mõned paberid ja muud ...

Osta, müü ja vaheta ...
Kasutaja avatar
kortik
Veteran

...

Postitus Postitas kortik »

Tavaliselt neid hoiti kiivalt teenistuskohas.Kui ma ei eksi 2-s eksemplaris aspirandi oma oli Tondil ja teine eks.oma väeosas. Kelle allikrjad seal all on? Minu isa kursuse ülem oli kapten Margusson, tulevane Marguste.
ajalugu, ajalugu ja ajalugu...
Kasutaja avatar
kortik
Veteran

Teenistuslehest

Nagu ma aru saan (halvasti loetav) on aspirandi nimi Karl Ingel- Vello Salo nimekirja järgi mees kaadriohvitseri saatust endale ei valinud.
Raudrist
Veteran

Postitus Postitas Raudrist »

Äkki selle käiselindi kohta ka midagi enamat? Kust, millal ja millega koos?
PALUN PAKKUDA EW JA TSAARI-VENE MÄRKE , MEDALEID , VORMIELEMENTE , POSTKAARTE , FOTOSID, DOKUMENTE JA MUUD.
5223353
Kasutaja avatar
uscha
Administraator
Kontakt:

Postitus Postitas uscha »

nii palju kui mina tean leiti see pärnu vangla lae pealt - kahjuks rohkem pole midagi teada.
foorum.rindeleht.ee
Kasutaja avatar
Kriuks
Moderaator

Postitus Postitas Kriuks »

Tavaliselt neid hoiti kiivalt teenistuskohas.Kui ma ei eksi 2-s eksemplaris aspirandi oma oli Tondil ja teine eks.oma väeosas.
Võis ju tollal kehtida sama süsteem, et reservi/erru arvamisel väljastati sõdalasele ( tema nõudmisel ) teenistuslehe ärakiri. Ja nõnda see paber sinna majapidamisse sattuski :roll:.
Raudrist
Veteran

uscha kirjutas:nii palju kui mina tean leiti see pärnu vangla lae pealt - kahjuks rohkem pole midagi teada.

Kas keegi teab, mis hoones Pärnu vangla asub? Mis seal oli enne sõda?
PALUN PAKKUDA EW JA TSAARI-VENE MÄRKE , MEDALEID , VORMIELEMENTE , POSTKAARTE , FOTOSID, DOKUMENTE JA MUUD.
5223353
Kasutaja avatar
Kuperjanov
Huviline

Postitus Postitas Kuperjanov »

Pärnu vangla asubki Pärnu vangla hoones :wink: Ei tea, mis seal enne sõda olla võis aga vanglahoone on juba 19. sajandist pärit.
Vabadus on habras aare, mida oleme valmis kindlalt kaitsma!
Raudrist
Veteran

Kuperjanov kirjutas:Pärnu vangla asubki Pärnu vangla hoones :wink:

Oh pagan, kuidas ma ise selle peale ei tulnud!
5223353
Kasutaja avatar
Kuperjanov
Huviline

Postitus Postitas Kuperjanov »

Raudrist kirjutas:

Kas see on nüüd iroonitsemine või... :twisted: Ise küsisid ju, mis hoones Pärnu vangla asub :? :wink:
Vabadus on habras aare, mida oleme valmis kindlalt kaitsma!
Estoloog
Huviline

Postitus Postitas Estoloog »

16. saj alates on Pärnus vange kinni peetud Pärnu linnamüüri kagutornis e. Punases tornis.

25. juuni 1818.a kirjaga tehti Pärnu Raele ettepanek ehitada Pärnusse vangla, kuna korduvad põgenemised linnamüüri kagutornist näitasid selle vanglaks sobimatust.

1836.aastal võetigi vastu otsus ehitada Pärnusse vangla. Projekt kooskõlastati 1840. aastal. Aasta hiljem leiti selleks ka sobiv krunt.

1861.aasta raamatupidamisandmed kinnitavad vangla bilansilise väärtuse olemasolu.

Punasest tornist loobuti 1892. aastal. Samal aastal toimus Vene Impeeriumi Vangimajade peavalitsusülema visiit Pärnusse, kes kinnitas vangla vastuvõtmise akti, milles konstateeritakse vangla kaasajanõetele vastavust. Tehti ka ettepanek ehitada vangla kõrvale arestimaja. Arestimaja valmis 1900. aastal.

Oluline on märkida, et Pärnu Vangla on ainuke vangla Eestis, mida on kasutatud vanglana enam kui 100 aastat, kuigi vangla nimetust on muudetud korduvalt.

http://www.vangla.ee/7891
Raudrist
Veteran

Kuperjanov kirjutas:
Raudrist kirjutas:

Kas see on nüüd iroonitsemine või... :twisted: Ise küsisid ju, mis hoones Pärnu vangla asub :? :wink:

Ega ma arvanudki, et ta asub sanatoorium Tervis keldrikorrusel. :)
Viimati muutis Raudrist, E Juul 31, 2006 9:58 pm, muudetud 1 kord kokku.
5223353
Raudrist
Veteran

Estoloog kirjutas:16. saj alates on Pärnus vange kinni peetud Pärnu linnamüüri kagutornis e. Punases tornis.

25. juuni 1818.a kirjaga tehti Pärnu Raele ettepanek ehitada Pärnusse vangla, kuna korduvad põgenemised linnamüüri kagutornist näitasid selle vanglaks sobimatust.

1836.aastal võetigi vastu otsus ehitada Pärnusse vangla. Projekt kooskõlastati 1840. aastal. Aasta hiljem leiti selleks ka sobiv krunt.

1861.aasta raamatupidamisandmed kinnitavad vangla bilansilise väärtuse olemasolu.

Punasest tornist loobuti 1892. aastal. Samal aastal toimus Vene Impeeriumi Vangimajade peavalitsusülema visiit Pärnusse, kes kinnitas vangla vastuvõtmise akti, milles konstateeritakse vangla kaasajanõetele vastavust. Tehti ka ettepanek ehitada vangla kõrvale arestimaja. Arestimaja valmis 1900. aastal.

Oluline on märkida, et Pärnu Vangla on ainuke vangla Eestis, mida on kasutatud vanglana enam kui 100 aastat, kuigi vangla nimetust on muudetud korduvalt.

http://www.vangla.ee/7891

Tänan!
5223353
Kasutaja avatar
kortik
Veteran

Tänud

Tänud Estoloogile asjaliku info eest.

Ja ikkagi jään arvama, et tegu vangla korrapidaja käelindiga......
Kasutaja avatar
uscha
Administraator
Kontakt:

Postitus Postitas uscha »

veel mõned asjad müügis ...

läti vabadussõja medal - 400.-

Pilt

Pilt

tundmatu kabuur - 100.-

Pilt

Pilt

puust nukid (täitsa töökorras veel) - 150.-

Pilt

tsaari armee "laibakas" - 100.-

Pilt

Pilt

Pilt

sõjaväeteenistuse tunnistus (osa lehti puudu) - 50.-

Pilt

Pilt

Pilt
foorum.rindeleht.ee
Kasutaja avatar
kortik
Veteran

Laibakas

Tsaariaegne laibakas on ikka tõsine tükk.Mis ta mõõdud on?
Vasta

Mine “Ost & Müük/Buy & Sell”