Pannalde ratsimine...
Pannalde ratsimine...
Paar päris ilusat pilti saksmannide pannalde ratsimisest:
http://po-73brigada.narod.ru/interestin ... buckle.jpg
http://po-73brigada.narod.ru/interesting/s_star.jpg
Endal olemas analoog "Punatähega" variandist, mis tuli välja Haapsalus...
http://po-73brigada.narod.ru/interestin ... buckle.jpg
http://po-73brigada.narod.ru/interesting/s_star.jpg
Endal olemas analoog "Punatähega" variandist, mis tuli välja Haapsalus...
ajalugu, ajalugu ja ajalugu...
Mis siin ikka töllmokk. Kas sõjaaeg kedagi kottis kui midagi kusagilt maha viiliti? Ja pealegi venelased tegid seda päris tihti kuna saksa rihm oli parem (sai kiirelt vööle kinnitada ja ka maha võtta).
Enda teele pole veel sellist pannalt jäänud. Pole eriti taga ka ajanud aga kui jääb, on minuarust tegemist kindlasti ühe huvitava ajaloolisväärtust omava pandlaga. Töötlemata WH ja lufti ju muidu kõik kohad täis. Paljuks aga selliseid trofee pandlaid!?
Enda teele pole veel sellist pannalt jäänud. Pole eriti taga ka ajanud aga kui jääb, on minuarust tegemist kindlasti ühe huvitava ajaloolisväärtust omava pandlaga. Töötlemata WH ja lufti ju muidu kõik kohad täis. Paljuks aga selliseid trofee pandlaid!?
...
Nende pannalde puhul, mis ma üles riputasin, oli kirjas, et tavaliselt tegid nii punapartisanid. Võib olla tõesti. Samas, kõik kolm ratsitud pannalt, mis mulle Haapsalus ühe korraga pihku sadasid, tulid välja sellisest huvitavast majast, kus kunagi asus mingi sõjaväe tsensuuriga tegelev kontor, seega asi opn partisanidest kaugel. Ju ka rindemehed, või ka demblid selliseid asju tegid. Ja kuna sain korraga kolm pannalt, siis võib oletada, et selline ümbertegemine oli punavägedes päris populaarne tegevus. Minu kogus oleval ühel WH pandlal (kamraad kriuks on seda näinud), on viisnurga all 100% alles haakrist, kotkas, maha on akuraatselt võetud ainult "Gott mit Uns"...
Samuti ei riidleks nii kõvasti punapoiste üle, kes endale käepärastest trofeedest pandlaid ja rihmu meisterdasid- saksmannide omad olid ju tõesti oluliselt parema kvaliteediga ja mugavamad päälekauba.
Samuti ei riidleks nii kõvasti punapoiste üle, kes endale käepärastest trofeedest pandlaid ja rihmu meisterdasid- saksmannide omad olid ju tõesti oluliselt parema kvaliteediga ja mugavamad päälekauba.
- Frundsberg
- Huviline
Mina hindaks sellist pannalt tunduvalt kõrgemalt kui mingit tavalist Luftwaffe või Wehrmachti pannalt, pandlal on vähemalt ajalugu, mitte nii, et pannal vedeles kogu sõja kuskil laos, leiti alles aastal 1970 ja on edaspidi ühest kollektsioonist teise rännanud.
Tekkis aga hoopis selline küsimus: kui vaba oli rindeväeosades üldse selliste "vaenlase pannalde" kandmine? Või nikerdati neid niisama suveniirideks?
Tekkis aga hoopis selline küsimus: kui vaba oli rindeväeosades üldse selliste "vaenlase pannalde" kandmine? Või nikerdati neid niisama suveniirideks?
...kandmisest
Olles lugenud päris palju venekeelset kirjandust, võib aru saada, et tavalises rindeüksuses vormikandmise eeskirjadest kiivalt kinni ei peetud. Fotodelgi näinud, kuidas punaväelaste seljas olnud saksa rakmed, välipudelid, K98 täägid, saksa telkmantlid...Aga vaevalt, et sellise imepandlaga kaugemal tagalas vabalt ringi said patseerida, küll tavaline patrull oleks kannikasse keeranud.
Selles aga olen kamraad Frunsbergiga ühel meelel, et selline ümberratsitud pannal (loomulikult, kui seda pole tänapäeval tehtud), on hinnalisem tavalisest tervest pandlast. Seetõttu on mulle ka viisnurga pandla eest pakutud 2 korraliku WH pandla hinda.
Selles aga olen kamraad Frunsbergiga ühel meelel, et selline ümberratsitud pannal (loomulikult, kui seda pole tänapäeval tehtud), on hinnalisem tavalisest tervest pandlast. Seetõttu on mulle ka viisnurga pandla eest pakutud 2 korraliku WH pandla hinda.
???
Keegi pole kirjutanud, et ümbertehtud pannal on ilusam. Kirjutasin, et ümberratsitud pannal- õige ja omaaegne on haruldasem, kui tutter pannal. Ja kamraad Valloon võib mulle vastu vaielda. Kui saksmannide pandlaid olen käest läbi lasknud kümneid, siis punaste poolt ümberratsituid vaid kolm. Mis teha statistika on statistika...Ja ka ka rõvedalt ümberuunatud pannal on samuti killuke ajalugu...Ka see on fakt.
Kortikuga päri.
Mullegi muidu esteetilise ilu poolest meeldib rikkumata pannal rohkem. Aga, et punaarmeelasele selle eest näkku, et raisad solkisid pandlad ära. No kuulge, olge ikke. Aeg ja vajadus oli lihtsalt selline. Siis peaks ju igamehe vanaisasid-tädisid ja keda veel töllmokkadeks nimetama kuna mõelge mehed milliseid koguseid saksa sineleid, mundreid ja kõike muud varustust lõhuti, lõiguti ja õmmeldi peale sõda ümber.
Mullegi muidu esteetilise ilu poolest meeldib rikkumata pannal rohkem. Aga, et punaarmeelasele selle eest näkku, et raisad solkisid pandlad ära. No kuulge, olge ikke. Aeg ja vajadus oli lihtsalt selline. Siis peaks ju igamehe vanaisasid-tädisid ja keda veel töllmokkadeks nimetama kuna mõelge mehed milliseid koguseid saksa sineleid, mundreid ja kõike muud varustust lõhuti, lõiguti ja õmmeldi peale sõda ümber.
Pole ju küsimus ilus ega inetuses
Loomulikult on punaseks ümber tehtud pannal kordades haruldasem. Samas müüa seda peaaegu võimatu (vähemalt minule)
See peab olema enda leitud või siis absoluutselt kindlast allikast saadud. Neid võltsinguid on palju.

Loomulikult on punaseks ümber tehtud pannal kordades haruldasem. Samas müüa seda peaaegu võimatu (vähemalt minule)

See peab olema enda leitud või siis absoluutselt kindlast allikast saadud. Neid võltsinguid on palju.
PALUN PAKKUDA EW JA TSAARI-VENE MÄRKE , MEDALEID , VORMIELEMENTE , POSTKAARTE , FOTOSID, DOKUMENTE JA MUUD.
5223353
5223353
...
Sada kümme prossa kamraad Raudristiga nõus. Õnneks minu kogus olevad pandlad leitud kindlast kohast ja usaldusväärse isiku poolt. Tavaline Haapsalu ehitaja, kellele militaari ja antikvariaadi teema on sama võõras, nagu mulle suahiili keel. Nii, et mina võin magada rahulikult. Päälegi ka kamraad Kriuks oma ihusilmaga neid näinud...