kirja pandud
No jaa, poolikuid relvi ja muud tavaari pandi manustena hauda küll, aga vaevalt oleks vaenupoole tapetuile sellist au avaldatud. Ja Suure-Jaani kandist on Henriku kroonikas üsna palju juttu (Lõhavere näiteks).
"Maakri ja Kuke nurgal puumajas elasid kaks õde litsi, väga soojad mälestused." (tundmatu klassik, 2013)
Vasta

Mine “Kõrts/Pub”