Metsavend Hjalmar Koovik
Metsavend Hjalmar Koovik
Hjalmar Koovik tahaks sellise metsavenna kohta informatsiooni temast kus tegutses jne.(ei ole päris kindel kas eesnimi on õige).
-
- Huviline
- Wolfenstein
- Huviline
Peaks tõesti olema Haljand Koovik.
Viimati muutis Wolfenstein, N Okt 25, 2007 4:06 pm, muudetud 1 kord kokku.
Keeruline tegelane ja keeruline asju tõelähedaselt paika panna, nagu paljude metsavendade puhul.
Seni vist kõige pikem katse
http://luup.postimees.ee/luup/99/22/elu1.shtm
Seni vist kõige pikem katse
http://luup.postimees.ee/luup/99/22/elu1.shtm
Haljand Koovikust rääkis mulle vanaema. Ta tegutses Kooraste Ja Kaagvere kandis, oli väga kardetud vend olnud oma julmuse külma närvi pärast. Ise oli olnud suht väikest kasvu mees. Talu kus ta elas oli Kaagvere külas(põlvamaa), sinna tehti jutu järgi talle ka haarang ja lasti maha, elusalt teda kätte minuteada ei saadud. See kõik oli kuidagi väga õnnetult juhtunud, et just siis ta seal oli, muidu ta rändas ringi.
Vangla kohta ei tea ma midagi aga Tartu all Laeva kandis oli teda taga küll aetud. Mart Laar nimetab teda oma raamatus unustatud sõda teda rohelise kindralina.Vanaema ka väga palju ei teadnud temast, ega tahtnudki, tollel ajal oleks see võinud palju häda kaela tuua. Küüditamisi seal kandis ka ei olnud kuna olla kardetud Koovikut ja tema mehi. Vennad Hallapid olid vist ka sinna punti kuulunud. Nimesid ei mäleta aga isa nimi oli Konrad, kes julgeoleku piinamiste tagajärjel ennast üles poos.
Vangla kohta ei tea ma midagi aga Tartu all Laeva kandis oli teda taga küll aetud. Mart Laar nimetab teda oma raamatus unustatud sõda teda rohelise kindralina.Vanaema ka väga palju ei teadnud temast, ega tahtnudki, tollel ajal oleks see võinud palju häda kaela tuua. Küüditamisi seal kandis ka ei olnud kuna olla kardetud Koovikut ja tema mehi. Vennad Hallapid olid vist ka sinna punti kuulunud. Nimesid ei mäleta aga isa nimi oli Konrad, kes julgeoleku piinamiste tagajärjel ennast üles poos.
[quote="hirco"]Haljand Koovikust rääkis mulle vanaema. Ta tegutses Kooraste Ja Kaagvere kandis, oli väga kardetud vend olnud oma julmuse külma närvi pärast. Ise oli olnud suht väikest kasvu mees. Talu kus ta elas oli Kaagvere külas(põlvamaa), sinna tehti jutu järgi talle ka haarang ja lasti maha, elusalt teda kätte minuteada ei saadud. See kõik oli kuidagi väga õnnetult juhtunud, et just siis ta seal oli, muidu ta rändas ringi.
Vangla kohta ei tea ma midagi aga Tartu all Laeva kandis oli teda taga küll aetud. Mart Laar nimetab teda oma raamatus [b]unustatud sõda[/b] teda [b]rohelise kindralina.[/b]Vanaema ka väga palju ei teadnud temast, ega tahtnudki, tollel ajal oleks see võinud palju häda kaela tuua. Küüditamisi seal kandis ka ei olnud kuna olla kardetud Koovikut ja tema mehi. Vennad Hallapid olid vist ka sinna punti kuulunud. Nimesid ei mäleta aga isa nimi oli Konrad, kes julgeoleku piinamiste tagajärjel ennast üles poos.[/quote]
Üks mees, kes temaga oli, oli Kalju Hani. Tore mees igatepidi, aga langes haarangus ...
Vangla kohta ei tea ma midagi aga Tartu all Laeva kandis oli teda taga küll aetud. Mart Laar nimetab teda oma raamatus [b]unustatud sõda[/b] teda [b]rohelise kindralina.[/b]Vanaema ka väga palju ei teadnud temast, ega tahtnudki, tollel ajal oleks see võinud palju häda kaela tuua. Küüditamisi seal kandis ka ei olnud kuna olla kardetud Koovikut ja tema mehi. Vennad Hallapid olid vist ka sinna punti kuulunud. Nimesid ei mäleta aga isa nimi oli Konrad, kes julgeoleku piinamiste tagajärjel ennast üles poos.[/quote]
Üks mees, kes temaga oli, oli Kalju Hani. Tore mees igatepidi, aga langes haarangus ...
-
- Kasutaja