Võõra nime all (1984)
Filmist
Jah, noorena tundus asi ilus, vahva, äge ja roosiline. Nüüd aga, ei jõuaks kriitikat kokku kirjutada läheks vist terve öö ära. Süžee sumbuurne. Peale selle on filmi, võrreldes esimese versiooniga tugevalt kärbitud. Kadunud mitmed kohad, mis olid tehtud Tallinn-Väikses, Viru Lakas jne, jne.
Esimestes kaadrites oli huvitav vaadata, kuidas välgumehed võitlesid seljas vene "laik". Ja siis veel jutt 20.diviisi 13. rügemendist (?!). Jne, jne, jne...
Ühesõnaga ootused ja lootused ei täitunud. Kuigi ei saa öelda, et stagnaajal tehtud film oleks olnud sügavalt nõukogude propagandalik. Kommunistliku partei juhtiv roll, mis käis läbi peaaegu igast tolleagsest NL vändatud sõjafilmist antud filmis puudus.
Esimestes kaadrites oli huvitav vaadata, kuidas välgumehed võitlesid seljas vene "laik". Ja siis veel jutt 20.diviisi 13. rügemendist (?!). Jne, jne, jne...
Ühesõnaga ootused ja lootused ei täitunud. Kuigi ei saa öelda, et stagnaajal tehtud film oleks olnud sügavalt nõukogude propagandalik. Kommunistliku partei juhtiv roll, mis käis läbi peaaegu igast tolleagsest NL vändatud sõjafilmist antud filmis puudus.
Viimati muutis kortik, P Dets 31, 2006 12:15 am, muudetud 1 kord kokku.
ajalugu, ajalugu ja ajalugu...
- Niederland
- Veteran
Nagu kamraad Kortik juba mainis, võiks detailide üle riielda hommikuni ning usun, et tänased filmitegijad sellist "praaki" läbi ei laseks. Kuid tollast ajastut, oli minu arust edasi antud päris vahvalt
.
PS! Kamraad Kortikut ma küll ära ei tundnud. Korra mõtlesin, et see sinine käsi oli Sinu oma
...

PS! Kamraad Kortikut ma küll ära ei tundnud. Korra mõtlesin, et see sinine käsi oli Sinu oma

Osalesin:
1. Lidumine vees, kohe päris filmi alguses (Männiku karjäär)
2. Haavatute laadimine-kanderaamiga
3. FP patrullivanem Tallinn-Väike ees
4. Öine põgeniku tagaajamine peakangelase maja hoovil (millegipärast anti meile kätte NL PPS-d, kuigi võtetel oli piisavalt ka saksa relvi)
5. Sadamas
Osa kohti aga lihtsalt kadunud. Ja ega ise ennast ka ära ei tunne (kuigi olin selles kindel, et tunnen), lihtsalt mäletan, kus olin ja mida tegin ja mida kunagi ka näidati...Ja sinine käsi loomulikult minu oma ei olnud (õnneks)
1. Lidumine vees, kohe päris filmi alguses (Männiku karjäär)
2. Haavatute laadimine-kanderaamiga
3. FP patrullivanem Tallinn-Väike ees
4. Öine põgeniku tagaajamine peakangelase maja hoovil (millegipärast anti meile kätte NL PPS-d, kuigi võtetel oli piisavalt ka saksa relvi)
5. Sadamas
Osa kohti aga lihtsalt kadunud. Ja ega ise ennast ka ära ei tunne (kuigi olin selles kindel, et tunnen), lihtsalt mäletan, kus olin ja mida tegin ja mida kunagi ka näidati...Ja sinine käsi loomulikult minu oma ei olnud (õnneks)
ajalugu, ajalugu ja ajalugu...
- Niederland
- Veteran