Natuke küsimisest, kui keegi pole kuskile veel vastavat postitust teinud.
Esiteks mitte küsida otse pläraki, et kuule vana, kas sul on mäskit tukke/mürkse/vorme jne vaid ikka, et vaat mul sihuke huvi/hobi ja käin küsimas ja kogun jne ehk mõtle ise midagi välja peaasi, et jääksid ikka viisakaks, muidu võid tõesti, nagu ühes postituses siin foorumis oli, ennem tina saada.
Teiseks, kui küsitaval on tõesti midagi, kuid hetkel ei saa ta neid asju näidata vaid peab minema maale ja otsima siis küsige alati number ja andke kindlasti ka enda oma. Nii jääd sa inimesele paremini meelde.
Kolmandaks. Kui küsitaval kraami on, pole võimalik kohe anda ja numbrid vahetatud, siis palun ainult kannatust. Ärge hakake tihti helistama, küsima, ütlema, et lubasite seda ja seda. Tean juhust, kus tuttav jäi ilma paarist väärtuslikust asjast kuna käis asjade omanikule peaaegu iga päev nö pinda. Inimesele jätad sa sedasi lihtsalt väga kärsitu ja mitte kõige meeldivama mulje. Omast kogemusest tean, et OOTAMINE TASUB END ALATI ÄRA!
Neljandaks. Võimalikult palju kontakte! Mul endal on viimase aasta jooksul siginenud nii plaju kontakte, et pidin endale märkmiku ostma, kuna telefoni mällu lihtsalt ei mahu nii palju inimesi.
Viiendaks. Alati on küsitaval ka endal tuttavaid. Sel juhul tuleks viisakalt küsida laadis - kui teil endal ei ole, siis ehk on mõnel tuttaval, sõbral, sugulasel jne midagi annetada/müüa ehk mida iganes. Sellele aga ei saa alati kindel olla kuid ega paar minutit lisavestlust mööda külge maha jookse kui vähegi saamahimu on.
Hetkel nagu rohkem midagi ei meenu, kuid meenumisel lisan. Samuti võivad ju kõik foorumlased seda täiendada, sest selleks me siin olemegi, et aidata nii endal kui ka siinsetel sõpradel kogu suurendada.
Küsimisest
Siinsamas...
Sama teema, viis rida allapoole: "Nänni saamine veteranidelt"
ajalugu, ajalugu ja ajalugu...
...
Tavainimeselt isegi kergem. Näiteks tavainimest ei solva, kui sa teatad talle ausalt, et "sinu märk (või mida iganes muu) maksab nii, ja nii mitu krooni..." Veteranile sa niisama ei ütle: "kulla mees, see sinu Raudrist maksab 1500-1800 krooni, või sinu Punatähe saan ma Piiterist 5 dollariga kätte..."
ajalugu, ajalugu ja ajalugu...