Peitjate jälgedes.

Sõjaajalooga seotud teemad, mis muude kategooriate alla ei sobi ...
Vasta
Kasutaja avatar
Kriuks
Moderaator

Postitus Postitas Kriuks »

Mulle meeldib hirmsasti see diversiooniüksuste versioon 8). Leonid Barkov'i raamatus "Abwehr Eestis" ( Tallinn: Eesti Raamat, 1974 ) on lk 70 selline lõik: Samasugust tegevust arendas ka abwehrigrupp 211, mis 1944. aasta jaanuaris asus Pärnusse, hakkas Pärnumaal salarelvaladusid rajama ning värbama agentuuri diversioonideks ja terroriaktideks Nõukogude vägede tagalas.
väikemees

Postitus Postitas väikemees »

Muidugi väga tuline kahju, et fotosessioon ära jaab,
kui rääkida piltide lekkest, sa ju ise demonstreerid nii, et vähe pole,
seitse korda mõõda, üks kord lõika.
Hall Kardinal
Huviline

Postitus Postitas Hall Kardinal »

On pilte mida võib näidata,kuid on ka neid mida ei või näidata.Või siis kunagi hiljem,kui asjad on kuhugi kindlasse kohta toimetatud ja jälgedel kasvab rohi. No üldiselt,kui arvate,et palju pildikesi näitan,eks siis olen tulevikus tagasihoidlikum.
wolfen
Kasutaja

Postitus Postitas wolfen »

Ei,jumala pärast,ärge te seda küll tehke! Militaar.net on juba peale teie lahkumist kuidagi lagedaks jäänud,pole siin sama vaja.Kui vähegi kannatab pilti üles panna,pange.Üks küsimus kah,kas te need Tamsasse maetud saksa sõdurid ka üles leidsite?Vabandust,kui teemasse ei lähe.
Hall Kardinal
Huviline

Vaata nende piltidega on nii,et muidugi on neid vahest hea vaadata.Kuid vaatavad ka need ,kes avaldatud fotodest uht - teist minu isiku vastu leida püüavad. Soost väljatõmmatud tanki on muidugi kena vaadata.Kui aga selle kõrval seisab inimene siis läheb jamaks.See inimene otsitakse üles,kui tunnistaja.Kui on kindel mees pole probleemi.Kui aga fotol on juba grupp kellest ma midagi ei tea läheb asi kontrolli alt välja. Ma arvan,et kui kett on väga pikk leidub seal alati üks nõrk lüli. Kunagi pole hea pildistada autonumbreid ja inimesi.Kui leitakse üles koht,kust midagi välja on kaevatud võib toimikukaaned kenasti kinni lüüa ja kohtu alla kobida. Niikaua,kui pole kohta ,pole ka kusagilt kinni hakata. Mina lähtun nn." üksiku hundi" põhimõttest. Ise olen pomo ja ise olen töömees.Kõik,mis teen ,teen endale.Kui rauad randmete ümber pannakse tean mida räägin,et need uuesti lahti tehakse. Mingeid pilte ikka tulevikus üles riputan ei ole probleemi. Elva ühishaua leidsin üles,kuid välja pole kaevanud. Lihtsalt ei ole luba antud,selle kuulipritsi pärast. Paraku on tekkinud olukord,kus MK vahetab lubasid kuulipilduja vastu.Minu meelest halb tehing,nii,et jääb ära.
Kasutaja avatar
Rändur
Huviline

Postitus Postitas Rändur »

Ah vai Tamsa ühishaud leitud... No hää seegi, et leitud.
Hall Kardinal
Huviline

Jah seal peaks esialgsetel hinnangutel nii 70 - 100 meest puhkama. Leida oli usna lihtne,kuna sinna hauda oli loobitud ka kõiksugu rauda.
wolfen
Kasutaja

Postitus Postitas wolfen »

Tore,et haua üles leidsite.Aga see on ikka väga väiklane nendest mk ametnikest,kui niimoodi kaubeldakse.Vickers on üks teema ja langenute haud on ikka teine asi,niimoodi küll kaubelda ei tohiks.Aga noh,ametnike värk,nendega võidki sõdima jääda,enne läheb pea halliks kui nendega asjad aetud saad :evil: Loodan väga,et ka need sõdurid saavad kord ümber maetud ja tuvastatud,vaatamata igasugustele ametnikele.Igal juhul soovin teile edu ja kordaminemisi :) Ja ikka pilte,nii palju kui võimalik,neid ootavad siin kõik:)
Kasutaja avatar
Manurhin
Huviline

Postitus Postitas Manurhin »

Jah seal peaks esialgsetel hinnangutel nii 70 - 100 meest puhkama.
Muuseas, kas see kindralmajor Potapov on ka kuhugi sinnasamasse maetud või viidi tema maine keha ikka oma kodumaale?
Garrett ACE 250
Die Fahne Hoch!
ugandiklubi
Huviline

Postitus Postitas ugandiklubi »

rkka.ru andmeid kasutades Potapovi matmiskohaks Moskva, kuhu ta peale sõda ümber maeti, mingi aeg enne seda oli Tartus .
Hall Kardinal
Huviline

Sai vahepeal ühte hoonet uuritud.Seal paiknes kunagi mingi masin - traktorijaam.Hull värk ,kus oli raiskamine toimunud,. Lakas oli puntide viisi mingeid pikkasid ca. 5m veorihmasid.Need rihmad olid kokku õmmeldud saksa vöörihmadest.Mõned rihmad olid siiski jäänud vist varuks.Pandlad olid ära võetud,kuid vastused kenasti küljes.Mõned rihmad uued mõned kantud.Oma 8 rihma nüüd ilma pannaldeta olemas.Ise mõtlen,et küllap need pandladki seal kusagil prügihunnikus on.
Kasutaja avatar
brunner
Veteran

Postitus Postitas brunner »

Vot,nüüd saadki vöörihmaärikaks.
Meine Ehre heisst Treue http://sojavaramuuseum.ee/
Hall Kardinal
Huviline

Jaa nüüd saan kindlasti multimiljonäriks. Üldiselt jamad rihmad olid,enamus 80 - 90 cm.Ühe pikema jätsin omale,et ehk läheb vaja.
kass
Veteran

Postitus Postitas kass »

Kui mõni 90 ne rihm peaks turgu minema oleksin uvitatud ehk 2-st. Pean veel kaaluma. Sori veidi OT pärast.
Hall Kardinal
Huviline

Pean kasutama võimalust ja siitkaudu mil.neti rahvast väheke harima.Seal arusaamatu,miks on kuulipritsi kõrval MG lindi kast?. Padrunilindid olid lihtsalt nendes kastides ja kes või miks need lindid sinna pani no seda ma ei tea. Mis puudutab relva valmistamisaastat siis kogu sisikond on markeeritud 1911 ka vintraud ja kõik seerianumbrid kattuvad. Miks ta sellise alusvankri peal on seda ma ka ei tea. Ja paistab,et mil.netis hulk rahvast,kes minuga metsas leidmise hetkel kaasas olid eks need võivad detailidest edasi rääkida. Ja üldse tsiteerivad mõned mulle kogu aeg seadusandlust.Oli ju relv pool aastat politseis võtnud siis ära,kui seadus lubas.Mina leidsin selles seaduses augu ja nii lihtne see tagasisaamine oligi.Las Arnold seletab kõigile,miks siis seadust ei täidetud,tema ju MK valvekoer. Relv on deaktiveeritud seda kahjustamata ja politsei leidis,et kõik on õige.Ja deaktiveerida on täiesti võimalik ka relva mitte kahjustades. Ja üldse ega mul seda relva vajagi pole,kuid ma väga tahan näha,et kui seadus ette näeb riigistamist - kuidas seda siis tehakse.?. Ja herr Türk võtku teadmiseks,et minu mil.netist eemaldamine ei pane mind üldse pisaraid valama!.
Vasta

Mine “Kasarmu Ees Tänaval/Varia”