Sissejuhatus ja abipalve raamatuprojektiga

Eestiga ja Eesti üksustega seotud lahingud ...
Vasta
richdlc
Kasutaja

Sissejuhatus ja abipalve raamatuprojektiga

Postitus Postitas richdlc »

Tere
Ma kardan, et ma ei loe ega räägi ühtegi sõna eesti keelt, aga mul on väga head tõlkeäpid ja -programmid.
Mul on hea meel, et selle foorumi leidsin. Sooviksin võimalusel abi küsida.
Olen kirjastaja Ühendkuningriigis ja tavaliselt keskendun Teise maailmasõja ajal Luftwaffele. Siiski olen hakanud avaldama ka sõjandusalaseid raamatuid ja minu esimene raamat on Petter Kjellanderi kirjutatud raamat SS-Panzergrenadier-Bataillon „Narwa” ajaloost aastatel 1942–1944.
Esialgu tundub see veebisait olevat suurepärane fotode allikas, seega otsin kõiki, kes oleksid nõus oma pilte võimalikuks avaldamiseks jagama. On üks hoiatus – trükitud raamatute puhul on minimaalne nõue 300 dpi (ja ma eelistan tegelikult palju suuremat).
Kui kellelgi on originaalfotosid ja ta on nõus aitama, palun andke mulle teada – siis saan teiega privaatselt ühendust võtta.
Lisaks – siin on ilmselgelt teavet, mis võib raamatu jaoks kasulik olla. Käsikiri on kirjutatud peamiselt Eesti, Venemaa ja Saksa arhiivide abil, kuid sisaldab ka palju veteranide materjali. Kas on kedagi, keda te soovitaksite käsikirja eelretsenseerimiseks?

Raamatu peatükid on järgmised:

Sissejuhatus ja tänusõnad
Nõukogude okupatsioon ja Eesti Leegioni loomine
Väljaõpe ja formeerimine
Izjumi lahing
Eestlased Harkovi all
Taganemine Dnepri äärde
Tšerkassõ kamber
Tagasipöördumine Eestisse
SS-diviisi Füsilier-Patajon 20
SS-diviisi Füsilier-Patajon 20 Eesti kaitsmisel
Taganemine Eestist ja pataljoni lõpp

Tekstis on muidugi mainitud kümneid nimesid. Olen sellel veebisaidil juba näinud huvitavaid fotosid mõnest silmapaistvamast inimesest. Võib-olla tasuks koostada nimede nimekiri ja seejärel see sellesse teemasse postitada? Kui veebisaidil on asjakohast teavet või fotosid, oleks liikmetel lihtsam mulle asjakohaseid postitusi näidata.

..... vahepeal on siin minu veebisait, et näeksite, et olen siiras. „Narwa” raamatut veebilehel ei ole, sest ma alles allkirjastasin selle ja olen alles toimetamise etapis:

www.chandospublications.co.uk

Olen igasuguse abi eest selles küsimuses väga tänulik.

Rich
Vasta

Mine “Üksused & Lahingud/Units & Battles”