Eesti Vabadussõjalaste Liit

Huvitavad lingid, mis on seotud sõjaajalooga ...
Vasta
Kasutaja avatar
Zzirk
Huviline
Kontakt:

Eesti Vabadussõjalaste Liit

Postitus Postitas Zzirk »

Valminud on selline ülevaade. Allikas põhilisely EVL-i ajakiri "Võitlus".
Mis arvate? Ja kas oskate midagi teemakohast lisada sinna?

http://vapsid.weebly.com
Huvitavad Aegna Merekindluse ajateenistuse fotod 1930-1935.
faust
Veteran

Postitus Postitas faust »

Tänud. Igati põhjalik leht ja suur töö tehtud.
Mis värk selle Larka surmaaastaga on. Erinevates kohtades (internetis üldse ma mõtlen) kirjutatud küll 1942 küll 1943 (8. jaanuar on õige) Et mis jama sellega on? Kas eksisteerivad ta surma kohta kahesugused andmed.
Teie poolt tehtud lehel on ka Larka eluloos surmaajaks 1942 aga sealsamas Larka mälestuskivi pildil surmaaasta 1943 ????

Kuigi Larka mu sugulane (vanaisa onu) ei ole võimalik enam esivanematelt ka selle kohta täpsemalt uurida.
Sõda on elujaatamise kõige aktiivsem vorm.
Parem olla kui näida.
Kasutaja avatar
Zzirk
Huviline
Kontakt:

Tänan! Eks vanades lehtedes (digikujul) oli omajagu tuhnimist. Mingi valik on tehtud. Kui hea või halb - eks igaüks otsusta ise...
Kuigi Larka mu sugulane (vanaisa onu) ei ole võimalik enam esivanematelt ka selle kohta täpsemalt uurida.
See on küll vahva. Ehk tuleb sugulastelt mingit uut infot. Kuid eks jah aeg teeb oma töö...

Larka surmaaeg - minu lehel on Larka elulugu Wikipediast (see on nagu on). Põhjalikumat uurimist pole läbi viinud. Ei oska selle aastaarvu kõikumise kohta midagi tarka kosta kahjuks. Pole seda isegi tähele pannud.:oops:

Huvitav on ka see, et mõned kirjutajad mainivad mahalaskmist. Teised, toetudes ametlikele andmetele, et ta suri haigusesse. Eks see oli enam-vähem teada värk, kuidas asi tol ajal käis.

Kõike paremat!
faust
Veteran

Selline tähelepanek, et kas Johan Pitka puhul on mõtet seda Haakristi juttu lisada. Mõlestusmärgi pilt muidugi hea ja asjakohane.
Parem olla kui näida.
faust
Veteran

See Wikipedia mu arust natuke kahtlane koht, suht palju vastuolusid. Arvan, et see allikas on Larka kohta natuke parem:
http://muuseum.viljandimaa.ee/aastaraam ... pihlak.pdf

Ühtlasi oleks ettepanek lehele lisada ka väga teemakohase Vabadusristi, kui autasu jutu ja pildi. (miks ka mitte Vabadusõja mälestusmedal)
http://kepphobune.files.wordpress.com/2 ... usrist.jpg
Parem olla kui näida.
Kasutaja avatar
Zzirk
Huviline
Kontakt:

See haakristi jutt ongi selleks, et iga inimene saaks aru, kui absurdne on selliste meeste tembeldamine fašistideks-natsideks. Vabadusrist ja haakrist! See on ju puhas absurd!

Olen nõus, et "Kallimaks kui kullakoormat, tuleb Vikipeediat tunnistada!" ei pea paika.
Sealt tuleb välja, et kommunistid olid palju leebemad, kui Päts. Päts andis 15 aastat, kommud ainult 8. Kuid reaalsuses oli asi vastupidine. Siin sai ta amnestia, Venemaalaga suri (tapeti).

Vabadusrist ja medal - sobivad ilusti.

Tänan hääde ettepanekute eest. Ise ju ka kõike ei märka.
Vasta

Mine “Lingid/Links”