e-bay´s müügil kiiver...
???
Peaks olema Prantsuse Adrian-tüüpi kiiver, või selle lähisugulane. Peale prantsmannide kasutasid seda potti venelased I maailmasõjas ja eks ka Vabadussõja päevil oli nii mõnelgi eesti mehel säherdune pott peas
. Eks prantslased lidusid Adrianiga ka II maailmasõjas rõõmsalt ringi.
http://en.wikipedia.org/wiki/Adrian_helmet

http://en.wikipedia.org/wiki/Adrian_helmet
Viimati muutis kortik, P Dets 16, 2007 10:33 am, muudetud 1 kord kokku.
ajalugu, ajalugu ja ajalugu...
...lagi
Ei oska kommenteerida, mis selle lagi võib olla. Täpselt samasuguse poti (küll ilma sisuta) oleks viimasel Kurtna laadal saanud kätte 600 krooniga. Algul küsiti küll 800-900 vahel, kuid kui leti juurest ära hakkasid minema, kukkus ka hind. Eriliseks rariteediks ma seda potti ei julgeks nimetada. Läänemaalgi neid päris mitu välja tulnud ja käest läbi käinud. Paraku ainult surmavalt roostes invaliidid. 

Isand Suurpomm
Mina pöörduks isand Suurpommi poole. Tema oskab kindlalt hinna suhtes mõistlikku soovitust anda...
Samuti arvan, et tegu originaaliga ja haruldasem kindalste kui samas seisukorras mõni tavaline saksa pott. Asi ainult selles kes seda väärtustab ja kes mitte. Sakslaste hinnad lihtsalt kõrged kuna nendele nõudlus suur. Samas kui haruldasemad asjad võivad odavamad olla just tänu sellele, et lihtsalt nood kedagi ei huvita. Isegi vaadin seda kiivrit kilava pilguga peale seda kui LoCo oma olin näinud. Tore tükk EW aegset ajalugu. Tea ainult kas olen selline kiiverifänn, et pakkuma akkaks? Ja muidugi milliseks see hind võib veel kujuneda 

See on hea küsimus. Kutsutakse mudel 27-ks. Pilte on kogujad näinud küll. Hetkel tegelengi fotode otsimisega. Vist oli lühikest aega kasutusel.Tarts kirjutas:Mis kiivriga täpsemalt tegu ja kes ning millal seda kandis ?
ise pole seda kunagi piltidel kohanud kahjuks !
Sisu peaks olema õige, e-bay kiiver lihtsalt väga heas säilivuses!Tarts kirjutas:Aga sisu kui selline tundub kuidagi kahtlane !
Sisu valgete niitidega läbi õmmeldud ja tempel oleks nagu eile löödud.
Ise arvan, et tempel sees on vahendajafirma oma. Või siis tehti sisud selle firma poolt.