BORJA väike faleristikakogu
- skorpion madu
- Huviline
Re: BORJA väike faleristikakogu
Ja mina arvasin, et olen ainuke, kes Jaapani ja Hiina sõjamedalite vastu huvi tunneb
Ei tahtnud kellegagi isegi teemat üles võtta, arvates, et peetakse päris ära pööranud inimeseks! Endal on mul koos karpidega Jaapani medalid, mõned on puudu, aga neid peaks liikuma.

Otsin AVS-36 täägituppe, korralikku.
Sügavalt ekslik arvamus sul, hea kamraad - sinu ja minu huvi Jaapani sõjamedalite vastu on // saab olla ainult teretulnud siin muidu vaikselt vällasurevas militaarkogujate foorumisskorpion madu kirjutas: ↑E Juul 22, 2024 8:29 pm Ja mina arvasin, et olen ainuke, kes Jaapani ja Hiina sõjamedalite vastu huvi tunnebEi tahtnud kellegagi isegi teemat üles võtta, arvates, et peetakse päris ära pööranud inimeseks!

Seda enam, et viimased "saksa mandi" kogujad meil on ilmselt kass vällasurnd või põranda alla läind - igatahes pole neid enam ammu näha-kuulda siin foorumis

Otsin Tallinn ARSENAL-i varianti Mossini täägist..
Võib pakkuda kõiki eksootilisi tääke...
Kahjuks on siit foorumist viimased paarid aastad kadund ka võitleja varjunimega tossom - nõukogude lahingufaleristika autoriteet // kelle postitusi näit teemas KORPUSEPOISID oli otse nauditav lugeda 

- skorpion madu
- Huviline
Tossom ikka ostas toimetab, aga siin pole jah ammu näha olnud. Aga see, et ei koguta tuimalt ühtesid asju, on kuidagi vaimu värskendav! Ise näiteks, lisaks kõigele, kogun münte ka, ning veel üht-teist. Näiteks nõuka aegsed militaar märgid, NVA militaar märgid, selle peale on mind ikka välja vilistatud ka, et mis sa rämpsuga jändad, aga see ju ka ajalugu. Kui poisike olin, öeldi Saksa kraami peale, et mis sa rämpsust koju tassid, nüüd on hind neil asjadel selline, et hoia mütsi!
Vitriin nr 8 - teemaks keisrisaksa "osariikide" sõjalised aumärgid.. ülemine rida (+2 rinnamärki alt) on mu lemmikteemasid Baieri kuningriik.. alumises reas on 4 x erinevate saksa "osariikide" ekvivalenti Preisi EK2-le // see vitriin täieneb oluliselt juba lähiajal
Vitriin nr 6 sai tüsedat täiendust // kogu ülemine rida on eestiaegne 

Issanda (ja Taavi) abiga on vitriin nr 6 jälle täienenud - eestiaegsete Kotkaristide rivi näeb juba päris sheff välja..
Eesti Vabadussõja mälestusmedali 100a juubelimünt (all vasakul) sobib ka siia vitriini...
Eesti Vabadussõja mälestusmedali 100a juubelimünt (all vasakul) sobib ka siia vitriini...
- skorpion madu
- Huviline
Ja selline stend siis. Jääb veel otsida, või oodata Sakala maleva rinnakotkast, kas tuleb kuskilt välja, või pean lootma, et keegi müüb.
- muhumetsad
- Huviline
Siit saad originaalkarbiga https://coins.ee/lot/show/74005
Pudelid ja kaardid on peamised
..no super juskorpion madu kirjutas: ↑P Dets 01, 2024 5:06 pm Ja selline stend siis. Jääb veel otsida, või oodata Sakala maleva rinnakotkast, kas tuleb kuskilt välja, või pean lootma, et keegi müüb.

Lisada võiks veel (foto järgi) autentseid õlakumärke, kraetärne, mütsimärkisid - raamis ruumi on

Ja minu (tagasihoidliku) arvamise järgi peaks isiku foto olema kompositsioonis kesksel kohal - mitte all nurgas...
Ostas müüb Sakala kotkast aeg-ajalt lahetikker. Mulle tundub, et fotol on Sakala märgi all veel mingi märk taskul. Kas suurendada saaks?skorpion madu kirjutas: ↑P Dets 01, 2024 5:06 pm Ja selline stend siis. Jääb veel otsida, või oodata Sakala maleva rinnakotkast, kas tuleb kuskilt välja, või pean lootma, et keegi müüb.
- skorpion madu
- Huviline
Olen proovinud suurendada, aga ei ütle ära, mis märgiga tegu, saaks kuidagi värviliseks selle pildi.
- skorpion madu
- Huviline
Ma leidsin ühe märgi osa (laeva kuju) pärineb allveelaeva sihtkapitali kogumise esimese järgu märgi küljest, võib olla on see märgi mingi variant tasku küljes.
..too allveelaeva(de) sihtkapitali misiganes märk võib väga tõenäoline olla...
Vitriin nr 9 - jätkan keisrisaksa teemat, vitriinis saksa 1MS veteraniorganisatsioonide aumärgid ja keisriarmee teenistusmedalid. Pöörake tähelepanu kahele erinevale versioonile Landesveeri ristist pluss kahele sigalahedale lindiliistule sama Landesveeri ristiga - üks on esimese ja teine teise ilmasõja Raudristiga