ANDVARI Faleristika kogu

Midagi virtuaalmuuseumi sarnast ...
Kasutaja avatar
Veiler
Administraator
Kontakt:

Re: ANDVARI Faleristika kogu

Postitus Postitas Veiler »

Andvari kirjutas: E Sept 22, 2025 2:23 pm Panin sulle Taavi lisapilte, et sa silmi ei rikuks.
Tänud, on tõesti ilus autasu ja komplekt.
Sain ühe uue teadmise ka läbi selle postituse. Mulle endale on Kotkaristi Kuld-, Hõbe- ja Raudristidest koos algupäraste karpidega kätte juhtunud ainult Kuldriste ja nendel on karbikaane serval kuldne triip. Sinu postitatud autasu karbil on must triip ja eks Hõberistil oli siis hõbedane triip. Ei olnud senini teadlik, et see triip olenevalt klassist erines.
Manused
kuldrist.jpg
foorum.rindeleht.ee
Andvari
Huviline

Postitus Postitas Andvari »

Kollektsiooni lisandusid neli märki. Kõik need on väga haruldased.
Kaitsepolitsei 5a teenistusstaažimärk, Kaitsepolitsei 10a teenistusstaažimärk, Eesti Kaitseväe Õhuväe lendurtehniku ( lennumehaaniku ) kutsemärk, Kaitseväe Luurekeskuse rinnamärk ( seda viimast anti välja aastatel 2007-2017 ).
RARE.jpg
RARE.jpg (74.88 KiB) Vaadatud 1692 korda
Andvari
Huviline

Kas keegi teab?
Kalevi pataljoni rinnamärgist liigub kahte versiooni.Mõlemad on tänapäevased märgid.
Üks on siis kollasest metallist, teine hõbedasest.
Minu teada peaks nn õige olema hõbedasest metallist. Kas kollasest on mingi proovitöö või on neil siiski mingi erinevus? Et näiteks kollasest anti ohvitseridele ja hõbedast reakoosseisule näiteks?
Kalevi_pataljoni_rinnamark.jpg
57974980.jpg
Kasutaja avatar
freiwilliger
Huviline

Postitus Postitas freiwilliger »

Andvari
Huviline

Ma tean seda lehte, aga mis see link mulle nüüd ütlema peaks? Seal ei ole vastust minu poolt esitatud küsimusele.
Kasutaja avatar
freiwilliger
Huviline

Postitus Postitas freiwilliger »

Hõbedase märgi kohta on ju arusaadavalt öeldud:
1929. aastal pataljoni üldkoosolekul otsustati lasta valmistada leitnant Johan Teemanti kava järgi pataljoni rinnamärk.
Kalevi jalaväepataljoni rinnamärk kujutab mõõgale asetatud mustal kilbil Kalevlaste Maleva lipu väeosakülge, mille alumisele servale on asetatud ESS Kalevi embleem.
Kasutaja avatar
Borja
Veteran

Postitus Postitas Borja »

Andvari kirjutas: R Jaan 02, 2026 9:00 pm Kas keegi teab?
Kalevi pataljoni rinnamärgist liigub kahte versiooni.Mõlemad on tänapäevased märgid.
Üks on siis kollasest metallist, teine hõbedasest.
Minu teada peaks nn õige olema hõbedasest metallist. Kas kollasest on mingi proovitöö või on neil siiski mingi erinevus? Et näiteks kollasest anti ohvitseridele ja hõbedast reakoosseisule näiteks?
Ise ka nagu Kalevi ÜJPs 1997-99 pluss muidu ka päris pikalt EKVs teeninud..
Ja ei ole kunagi näinud seda "kuldset Kalevi märki"..
Ning päris kindlasti pole ka kunagi olnud mingit "kollast ohvitseride varianti"..

Minu arvamus on, et mingi naljakas "proovitöö" (nagu ma mäletan, su kogus on varemgi selliseid arusaamatuid märke esinenud) - lihtsalt lisa see kollane peletis oma kogu tagumisse sahtlisse teiste sarnaste "kurioosumite" sekka..
Otsin Välis-Eesti vabadusvõitlejate mälestusriste-medaleid..
Saksa Raudristiga seotud asjad meeldivad ka..

Ja eksootilisi tääke võib alati pakkuda..
Andvari
Huviline

Borja kirjutas: P Jaan 04, 2026 2:18 pm Ise ka nagu Kalevi ÜJPs 1997-99 pluss muidu ka päris pikalt EKVs teeninud..
Ja ei ole kunagi näinud seda "kuldset Kalevi märki"..
Ning päris kindlasti pole ka kunagi olnud mingit "kollast ohvitseride varianti"..
Minu arvamus on, et mingi naljakas "proovitöö" (nagu ma mäletan, su kogus on varemgi selliseid arusaamatuid märke esinenud) - lihtsalt lisa see kollane peletis oma kogu tagumisse sahtlisse teiste sarnaste "kurioosumite" sekka..
Tänud info eest. Mul ei ole seda kollast märki kogus, aga seda on liikunud osta oksjonite, samuti olen näinud antiigi poodides seda.
Mõltesin, et võtta, aga kuna ta ilmselt üks "samadelka" on siis ei hakka seda ostma.
Vasta

Mine “Kollektsioonid/Collections”