SS ohvitseri müts.
Voh seda on juba ilus kaeda
Põhimõtteliselt peaks "venelast" ka saama Allgemaine vormi suruda küll
Traadist võre seest ära.Küljed alla,tipp püsti.Aga miskit peaks seda vormi kah ikkagi vist toetama.Mingi traat teha. Siis oleks ikka tunduvalt tõetruum.
Kuid kas Mõmmi müts oma valge kupliga on ikka sakslase koopia?
Ei tule nagu ette.Mereväes-Seal jah.Göringil oli ka valge...aga SS-il

Põhimõtteliselt peaks "venelast" ka saama Allgemaine vormi suruda küll

Kuid kas Mõmmi müts oma valge kupliga on ikka sakslase koopia?
Ei tule nagu ette.Mereväes-Seal jah.Göringil oli ka valge...aga SS-il

Huvitavad Aegna Merekindluse ajateenistuse fotod 1930-1935.
Siin on näha valge kupliga SS-mütsi originaal: http://www.axishistory.com/index.php?id=5175
Mulle võite alati väärtusetut ida-saksa kraami pakkuda.
Tore!Tundub,et mütsid on ammendamatu teemaa...Aga piirdun veel ühe küsimusega.Nimelt see mütsi vorm.Täpsemalt küljed allapoole ja esikülg ülesse.Miks osa olid ümmargused,teised niimoodi väänatud.Ehk on lihtsalt erinevad partiid,või mingi muu lihtne põhjus...Ei tea.
Mütsidest veel niipalju,et Venemaa praegused mütsid(osa)on ikka suht koomilised.Mehed nagu vihmavarju all.Ehk see ongi eesmärk...
Mütsidest veel niipalju,et Venemaa praegused mütsid(osa)on ikka suht koomilised.Mehed nagu vihmavarju all.Ehk see ongi eesmärk...

Huvitavad Aegna Merekindluse ajateenistuse fotod 1930-1935.
Jutt küll mütsidest aga need vormid seal www.1944shop.com -is olid küll jubedad.
Aga mina olen Moskvas käinud!
Mis on autentsetes vormides seal jubedataga need vormid seal www.1944shop.com -is olid küll jubedad.

Saksa vormid on üldjuhul lühikesed, nende vöökoht on 2,5cm üleval pool naba. Ohvitseride vormidel olid reeglina hõlmad kõrgemal kui varruka alt äär. Kindlasti on seal veel kahtlaseid asju mida kõike kohe ei näe. Ja kui suured eksperdid need vormi ostjad olid? Inimeste tahtmised on ju erinevad, mõni hindab ainult originaal,i teisele piisab pildiga T-särgist küll. Mulle nad lihtsalt ei meeldi, ütleks siis, et meenutavad Saksa vorme. 

Aga mina olen Moskvas käinud!