Oblikahappest?
- desert eagle
- Huviline
-
- Kasutaja
Re: Oblikahappest?
[quote="kortik"]Palju on räägitud/kirjutatud oblikahappe imepärastest võimalustest võitluses roostega. Ise pole kunagi seda kasutanud.Ehk oskab keegi lühidalt selgitada töötlemisprotsessi? Kasutada seda lahjendamata või on vaja veega segada. Kuidas happega möllata-uputada puhastamist vajav ese mingiks ajaks lahusesse? Või kanda hapet roostes pinnale? Ühesõnaga oleks lühitutvustus teretulnud.
Et võtaks teema jälle ülesse. Tahaks teada neid koguseid millega lahjendada? Vaja üks vidin ära puhastada
Et võtaks teema jälle ülesse. Tahaks teada neid koguseid millega lahjendada? Vaja üks vidin ära puhastada

Arbeit Macht Frei
Oblikhapet müüakse valge pulbrina. Vesi võiks ikka soe olla, siis protsess kiirem. Ise näiteks sain rõvedalt karupruunilt roostes kiivrilt tulikuuma veega värvi umbes pooletunniga kätte. Vee ja happe vahekorda ma ei mäleta enam, ma olen alati suht kange kraami teinud, ei viitsi oodata sajandeid. Mul oli hapet 200g, oli sellises väikses purgis, nagu kunagi hapukoore omad. Suure pange vee kohta uhasin vast umbes veerand purki pulbrit.
Aga kindlasti tee lahus järjekorras 1) vesi 2)pulber, vastasel juhul lööb ilge mürgipilve näkku. Kindlasti kasuta kummikindaid ja ära happeaure sisse ahmi ega silma lase. Ma ise olen tavaliselt rõdul toimetanud näiteks.
Aga kindlasti tee lahus järjekorras 1) vesi 2)pulber, vastasel juhul lööb ilge mürgipilve näkku. Kindlasti kasuta kummikindaid ja ära happeaure sisse ahmi ega silma lase. Ma ise olen tavaliselt rõdul toimetanud näiteks.
leidsin sellise lehe http://www.paradiisimesila.ee/?otsingu- ... =oblikhape