Peitjate jälgedes.

Sõjaajalooga seotud teemad, mis muude kategooriate alla ei sobi ...
Vasta
Hall Kardinal
Huviline

Postitus Postitas Hall Kardinal »

Ja veel. Kogu relva leidmine on korralikult dokumenteeritud ja pildistatud.Ka oli relva vasakpoolse pideme sees sõdurite kirjutatud ürik,kuna v tähe asemel on kasutatud w tähte siis tegemist vana kirjaviisiga.Küll kunagi tuleb ka tõehetk ei maksa põdeda. Praegusel hetkel on relv ise korralikult kahurimäärde all ja uuesti maa sees õiget aega ootamas ja kunas see tuleb seda otsustan mina ja ainult mina ja sellest ei saa keegi ei üle ega ümber,ulugu palju tahavad.
Kasutaja avatar
labidamees
Veteran

Postitus Postitas labidamees »

No nüüd lehvitasid jälle nö.pulli nina ees punast rätikut.Jääb vaid oodata,millal vihased möirged tulema hakkavad...
Hall Kardinal
Huviline

Eks need möirged ja sõrgadega maa kraapimine tulevad siis nii õhtu poole,kui pudel rindu on tõmmatud ja püksid märjaks tehtud. Ja selle tõsisema möirgamise kutsume veel õige pea esile,ma ju alles alustasin,kuigi pean ütlema,et selle pritsi teema tekitas uuesti keegi kellele asi kohe kuidagi rahu ei anna.
Hall Kardinal
Huviline

Ja veel selgituseks alusvankri osas: Ei vankrit ega relva pole keegi ümber ehitanud,relv sobib vankrile nagu peakski sinna sobima. vankril on mitmeid numbreid,mis on maha löödud ja uued kõrvale löödud.Eks see vanker sinna külge komplekteerimise käigus sattus. Nii suureks eriteadlaseks ennast ei pea,et numbri järgi oskan öelda valmistamisaastat,lähtusin määramisel vaid detailidel olevast aastaarvust. Ma ei või nüüd pead anda,kuid vist olid ka detailide seerianumbrid samad,mis korpusel,kuid kindlalt on detailidel valmistamisaasta 1911.Muidugi võib masina lahti võtta ja vaadata. Spetsid võiks määramisel appi tulla mitte niisama plõksida. Kui leiti Saaremaal rahapada siis just Muinsuskaitse hoidis kohta saladuses ja nüüd herr Unt paneb pahaks,et mina leiukohta ei avalda. No ma võin ju avalikult riputada üles info,kus see sakslaste tank lebab.Iga mees võib seda sealt lihtsalt leida,kui kaart ees on.Kas arvab keegi,et see seal siis kaua alles püsib või?. Mis puudutab tõe ja mittetõe rääkimist siis ma võin ju ka väita,et olen Rootsi kuningas.Usute või?. Küll aga on kohe raudne tõde,et asja soomülkast välja tirisin .
Kasutaja avatar
nigga
Huviline

Postitus Postitas nigga »

Hall Kardinal kirjutas:Ka oli relva vasakpoolse pideme sees sõdurite kirjutatud ürik,kuna v tähe asemel on kasutatud w tähte siis tegemist vana kirjaviisiga.
Ehk saad sisse skännida?
Hall Kardinal
Huviline

Ega seal midagi erilist kirjas pole.Lihtsalt mingi hull posimine.Põhimõtteliselt mingi piibli jura ja kirjutatud veel,et kes seda endaga kaasas kannavad need nagu on kõigi hädade vastu kaitstud jne. Mille kuradi pärast see üldse kirjutatud on ja miks sinna pidemesse topitud võta kinni. Kiri ise eestikeelne ja hästi säilinud.Miks venelased seda mahorka tõmbamisel ära ei kasutanud jälle ei tea. No muidugi võis selle sinna toppida ka viimane kuulipildur,kes oli muide eestlane. Kiri teda paraku ei päästnud ja mees sai kuuli pähe 23.sept 44. Võin kinnisilmi igaühe laskepesa juurde viia,kus see tapariist on sadu kesti maha jätnud. Muidugi ei kaitsenud kirjutis ka pritsi ennast.Nagu näete olen ma selle ju põhjalikult ära tapnud ja p... keeranud. Üldiselt on nii,et uurin politseist järele millised on võimalused seda asja paukpadruniga laskma panna.
Kasutaja avatar
Anton
Kasutaja

Postitus Postitas Anton »

Paukpadrunite kasutamise osas võiks ehk Frontline meeste poole pöörduda, nad kasutavad neid pidevalt.
Hall Kardinal
Huviline

Sealt just keegi eile helistaski ja selle mõtte mulle pähe pani,kahjuks me selleni ei jõudnud,et seadust lahata.Ümberehitus pole mingi probleem.Vaja uus lint sest vana ilmselt ei kannata laskmist välja. Soomest saaks inglise paukmoona kui vaja. Ja miks mitte kasutada asja näiteks filmivõtetel.?.
Kasutaja avatar
Anton
Kasutaja

Kindlasti tasuks vaeva!
Hall Kardinal
Huviline

No jah,aga pärast ei jõua jälle ära kuulata,et asi veelgi rohkem p... keeratud,kuigi mul sellest haigest jutust kama. Üldiselt ma ise mõtlen ehitada Toonelast endast täis elusuuruses sõitva koopia,et oleks huvitav ringi kolistada ja soomustornist valanguid välja lasta.
väikemees

Postitus Postitas väikemees »

Hall Kardinal kirjutas:Eks need möirged ja sõrgadega maa kraapimine tulevad siis nii õhtu poole,kui pudel rindu on tõmmatud ja püksid märjaks tehtud. Ja selle tõsisema möirgamise kutsume veel õige pea esile,ma ju alles alustasin,kuigi pean ütlema,et selle pritsi teema tekitas uuesti keegi kellele asi kohe kuidagi rahu ei anna.
algus oli kõva. jääme ootama Finishit ja kiri kanna alati kaasas ,ikkagi sõnum kõrgemalt+imuunsus
Kasutaja avatar
Anton
Kasutaja

Üldiselt ma ise mõtlen ehitada Toonelast endast täis elusuuruses sõitva koopia,et oleks huvitav ringi kolistada ja soomustornist valanguid välja lasta.
aina paremaks läheb! See idee tuleks kindlasti ellu viia, leiab laialdaselt rakendust.
RVO
Huviline

Postitus Postitas RVO »

Hall Kindral kirjutas:
Ega seal midagi erilist kirjas pole.Lihtsalt mingi hull posimine.Põhimõtteliselt mingi piibli jura ja kirjutatud veel,et kes seda endaga kaasas kannavad need nagu on kõigi hädade vastu kaitstud jne.
...Kiri teda paraku ei päästnud ja mees sai kuuli pähe 23.sept 44.

See ju sulaselge needus, nii et prits kaenlasse ja soolapuhuja juurde kurivaime sellest välja ajama :lol: ...aga kui see jälle (pauk-) padruneid õgima panna on uus häda kerge sündima - Arnoldi vanasõna :lol:
Hall Kardinal
Huviline

Seda minagi,et hädad kerged tulema.Vaata asja kuidas tahad ikka leiab keegi,et pole õieti tehtud. No ma arvan,et ümberehitamisel midagi ära ei riku.Ainus ,mis kindlasti kannataks on vintraud,kuid saab ju panna teise raua ja originaal lihtsalt alles jätta.Muid probleeme nagu asja juures ei näe.
Hall Kardinal
Huviline

Lugedes teist foorumit on jälle rida küsimusi üleval.Selge on see,et ka mind huvitab asja täpne vanus.Kindlasti saavad targemaks kõik,mitte ainult mina.Kui nüüd ühel päeval asja jälle välja kaevan ja puhtaks nühin siis pildistan kõik nummerdatud detailid ja panen pildid üles. Detailidel on hästi näha ka tootjatehase vapid,küll siis lõpuks selgeks saab kunas toodetud.Seadusandluse poole pealt küsiks,et kui kellegi vanaisa korjas terve elu näiteks haruldasi münte ja peale surma oled sina pärija ja saad maja omale.No koristades või remontides leiad kogu üles,siis millega on tegemist?. Mis siis,et tegu on kultuuri-või ajaloomälestisega,oled selle ju leidnud omast majast ja sugugi ei saa öelda,et tegemist on omanikuta varaga.Oled ju sina omaniku otsene pärija. Ja siit algabki juriidiliselt suur auk. Leiukoha avalikustamisega on asi järgmine: Kui leiti Verevi juurest Saksa lennuk,sai selle teabe ka Muinsuskaitseamet. Mina tõin sealt ära pardakahurid ,ühe silindri ja sünkronisaatori.Need on jõudnud kuhugi kõigile vaatamiseks ja ära antud mingit leiutasu tahtmata.Loodan,et seda mõni siit foorumist ka kinnitab,kes asjaga kursis on. Lõpp oli aga asjal selline,et kohale sõitis pool riiki ja nüüd on seal vaid üks suur vett täis auk ja leida võib vaid mõne imeväikese plekituki. Ainus,kes kohal ei käinud oli Muinsuskaitse. Ja minu puhul oli nii,et ma mitte ei olnud huvitatud,et keegi mu üksikus kohas asuva vana talumaja lõhki kisub. Ja küllap see prits ka kusagil oma koha leiab,kuid mitte niikaua,kui sellised asja ajavad nagu Arnold. Ja muidugi tsirkust ja leiba - seda ju rahvas tahab.
Vasta

Mine “Kasarmu Ees Tänaval/Varia”