Kuum oktoober 2007

Midagi virtuaalmuuseumi sarnast ...
Vasta
Kasutaja avatar
kortik
Veteran

....

Postitus Postitas kortik »

1797.a, et kogu asjaajamist korda teha, viidi imperaator Paul I ajal sisse Ordenite Kantselei (vabandust, kui tõlge pole päris õige) ehk siis "Орденская канцелярия".1798.a muudeti see kantselei Vene Ordeni Kavaleride Kapiituliks -"Капитул российского кавалерского ордена". Jaanuaris 1832.a nimetati ümber Venemaa Imperaatorlikuks Ordenite Kapiitliks-" Капитул Pоссийских императорских и царских орденов". Kõrvuti kapiitliga tegutses veel komitee, mis jälgis, et autasudele esitamine käiks kehtestatud normide järgi- "Комитет для рассмотрения представления к высочайшим наградам". Peale selle olid erinevatel ordenitel oma kapiitulid, nõukogud, komiteed, kes omakorda arutasid läbi erinevate autasude kandidaate. Ja tegutsesid tõsiselt-nt Georgi Duuma, mida juhtis Nikoli II onu, lükkas mitmel korral tagasi imperaatori autasustamise Püha Georgi IV klassi ordeniga (ma ei mäleta, mitmenda katsega vaene tsaar oma autasu kätte sai).

Seega süsteem toimis ja loomulikult pidid olema ka põhjalikud nimekirjad, muudest dokumentidest rääkimata. Pealegi pidi süsteem väga hästi toimima, kuna tol ajal ei tähendanud autasustamine lihtsat auraha saamist. Teatud ordeni, või selle klassi saamisega kaasnes aadlitiitli saamine, sealt ka omakorda, kas teenistusaadli või pärusaadli tiitli saamine. Samuti teatud ordeni saamisega võis kaasneda võimalus ennetähtaegselt saada uut auastet, või võimaluse liikuda teenistustabeli ühest klassist järgmisesse. Jne, jne, jne.
Küsimus, kui palju ja kui hästi on kogu dokumentatsioon seoses revolutsiooni ja muude tormiliste sündmustega säilinud ning kuidas antud dokumentatsioonile ligi pääseb. Olin reservohvitseri kursustel koos ajaloolase Mati Kröönströmiga, kes kirjutas teadustööd eestlastest-Georgi ordeni kavaleridest. Ajaloolane rääkis kui raske ja aeganõudev oli töö erinevates arhiivides, et saada kokku andmed ca 70 eestlase kohta. Vaatamata sellele, et Georgi ordenit puudutav materjal suhteliselt hästi säilinud ja autasustatute hulk, võrreldes teiste ordenitega väga väike.
Aga peaks kohe huvi pärast asja uurima, kuidas ja kust saaks vajalikku infot koguda. Huvitav teema.
Tuli jälle pikk ja segane jutt.
ajalugu, ajalugu ja ajalugu...
Kasutaja avatar
divine
Veteran

Postitus Postitas divine »

Koos täna Kurtnast hangituga siin selle kuu laekumised ühel pildil.
Pilt
Väiksema kasti peal muu nänni seas signaalraketi hülsist tehtud viinapits (seest lakitud või on muistne märjuke klaasistunud?) ja kitsa vindiga võitoosi kaas. Kellelgi alumist poolt pole pakkuda?
Kasutaja avatar
uscha
Administraator
Kontakt:

Postitus Postitas uscha »

veel üks "sk" ...

Pilt
foorum.rindeleht.ee
Kasutaja avatar
Noor
Veteran

Postitus Postitas Noor »

Siin üks tore rida.
Kol. Jakobseni autasud (osaliselt).
Väga ilus :shock: ! Kas kuulub sinu kogusse? Mis autasu on see neljas seal? Silm kohe puhkab seda liistu vaadates.
Ostan või vahetan kõike, mis puudutab EW lennundusega seonduvat.
Raudrist
Veteran

Postitus Postitas Raudrist »

Noor kirjutas:
Siin üks tore rida.
Kol. Jakobseni autasud (osaliselt).
Väga ilus :shock: ! Kas kuulub sinu kogusse? Mis autasu on see neljas seal? Silm kohe puhkab seda liistu vaadates.

Tean kus asub ja olen saanud lubaduse, et kui müügiks läheb, siis olen "esimene käsi".

Neljas on rumeenlane.
PALUN PAKKUDA EW JA TSAARI-VENE MÄRKE , MEDALEID , VORMIELEMENTE , POSTKAARTE , FOTOSID, DOKUMENTE JA MUUD.
5223353
Kasutaja avatar
Noor
Veteran

Postitus Postitas Noor »

Tean kus asub ja olen saanud lubaduse, et kui müügiks läheb, siis olen "esimene käsi".

Neljas on rumeenlane.
Kui müügiks läheb ja sa ise ei taha (mida vist nagunii ei juhtu :lol: ), oleksin vääga huvitatud! :wink:

:lol:
Ostan või vahetan kõike, mis puudutab EW lennundusega seonduvat.
Raudrist
Veteran

Noor kirjutas:

Neljas on rumeenlane.
Kui müügiks läheb ja sa ise ei taha (mida vist nagunii ei juhtu :lol: ), oleksin vääga huvitatud! :wink:

:lol:

Eks ma võtan arvesse :)
PALUN PAKKUDA EW JA TSAARI-VENE MÄRKE , MEDALEID , VORMIELEMENTE , POSTKAARTE , FOTOSID, DOKUMENTE JA MUUD.
5223353
Kasutaja avatar
LoCo
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas LoCo »

No näidake, mis Kurtnast koju vedasite mehed! Nii mõnelgi foorumiliikmel oli kotike täis... Muidugi ega seal väga midagi osta ei olnud
Ise vedasin koju EW ohvitseri rihma, puuduoleva pildilehe, kaks vaiakest (kuna 25 krooniga sai kaks tükki) ja kaks fotot...

Pilt
Kasutaja avatar
UnterKroon
Huviline

Postitus Postitas UnterKroon »

Täpsem foto asjadest, mis minul kui täieõiguslikul baiermobiili kaassõitjal Kurtnast tagasisõidul talust leitud ja kontosse pandud sai. Leivakas ja ygrekud, millel on seljatagune rihm puudu, muidu täitsa ponks asi. Siin veel täiesti omas mahlas ja kasimata. :)
A-ruudus
Huviline

Postitus Postitas A-ruudus »

Kurtna laadalt sai koju veetud selline assortii:
Pilt

(Vabandan ette, et foorumi teemaga mittehaakuvat kolu postitan).
Mulle võite alati väärtusetut ida-saksa kraami pakkuda.
Kasutaja avatar
LoCo
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas LoCo »

Selle EW rihma taga on veel kirjas: tundmatu initsiaal, Valter komp. plk. Ehk siis kompanii pealik.

Eelmise nädala alguses vedasin koju ka ühe kodumaalt leitud raudkonkusga vöörihma. Luhmann Werke AG Bielefield 1942

Pilt
Kasutaja avatar
LoCo
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas LoCo »

Pole päris militaarteema, aga ilus märk ikkagi ;)
Jahimeeste Selts 1920a. Kuulus Jaan Arule (s.1898)
Raudrist
Veteran

Jah, kui ma seda pilti vaatan, siis tuleb kurb meel peale. :cry:
Mul on märk, millelt on pärg pealt puudu.
See ei oleks nii kurvastav, kui ma ei teaks et ühel foorumlasel seisab just puuduolev detail kasutult lauasahtlis ja ta ei soovi sellest mingil moel loobuda.

Ah sind, LoCo, kiskusid mu haavad lahti :)
5223353
Kasutaja avatar
LoCo
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas LoCo »

Prantsuse gaasimaski kott, rihmata. Leitud Tallinnast Nõmmelt.

Pilt
Kasutaja avatar
uscha
Administraator
Kontakt:

Postitus Postitas uscha »

täna sain pärnumaalt sellised asjad ...

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt
Viimati muutis uscha, K Okt 10, 2007 5:25 pm, muudetud 1 kord kokku.
foorum.rindeleht.ee
Vasta

Mine “Kollektsioonid/Collections”