Küsimus mütsi kohta.

Kõik, mis puudutab Saksa sõdurite riietust - frentsid, püksid, mütsid, kindad, sokid jne.
Vasta
Kasutaja avatar
Skalle
Kasutaja

Küsimus mütsi kohta.

Postitus Postitas Skalle »

Kunagi ammu, paarkümmend aastat tagasi, andis üks hea klassiõde mulle ühe Saksa sõjaväe mütsi. See oli eelnevalt kuulunud tema vennale, kellega oli midagi juhtunud, ei saanudki teada, kas ta oli surnud, või vangistatud, sellest ei räägitud. Müts oli selle poolest huvitav, et sellist pole ma hiljem kohanud. See oli nagu välimüts ilma nokata, kusjuures polnud jälgi, et nokk oleks isetegevuslikult maha võetud, samas oli mütsipõhi ovaalne, nagu nokatsil. Ja minu kätte jõudes oli mütsipõhi triigitud selliselt, nagu pilotkal. Mütsi ees oli Wehrmachti kull koos tolleaegsete Saksa värvidega. Harutasin fashistlikud märgid maha ja kasutasin mütsi igapäevase peakattena, ka kõvade külmade ajal, tõmbasin kõrvad alla. Korduvalt pöördusid minu poole Viru ärikad, kes soovisid teada, kust ja millise hinna eest sellist peakatet saab. Kusjuures asi nägi välja, nagu tuttuus. Ja Tartu bussijaama peldikus tulid mitmed mehed jutuga: "Said idarindelt puhkuse?". Lõpuks, kui ma olin korduvalt vene kaakide eest põgenenud ja nendega võidelnud, võttis ema mult selle ära ja pani kuskile. Pärast mitmeid kolimisi ja paljusid aastaid ei ole see enam välja tulnud. Kas keegi oskab selle kirjelduse põhjal seda mütsi tuvastada? Sealjuures pole välistatud võimalus, et see veel kuskilt välja ujub.
Ei midagi.
A-ruudus
Huviline

Postitus Postitas A-ruudus »

Kirjeldatu põhjal pakuks,et tegu M-42 pilotkaga.
Siin lehel üks säärane toodud: http://www.axishistory.com/index.php?id=5202
Mulle võite alati väärtusetut ida-saksa kraami pakkuda.
Kasutaja avatar
lukk
Huviline

Postitus Postitas lukk »

...
Viimati muutis lukk, K Nov 30, 2011 10:03 pm, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Skalle
Kasutaja

Postitus Postitas Skalle »

Ja-jaa, pildil on ilmselt sama asi, kusjuures võin huvilistele tuletada ka selle peakatte lõiked ja mõõdud, sest kunagi sai sellest koopia tehtud.
Ei midagi.
Vasta

Mine “Riietus/Clothing”