Inventuur 2006

Midagi virtuaalmuuseumi sarnast ...
Kasutaja avatar
Kriuks
Moderaator

Postitus Postitas Kriuks »

Ülo kirjutas:Väga kobedad tassid kamraad Kriuks! Kas saaks pildi ka alt?!
Ikka saab :wink: ...

Pilt
ivalo kirjutas:Väärt värk!
Mina jälle vaatan nüüd, kus Sul välgumeeste pannal ja käisekilp olemas, oled "sunnitud" asja lõpuni vedama ja ühe leegionäri kokku panema ...
Mõte Sul täiesti õige aga mul veel krt piirikaitse kratki püksata :oops: ...
Aga eks näis mis elu toob :wink:.
Raudrist
Veteran

Postitus Postitas Raudrist »

Pole täpset arvet pidanud, aga siin mingi osa asjadest, mis pildile mahuvad.
Kogu saaki kokku lugeda oleks üsna raske, aga siin osa südamelähedasemast osast:)
Pilt
PALUN PAKKUDA EW JA TSAARI-VENE MÄRKE , MEDALEID , VORMIELEMENTE , POSTKAARTE , FOTOSID, DOKUMENTE JA MUUD.
5223353
Kasutaja avatar
ivalO
Moderaator

Postitus Postitas ivalO »

Kui tegu 2006 aasta ühikutega siis küll kobe täiendus kogule!
Ega neid Eesti märke eriti ju liigu, samuti on märkimisväärsed nende hinnad.
Raudrist
Veteran

Postitus Postitas Raudrist »

Peaks olema küll 2006, kui mälu väga alt ei vea:) ja see on see, mis vanadest eesti märkidest ühe pildi peale ära mahtus:) Kahjuks või õnneks ei piirdu minu huvid vaid Eestiga ja ka mitte ainult märkidega ning ka ajalisi piiranguid ei ole :) :(
PALUN PAKKUDA EW JA TSAARI-VENE MÄRKE , MEDALEID , VORMIELEMENTE , POSTKAARTE , FOTOSID, DOKUMENTE JA MUUD.
5223353
Kasutaja avatar
ivalO
Moderaator

Minu kogumised küll ühise nimetaja all, moodustavad aga sisuliselt kaks eri valdkonda. Esimene neist trükised Eesti sõdurist II MS ja teine eesti poiste poolt kantud ja ekspluateeritud saksa armee kraam.

Raamaturindelt aasta 2006 vaieldamatu liider- "Välgumärgi kasvandikud". Tänud kamraad Brunnerile!

Koluskoori avasin jaanuari alguses luftikarva potiga:
Pilt

Aasta lõpetas aga kenaste ammuoodatud pollapoiste kuub:
Pilt

Nende asjade vahele jäi enamus riidematerjali, samuti muud kolu.
Kui trükistega asi selge, polegi nagu selgeks mõelnud- mis oleks nn. aasta ese?
soadf
Veteran

Postitus Postitas soadf »

Kena frents, kas Eestist?
Kasutaja avatar
brunner
Veteran

Postitus Postitas brunner »

Mina pean oma parimaks saavutuseks seda-
Pilt

PS! Nimelt SELLEST monstrunist siis säilinud väga vähe! Tuulasin ümbruse läbi ja leidsin erinevatest kohtadest ainult jupikesi. Paistab,et omal ajal kolhoosnikud usinasti rappinud! Ja tänapäeva talumees ei oska ju enam pöldu künda vaid tegeleb korilusega kuusakoski hüvanguks :cry:
Viimati muutis brunner, R Dets 29, 2006 6:57 pm, muudetud 1 kord kokku.
Meine Ehre heisst Treue http://sojavaramuuseum.ee/
Kasutaja avatar
ivalO
Moderaator

Kas käisid veel seda aiste leiukohta tuulamas? Peaksid Dreevingu poole pöörduma, ehk annab Sulle mingi juhtlõnga juurde?
soadf
Veteran

Pilt
Kasutaja avatar
ivalO
Moderaator

Vaatan Sul üks kena mutter kasti põhjas! :wink:
Vrentsiga lood ikka sellised, et asi raja tagant, tean küll ka kodumaal kuurialust, kus selline ripub. Paraku lood sellega vägagi nutused. Kant orange ja krae-kätised pruunid. Välisandarmi jooksujope. Seisukord aga ei kannata mingit kriitikat, isegi terava pilguga ei tohi asja vaadata - laguneb algosadeks.
Kui aga meiemaal on korralikke frentse siis asuvad need kindlasti seitsme luku taga erakogujate pommivarjendites.
Aa muide, Ajaloomuuseumis on sama malli sõdurifrents - hr.Tammiksaare kingitus meie vaesele Ajaloomuuseumile.
soadf
Veteran

Mp mutter neh! 1jaanuaril panen muu kola pildid ka 8lesse,homme l8hen toon viimased asjad ka koju 8ra.
kass
Veteran

Postitus Postitas kass »

Toredat kola näha. Vaadan, et asjandused mida eriti ei liigu- MG taskud on tavapärasest tihedamalt esindatud. Endalgi õnnestus üks tänu Uschale saada, ainult kas oli see see aasta vai mullu...?
Aa muide, Ajaloomuuseumis on sama malli sõdurifrents -
Ei ole. Teistsugune too sääl- üleni ühte karva roheline.
Kasutaja avatar
ivalO
Moderaator

Ei ei, pidasin silmas ainult tegumoodi - mingi 30-ndate (1936 ?) mall see ooperisabaga kuub ju on.
Minule teeb häämeelt asjaolu, et just sellist kuube Eesti frontpataljonide ohved kandsid.
kass
Veteran

Postitus Postitas kass »

Ei ei, pidasin silmas ainult tegumoodi
Aa ok...sedas küll.
Kasutaja avatar
kortik
Veteran

Aasta lõpp

Postitus Postitas kortik »

Nagu ma ka oletasin, pole aasta veel läbi ja vara veel panna allkirja 2006 aasta inventuuriaktile. Kümme minutit tagasi helises uksekell ja sisse astus minu naise töökaaslase abikaasa, kellega sain alles eile õhtul tuttavaks. Ja üllatus, üllatus, vanal käes ideaalses seisukorras "LUFTDICHTER PATRONENKASTEN". Kirjad, lukud, sangad, ühesõnaga kõik ideaalis! Tõuke selleks andis see, et kui vana eile minu juures minu kolahunnikut nägi, tuli talle meelde, et tal garaažis seisab mingi kast saksakeelsete kirjadega. Kastis oli viimased kakskümmend aastat hoidnud oma santehniku vidinaid. Igati tore ja väärikas juubelikingitus.
ajalugu, ajalugu ja ajalugu...
Vasta

Mine “Kollektsioonid/Collections”