Tore, et said maha sellise suuremahulise kogu tutvustava pildimaterjaliga.
Kast tõesti ilus, samas lohutab mind teadmine, et toanurgast vahib samasugune vastu:
Ollalaa! Sattusin vahtima Sinu 2006 jaanuari pilte. Tõesõna, oled iga päev kotiga nassvärki juurde tarinud!
Sai ikka tassitud omajagu, ja ka ära antud. Ja eks sinagi oled oma panuse andnud. Kolm potti läbi sinu aasta jooksul juurde siginenud. Ei tea, mida aasta algus kaasa toob, prognoos on paljutõotav. Lubadusi ja lubajaid palju. Alustades kastidest ja lõpetades Saksa sõjaväe hobuserakmetega. Kurb on see, et 2006 aastal ei saanud kätte lubatud aaret-pilotkat ja muud nassvärki (märgid/pandlad jm), mis on meie maakonnas maha maetud. Oleme Uschaga juba ajud ära oodanud. Paistab, et tuleb veel kannatada. Vähemalt mees, kes asju lubab ja on seniajani ka lubadusi täitnud (pika venitamisega küll) on eriline konserveerija ja andis garantii, et nii pilotka, kui ka muud asjad on ideaalses seisukorras ning nendega ei juhtu midagi.
Ära lasku emotsioonidesse . Vaata parem, mida meenutab Sulle "puu", mis Hermann'i kõrval ...
ei viitsi ega taha mingit puud sääl näha-piisab sellest kuhu on suunatud maksim ja kuis üks tösine eesti mees kasutab kirjakeelt-"lenfront" ja "duderGof". ilusam oleks olnu lenrinne ja...Hof. Oleme ju foorumis Eestlased Saksa Söjaväes. milleks söuksest saastast nii palju loba. pähh!
hugo1 kirjutas:Mul oleks küsimus selle SS ohve pandla kohta, mis seal toas, kastis seina peal ilutseb.
Kas originaal, ning lähemalt pilte saaks sellest?
Kamraad Brunner! Portsigar sai üles riputatud just nimelt sellepärast, et tegu tõesti korraliku ja väga korraliku tööga. Päälegi olin seda lubanud ammu teha. Minu arvates need kirjavead (gof-hof)asja ei riku, sest ega igal eesti mehel tollel ajal 110% kirjaharidust ei olnud. Olen analoogilisi kirjavigu näinud ka saksa poolel sõdinud meeste kirjades/postakaartidel. Päälegi mõni kirjaviga korralikult meisterdatud asja ei riku. Ja kuigi seda asja kandis taskus punaohvitser, ei alanda see asja ajaloolist väärtust (vähemalt on see minu arvamus). Inimene võis jääda inimeseks ja eestlane võis jääda eestlaseks teenides korpuses, mitte ainult välgunooli kandes ja vastupidi.
Ühinen kamraad Brunneri arvamusega! Midagi pugejalikumat ei saa kujutadagi, kui Eestimaa sümbolit - Pikka Hermanni sihtivaid punatäisid.
Eestiaegsest üleajateenijast ja nahast Stalinlikuks ohvitseriks, siin ju kommentaarid liigsed.
Mis torm äkki portsigarist hakanud. Lubasin pildi üles panna, mida ma ka tegin. Ja saamisloo samuti juurde. Paistab, et minu portsigar hakkab kamraade sedavõrd ärritama, et tuleb pildid ära kustutada, või panna üles militaar.neti peale. Muidu varsti valatakse mind ka pasaga üle, et miks ma pole sellist asja peldikust alla lasknud, koos paarisaja NL Liidu ordeni-medaliga. Ja veel kord tuletan meelde, et antud portsigar sai üles riputatud mitte ideoloogilistel põhjustel!
P.S. Mis aga puudutab seda, et EW üleajateenija sai lühikese ajaga okupantide armee kapteniks, näitab seda, et ühe armee üleajateenija teadmised/oskused olid sellisel tasemel, et sai hakkama kapteni ametikohaga. Vaevalt, et oleks olnud vastupidi, kus punaarmee üleajateenija oma oskuste ja haridustasemega oleks saanud EW kapteniks.