Tutvustaks kolonel-leitnant E. Liibusele kingitud albumi Ohvitseride Kogult 13.I. 1932 aastal ja sellega seonduvad paari märki.
Minu kogusse on jõudnud vanemast väeosa märgist ainult märgi alus, aga asi seegi kui mitte midagi.
Kui jätta tähele panemata uhked vormid ja märgid rinnas,siis tuleb imetleta nende meeste väärikust, ausust ja otsest silmavaadet kes olid pühendanud oma elud Eestile ja oma rahvale.
Kolonel-leitnant E.LIIBUS -Kuperjanovi partisanide pataljoni ülem.
Re: Kolonel-leitnant E.LIIBUS -Kuperjanovi partisanide pataljoni ülem.
Väga vinge! Kas seal albumi kaanel on Kuperjanovi vanema märgi miniatuurmärk?
foorum.rindeleht.ee
Jah ,albumi kaanel on miniatuurmärk mõõdud 2.2x2.2cm. Lohutuseks endale ,et näidis on siiski olemas.
Ma polnudki seni veel Kuperjanovi vanema märgi miniatuurmärki näinud ega teadlik, et seda üldse valmistatud või säilinud oleks.
foorum.rindeleht.ee
Albumi viimane foto on arveohvitserist Jaan Kiipusest, kes teenis hiljem ohvitserina 8. Eesti Laskurkorpuses.
Albumis oleval fotol tal on õlakutel veltveebli auastmetunnused kuigi kogu EW aja vältel oli tema auaste kapral. Nooremseersandiks sai alles 1940. aastal kui Eesti sõjaväest oli saanud 22. Territoriaalne laskurkorpus. Kuidas seda seletada, et auaste kapral aga veltveebli tunnused? Mõned aastad tagasi olen seda sama 1926. aasta allohvitseride õlakute teemat SIIN teemas natuke üritanud uurida. Kiipuse omal ei ole õlaku servas seda kollast / kuldset linti, milles lingitud teemas juttu on.
Lisan ka ühe tema 1939. aasta dokumendi, kus on näha auaste kapral ja ametikoht arveohvitser.
Albumis oleval fotol tal on õlakutel veltveebli auastmetunnused kuigi kogu EW aja vältel oli tema auaste kapral. Nooremseersandiks sai alles 1940. aastal kui Eesti sõjaväest oli saanud 22. Territoriaalne laskurkorpus. Kuidas seda seletada, et auaste kapral aga veltveebli tunnused? Mõned aastad tagasi olen seda sama 1926. aasta allohvitseride õlakute teemat SIIN teemas natuke üritanud uurida. Kiipuse omal ei ole õlaku servas seda kollast / kuldset linti, milles lingitud teemas juttu on.
Lisan ka ühe tema 1939. aasta dokumendi, kus on näha auaste kapral ja ametikoht arveohvitser.
foorum.rindeleht.ee
Fotod eestlastest II maailmasõjas, kõik pakkumised teretulnud!
http://www.facebook.com/pages/Otofoto/1 ... 85?sk=info
http://www.facebook.com/pages/Otofoto/1 ... 85?sk=info