Miks ma kogun sõjakolu
mida ma räägin- valel ajal- kurat, valel ajal oleme sündinud! kõik vanad taadid ütlevad, kui küsid infi nänni asukoha kohta, et kulla mees, kus sa enne olid- nüüd ei mäleta enam, kuhu sai peidetud, maetud. nüüd loodus muutunud ei leia enam ülesse.- mis teha, oleks nõus neid seljas mööda metsi vedama, aga kus nemad!- tervis kehva jne. valel ajal elame- ütlen ma . hüva, lähen tuhnin raamatutes- kodutöö vaja teha - varsti kevad ja maa pehme. labidas punkrisse!
Möni probleem -modereerige ,pöimige kaks teemat üheks ja pöle probleemi
Ma jäin kah mõtlema ,et miks- kurat ei tää,haige vist?!Vöi oopis sadist -tahan naast kiusata
.
Noh linnuga asjad ilusad ju!!! Hetkel jooseb kastirada trepist terve korruse alla-varsti tuleb naaber kaikaga külla! Loodan aint,et naabril käepärast "saksakaigas"!
Seda "reenactmenti" sai ka poisikesena ikka saksa poolel tehtud papist unteri pagunitega ja välgumärkidega. Siis oli ikka manti millega mängida
-aasta siis olli midagi "70"
Surnupääluid sai ka ajaviiteks silikaatkividessa kruipendlaga toksitud, saksakulle trafaretiga bussijaama seintele "Jawavärviga" susistatud!
See on ikkagi haigus!

Ma jäin kah mõtlema ,et miks- kurat ei tää,haige vist?!Vöi oopis sadist -tahan naast kiusata

Noh linnuga asjad ilusad ju!!! Hetkel jooseb kastirada trepist terve korruse alla-varsti tuleb naaber kaikaga külla! Loodan aint,et naabril käepärast "saksakaigas"!

Seda "reenactmenti" sai ka poisikesena ikka saksa poolel tehtud papist unteri pagunitega ja välgumärkidega. Siis oli ikka manti millega mängida

Surnupääluid sai ka ajaviiteks silikaatkividessa kruipendlaga toksitud, saksakulle trafaretiga bussijaama seintele "Jawavärviga" susistatud!
See on ikkagi haigus!
Viimati muutis brunner, T Juul 24, 2007 12:57 am, muudetud 1 kord kokku.
Meine Ehre heisst Treue http://sojavaramuuseum.ee/
minu huvi sai alguse rohkem, kui aasta tagasi . Olin kuulnud palju sõjajutte ja mälestusi. Mu isa onu Kanadast käib aastas kord Eestis ( võitles saksasõjaväes ) - See kõik on tekitanud meeletu huvi asja vastu.
Ei oska täpsemalt öelda... müstika/salapära vms
nagu eespool mainitud, et kulliga asjad on ilusad asjad. Eks nad ole jah!
Kuna vanaisal on ka natukene haruldast ja korralikku nodi,siis eks sealt sai asi alguse, need olid nii huvitavad ja ajaloohõngulised.
Esimene asi mis sai soetatud oli m42 kiiver
Mul on see asi ka, et kui on normaalse/kesmise hinnaga õige asi soetatud või asi mis mulle meeldib siis ei ole rahast üldse kahju. 
Ei oska täpsemalt öelda... müstika/salapära vms

nagu eespool mainitud, et kulliga asjad on ilusad asjad. Eks nad ole jah!
Kuna vanaisal on ka natukene haruldast ja korralikku nodi,siis eks sealt sai asi alguse, need olid nii huvitavad ja ajaloohõngulised.
Esimene asi mis sai soetatud oli m42 kiiver

- Frundsberg
- Huviline
Minul on see "nakkus" juba varasest noorusest n.ö. veres. Kõik lapsepõlve parimad mälestused on seotud II ms kola leidmisega ja nii on edasi läinud. Mingit loogilist põhjendust siin ei ole. Kes kogub marke, kes putitab autot, kes spordib... mõni rõõmustab jälle roostes kasti üle.
Minu meelest peamine, et inimene ise rahul on ja teisi oma hobiga ei sega.

See küll tore mälestus ei oleks kui miini otsa satuksidFrundsberg kirjutas:Minul on see "nakkus" juba varasest noorusest n.ö. veres. Kõik lapsepõlve parimad mälestused on seotud II ms kola leidmisega ja nii on edasi läinud. Mingit loogilist põhjendust siin ei ole. Kes kogub marke, kes putitab autot, kes spordib... mõni rõõmustab jälle roostes kasti üle.![]()

Mul isa ei saa aru, et miks mina ja paljud teised tegelased koguvad sõja kolu. Fanatid. Räägib, et sõda oli julm ja raske ning loodame, et rohkem ei tule selliseid aegu. Et miks on selline asi olemas nagu frontline, ... Ta ei mõista selle taga olevast asja - huvi.
Viimati muutis BR00M, E Juul 23, 2007 8:11 pm, muudetud 1 kord kokku.
- Frundsberg
- Huviline
Tead Brunn ma kaesin küll aga es kohe mitte leidnud nuppu vai võimalust kuda kokku keevitada. Teemat tervenisti saab liigutatta vai poolitatta aga postitusi teise teemasse mia tõsta es oska. Kui saab teeb ehk Kriuks vai Uscha selle triki ää.Möni probleem -modereerige ,pöimige kaks teemat üheks ja pöle probleemi Smile
Ajaloohuvi on olnud juba keskkooli algusest, seega viimased 12-13 aastat. Süvenema hakkas see huvi 7-8 aasta eest. Eriti hakkas toona paeluma just 2. Maailmasõjaga ning eriti Saksa poolega seonduv. Minu jaoks väga köitev on alati olnud ka Hitleri ja tema lähikondlaste temaatika. Esimene ese tekkis mulle aastat 11-12 tagasi, siis polnud mul aimugi, millega tegemist. Asi iseenesest väike ja väheväärtuslik- mingi bakeliidist pudelikene keemiarünnaku vastu kasutatavaainega vms. Sain selle pudelikese kasutusotstarbe teada alles sel kevad-talvel, kui hakkasin just nimelt militaarnetist miskipärast asjale seletust otsima. Nuvat. Esimene tutvus militaarnetiga leidis aset varahommikuni, kui ma neelasin siinseid teemasid ja erinevaid lugusid ning ei jõudnud pilte ära imetleda. Sellest hetkest saadik olen vist vana kolu huvile sõrme andnud ning praeguseks olen suutnud ka üht-teist endale toanurka korjata juba. Emotsionaalselt väärtuslikumateks asjkesteks minu vanatödi mehe kõikmõeldavad dokumendid EW sõjaväes teenimisest 1935 aastast, samuti huvitavaid pabereid saksa ja vene okupatsioonivõimude poolt välja antuna.
Naine nuriseb küll natukene, ütleme nii, et mõned vidinad olen pidanud tema eest salaja muretsema:)
Naine nuriseb küll natukene, ütleme nii, et mõned vidinad olen pidanud tema eest salaja muretsema:)
Minu huvi on alguse saanud kooliajast ja on aastatega vaikselt kasvanud.
Pika peale on kogunenud natuke siit ja natuke sealt.
Tunnen et haigus süveneb ja nakkab ka lähikondlasi. Kuigi naine peab visalt vastu ja ei saa sellest kiiksust eriti hästi aru.
Ja kui mõelda puht majanduslikult siis ega hinnad ei lange ja ma tean et see raha mis mul sinna sisse läheb kasvab mõnusasti edasi mitte ei sula kokku nagu lumememm kevadpäikeses.
Pika peale on kogunenud natuke siit ja natuke sealt.
Tunnen et haigus süveneb ja nakkab ka lähikondlasi. Kuigi naine peab visalt vastu ja ei saa sellest kiiksust eriti hästi aru.
Ja kui mõelda puht majanduslikult siis ega hinnad ei lange ja ma tean et see raha mis mul sinna sisse läheb kasvab mõnusasti edasi mitte ei sula kokku nagu lumememm kevadpäikeses.
Miks huvitab (mil) ajalugu?
Vast ikka seetõttu, et lapsepõlves sai võimalikult palju maal veedetud, mis asus II MS-i ühtede suurtemate lahingute ligidal. Juba ainuüksi kartulivõtul tuli aeg-ajalt militaarset kraami välja. Sai ka ühe sõbraga oma "sõjamuuseum" tehtud. Nüüd peaks teine ajalooõpetaja aolema.
Ja muidugi vanaise (ka juhtiv) tegevus veteranide ettevõtmistes. Ta oli küll punaveteran, aga mitte vabatahtlik ega kommu.
Vast ikka seetõttu, et lapsepõlves sai võimalikult palju maal veedetud, mis asus II MS-i ühtede suurtemate lahingute ligidal. Juba ainuüksi kartulivõtul tuli aeg-ajalt militaarset kraami välja. Sai ka ühe sõbraga oma "sõjamuuseum" tehtud. Nüüd peaks teine ajalooõpetaja aolema.
Ja muidugi vanaise (ka juhtiv) tegevus veteranide ettevõtmistes. Ta oli küll punaveteran, aga mitte vabatahtlik ega kommu.
Huvitavad Aegna Merekindluse ajateenistuse fotod 1930-1935.