Niisiis olen välja uurinud, et minu kodu ümbruses oli punaste ja sakslaste vahel lahing( ei oska eestlaste osalust täpsustada). Lisaks kohe siia ka siis pildi lingina ning täpsustaks, et kaartil on näha Puka asula juures olevat lahingut, kus punased tulevad üle Otepää Puka peale. Kohalikelt ning koolilt sain andmeid, et sõja ajal oli vana koolimaja(praegu uus kõrval, kus ma õpin) kasutusel saksa hospitalina ning 3 kontmeest sealt siiamaani leidmata, kes olevat sinna maetud. Link: http://wehrmacht.pri.ee/lahingukaardid/ ... tartu1.JPG
Lisaks tõenduseks, et siin lahing oli on rääkida väike lugu, kuidas isa viis metsast lõigatud palke kohalikke saekaadrisse ning seal oli päris võimas ilutulestik olnud, kuna iga viimnegi palk sisaldas püssikuule või mürsukilde. Huvitav on ainult see, et oma metsast ma pole ringi jalutades leidnud midagi ohtlikku ega ka auke, mille oleks tekitanud lõhkeained.
Lisaks paiknes siinkandis ka metsavendade üksus, kes pesitsesid tolleaegses Kuigatsi ja Aakre valdades( praeguses Puka vallas). Üksust kutsuti Tinni võsavendadeks ning nad hävitasid enamlaste hävitusrongi enne Palupera jaama( minu kodu läheduses, isa kolleegi kodu kõrval kohe, olemas ka tõedav sammas). Hiljem lõid metsavennad Puka Omakaitse. 11.juulil 1941 jõudsid Puka alevikku ka esimesed sakslased- 4 raudteepioneeride pataljoni meest sõiduautol. Peale toda liideti Puka Omakaitse Kuigatsi Omakaitsega. <-- See info pärineb siis Herbert Lindmäe teosest "Suvesõda Valgamaal 1941"
Ma tean, et mu infot on väga vähe, kuid sooviks teilt saada lisainfot võitlejate ja muude seotud isikute kohta. PS! Aakre vald jäi Tartu maakonna alla, seepärast ma ei tea eriti palju oma kodukohas olnud lahingu kohta, kuna mul pole Tartumaa Suvesõja raamatut.

/// Panen siis natuke veel lisainfot ja mõned leiud.
Seoses nende 3 kontmeestega, kes hospitali kõrvale maetud, siis neid on käinud sakslased otsimas mitmeid kordi, iga kord üha võimsama tehnikaga, kuid siiamaani pole midagi leitud v.a. kooli lisakuuri ääre juures oli mingi anomaalia, kuid tollele ei pääsetud ligi kaevamisega.
Koolis oli kunagi seoses Mihklipäeva laadaga ka vanavara näitus, kuhu oli üks õpetaja toonud 2 vene kiivrit, mille ta leidis oma kodu juures asuvast tiigist.
Lisaks on minu külast leitud ka tääk, mille asukohta ma hetkel ei tea, kuid oli tegemist vist punaste omaga. Lisan ka küla nime, äkki aitab otsingutel: praegune küla nimi on Kähri küla, kuid minu andmetel sõja ajal oli ta Kure küla.