Võõra nime all (1984)

Sõjaajalooga seotud teemad, mis muude kategooriate alla ei sobi ...
Kasutaja avatar
Kriuks
Moderaator

Võõra nime all (1984)

Postitus Postitas Kriuks »

ETV-s kulgeva filminädala raames on huvilistel võimalik valida linateos, mida 30. detsembril vaadata tahetakse. Soovitan anda oma hääl filmile Võõra nime all (1984). Filmis kenasti näha, kuidas tollal kujutati eestlasi Saksa sõjaväes :wink: ...

Hääletada saate siin: http://www.etv.ee/index.php?0540504
Kasutaja avatar
kortik
Veteran

Tingimata hääletage.

Postitus Postitas kortik »

Hääletage tingimata! Paljud foorumlased pole kindlasti seda filmi näinud. Olen isiklikult olnud selle filmiga seotud. Kamraadid, kes mind isiklikult nägupidi teavad, peaksid mind ära tundma vähemalt kahes episoodistseenis ja kolmes massistseenis. Kuigi olin siis poolteist puuda kergem ja 22 aastat noorem.Film iseenesest päris hää, võrreldes teiste stagnaaja filmidega. Ja foorumlastele südamelähedasem, kuna näidatakse (hästi või halvasti) ikkagi konkreetselt 20.diviisi mehi...
Viimati muutis kortik, K Dets 27, 2006 12:23 pm, muudetud 1 kord kokku.
ajalugu, ajalugu ja ajalugu...
Kasutaja avatar
3xit
Kasutaja

Postitus Postitas 3xit »

Minu hääl antud loodan,et see film saab vajalikud hääled.
Kasutaja avatar
kortik
Veteran

Ei usu...

Ei usu, et foorumlasi huvitav film peaks võitma. Ilmselt valib lai publik sentimentaalsema teema. Ainuke võimalus võtta appi kõik sõbrad-tuttavad, kes arvutite taga on...
Kasutaja avatar
ivalO
Moderaator

Postitus Postitas ivalO »

Saan vähemalt kõigis majas leiduvates arvutites oma valikud sisse toksida. Kindlasti seda aga vähe ja nagu Kortik mainis, valib rahvas kindla peale - mingi 1000 korda leierdatud teema.
soadf
Veteran

Postitus Postitas soadf »

Ma panen iga paari tunni tagant sinna oma h88le.
Kasutaja avatar
Kriuks
Moderaator

Sõltub sellest, kui aktiivselt kodanikud seda võimalust üldse kasutavad ( kahju, et ei näe küsitluse kulgu ajas ). Kui haarata ise asjal sarvist, võiks ju nagu edu loota. Ma miskipärast ei usu, et kuskil on näiteks mingi Joala Jaagu fänn-foorum, kus organiseeritakse hetkel massiivset häältelööki "Teisikute" kasuks :wink: ...
A-ruudus
Huviline

Postitus Postitas A-ruudus »

Kriuks kirjutas:Ma miskipärast ei usu, et kuskil on näiteks mingi Joala Jaagu fänn-foorum, kus organiseeritakse hetkel massiivset häältelööki "Teisikute" kasuks...
Piilusin netis ringi ja vaat mis leidsin. Jaak Joala foorumis toimub "Teisikute" propaganda! :shock:

Pilt

(Tegelikult pole mingit Jaagu foorumit olemas. Too pilt on votushopiga tehtud ja ise hääletasin kah "Võõra nime all" poolt).
Mulle võite alati väärtusetut ida-saksa kraami pakkuda.
Kasutaja avatar
kortik
Veteran

...

Kindlasti oleks asjast kasu, kui aktiivsesse hääletamisesse oleks kaasatud ka kolleegid militaar.neti avarustelt.
Kasutaja avatar
kortik
Veteran

Selge...

Selge, sain. Ma juba hakkasin mõtlema, et mingid plagiaatorid sisse tunginud!
Kasutaja avatar
ivalO
Moderaator

Postitus Postitas ivalO »

No Mõmmi! Sa ikka annad!! Meil käib siin tõsine mein kampf ja kõik jõud tuleb mobiliseerida ühise ürituse hüvanguks, mette nalla visata. :D
Kasutaja avatar
hugo1
Huviline

Postitus Postitas hugo1 »

Mulle see mõmmi nali meeldis, tükk aega kõõksusin omaette arvuti ees :lol: :lol: :lol:
Hääletasin kah Võõra nime all poolt.
Imelik ma pole ka seda filmi ennem näinud.
Kasutaja avatar
Kriuks
Moderaator

Mulle see mõmmi nali meeldis, tükk aega kõõksusin omaette arvuti ees
Sama siin :D.
Imelik ma pole ka seda filmi ennem näinud.
Ega seda polegi eriti näidatud :roll:. Ise vaatasin filmi viimati umbes 20 aastat tagasi ja mäletan, et sügava mulje jättis filmi algus, kus kujutati viimast võitlust Tannenbergi ( minu arust ) liinil. Kuna teose üldkontekst on ikkagi üdini punane siis jäi ta seoses Eesti taasiseseisvumisega ilmselt riiulisse seisma.
Kasutaja avatar
kortik
Veteran

Filmist

Tannebergi liiniga lugu säärane. Loomulikult mingit Tannebergi liini võtetel ei olnud. Asi toimus, kui ma ei eksi novembris, Tallinna Männiku karjääris. Istusime aukudes ja pidasime sõda olematu vaenlasega.T 34 monteeriti hiljem juurde. Aga karjääri külmas vees sumamine (ja päris mitu korda) oli päris hää.
Mis puudutab aga seda, et filmi kontekst oli üdini punane, pole ma päris nõus. Võrreldes teiste tolleaegsete, eriti vene filmidega on antud film pigem roosa. Ise olen kuulnud, et NL ajal näidati filmi väga vähe just sellepärast, et see polnud piisavalt "patriootlik". Ja tõesti filmis näidatakse SS vormi kandvaid mehi mitte jubedate elajatena, vaid tavainimestena, kellel on omad head ja vead.
Kasutaja avatar
Kriuks
Moderaator

Mis puudutab aga seda, et filmi kontekst oli üdini punane, pole ma päris nõus.

See vast jääbki vaataja enda otsustada, kui see vaatamise asi peaks üldse õnnestuma :D ...
Vasta

Mine “Kasarmu Ees Tänaval/Varia”