Ruum ...
Re: Ruum ...
Mõned pildistused asjadest, mis eelmine kord objektiivi ette ei jäänud.
foorum.rindeleht.ee
..sa võiks selle RUUMi siia pigem kleepsuks teha.. et siin paneelis ju 2 x kleepsu vaid ongi - üks ikka elab aga teine on surnud (viimane post 2a 9k tagasi)...
Otsin Tallinn ARSENAL-i varianti Mossini täägist..
Võib pakkuda kõiki eksootilisi tääke...
..mai saa jätkuvalt aru, TAAVI - mix sa seda mõttetut KRATIVABRIKu teemat(-viimane postitus üle 3a tagasi) siin kleepsu staatuses hoiad - ja näit omaenda RUUMi teemat(-misson elus ja huvitav teema) kleepsuks ei tõsta
Sa ei pea mulle vastama, TAAVI - aga siia omaenda vällasurevale // selgelt uuendusi nõudvale foorumile võiksid ju vastata...

Sa ei pea mulle vastama, TAAVI - aga siia omaenda vällasurevale // selgelt uuendusi nõudvale foorumile võiksid ju vastata...
Viimastel aastatel on see kollektsioonide alafoorum vaikne ja uusi postitusi nii palju peale ei tule, et Ruum siit kusagile kaugele ära võiks vajuda. Krativabrik oli omal ajal selline erinevate kogujate ühine pingutus, aga see Ruum on mu isiklik monoetendus ja endale tundub natuke imelik, kui ma nüüd selle teema siin esimeseks tõstan. Teeme parem hoopis nii, et ma postitan siia sagedamini midagi ja seeläbi on teema koguaeg lehekülje ülemises otsas. Kui kellelgi on mingeid erisoove, et millestki rohkem pilte näha või teavet saada, siis võib alati märku anda ja vastan siia teemasse.
Kirjutasid mõned päevad tagasi oma märgiteemas ja nüüd ka siin, et foorum on välja suremas. Kõvasti vaiksem on siin tõesti kui 10-15 aastat tagasi ja eks sellele on mitmeid põhjuseid. Üks on näiteks see, et paljud küsimused, mis aastaid tagasi pani kasutajaid siin arutlema, on nüüdseks saanud vastused ning on enamikele huvilistele selged. Üks näide, mida ma samateemalistes vestlustes olen varem ka välja toonud, on Kaitseliidu kokardite ja varrukalintide teema, milliseid omal ajal sai tuvastatud ja paika aetud, aga nüüd on kõik arusaadav. Selliseid teemasid on tegelikult siin omajagu. Küsimused ei ole otsas, aga mida aeg edasi, seda spetsiifilisemaks need küsimused lähevad ja mida spetsiifilisem küsimus, seda vähem on kaasamõtlejaid. Näiteks see mu hiljuti tehtud 20. ED 1. variandi kraenurga tikandierimite teema - oli ette teada, et ega sinna ei tule mingeid küsimusi või tähelepanekuid, aga see ei tähenda, et seda ei võiks ikkagi siin teemaks võtta. Mida rohkem selliseid väga kitsaid teemasid, seda vähem kaasarääkijaid ja seeläbi lõpuks ilmselt paljude jaoks muutubki foorum igavaks ja lõpetavad selle jälgimise. Midagi pole parata. Tänapäeva inimene tahab ka üldse kiiremat infovoogu, kui seda foorum pakkuda suudab - viskad oma küsimuse mõnda teemakohasesse FB gruppi üles, saad robinal palju südameid / pöidlaid ja rea (enamjaolt) sisutühje kommentaare, aga see kõik käib kiiresti ja see kiirus ongi paljude jaoks oluline. Foorum on uimane, esitad küsimuse ja vahel ootad nädalaid, kuid või mõned teemad ootavad isegi aastaid enne, kui vastus tuleb.
Ja veel üks põhjus, miks foorum üldiselt ja eriti kollektsioonide alafoorum vaikseks on jäänud on see, et turul ei liigu avalikult enam suurt midagi ja kogujate käest liikuma läinud esemete hinnad võivad olla alustavale kogujale üsna valusad taluda. Pigem tehakse sama raha eest midagi muud. Vanu kogujaid ja arvestatavaid kollektsioone siiski on, aga neid ei soovita avalikult näidata.
Ülejärgmisel nädalal saab see foorum siin 19-aastaseks ja tegelikult ma arvan, et võib üldise tervisega siiski rahule jääda. Isegi kui peaks juhtuma nii, et üldse enam postitusi ei tule, siis käigus hoian ma seda ikkagi, sest nende aastate jooksul on siia ladestunud päris hea hulk huvitavat teavet, mida mujalt ei pruugi leida.
Kirjutasid mõned päevad tagasi oma märgiteemas ja nüüd ka siin, et foorum on välja suremas. Kõvasti vaiksem on siin tõesti kui 10-15 aastat tagasi ja eks sellele on mitmeid põhjuseid. Üks on näiteks see, et paljud küsimused, mis aastaid tagasi pani kasutajaid siin arutlema, on nüüdseks saanud vastused ning on enamikele huvilistele selged. Üks näide, mida ma samateemalistes vestlustes olen varem ka välja toonud, on Kaitseliidu kokardite ja varrukalintide teema, milliseid omal ajal sai tuvastatud ja paika aetud, aga nüüd on kõik arusaadav. Selliseid teemasid on tegelikult siin omajagu. Küsimused ei ole otsas, aga mida aeg edasi, seda spetsiifilisemaks need küsimused lähevad ja mida spetsiifilisem küsimus, seda vähem on kaasamõtlejaid. Näiteks see mu hiljuti tehtud 20. ED 1. variandi kraenurga tikandierimite teema - oli ette teada, et ega sinna ei tule mingeid küsimusi või tähelepanekuid, aga see ei tähenda, et seda ei võiks ikkagi siin teemaks võtta. Mida rohkem selliseid väga kitsaid teemasid, seda vähem kaasarääkijaid ja seeläbi lõpuks ilmselt paljude jaoks muutubki foorum igavaks ja lõpetavad selle jälgimise. Midagi pole parata. Tänapäeva inimene tahab ka üldse kiiremat infovoogu, kui seda foorum pakkuda suudab - viskad oma küsimuse mõnda teemakohasesse FB gruppi üles, saad robinal palju südameid / pöidlaid ja rea (enamjaolt) sisutühje kommentaare, aga see kõik käib kiiresti ja see kiirus ongi paljude jaoks oluline. Foorum on uimane, esitad küsimuse ja vahel ootad nädalaid, kuid või mõned teemad ootavad isegi aastaid enne, kui vastus tuleb.
Ja veel üks põhjus, miks foorum üldiselt ja eriti kollektsioonide alafoorum vaikseks on jäänud on see, et turul ei liigu avalikult enam suurt midagi ja kogujate käest liikuma läinud esemete hinnad võivad olla alustavale kogujale üsna valusad taluda. Pigem tehakse sama raha eest midagi muud. Vanu kogujaid ja arvestatavaid kollektsioone siiski on, aga neid ei soovita avalikult näidata.
Ülejärgmisel nädalal saab see foorum siin 19-aastaseks ja tegelikult ma arvan, et võib üldise tervisega siiski rahule jääda. Isegi kui peaks juhtuma nii, et üldse enam postitusi ei tule, siis käigus hoian ma seda ikkagi, sest nende aastate jooksul on siia ladestunud päris hea hulk huvitavat teavet, mida mujalt ei pruugi leida.
foorum.rindeleht.ee
Saan aru, et Borjat häirib vaatajate vähesus?
Kollektsioonide teema on ju suletud ja päris tihti ei hakka keegi foorumit külastades sisse logima. Ei logi enamjaolt foorumit sirvides isegi.
Kui siinsed kollektsioonid koguvad 100-200 vaatamist, siis näiteks minu tuletõrje teemasse riputatud kompaniipealiku komplekti fotod on rahvale huvi pakkunud pea 2100 korral! Või viimati riputatud mütsilott on kogunud ligi 600 vaatamist.
Riputage oma asjad avalikku ruumi ja vaatamisi tuleb nagu seeni peale vihma.
Kollektsioonide teema on ju suletud ja päris tihti ei hakka keegi foorumit külastades sisse logima. Ei logi enamjaolt foorumit sirvides isegi.
Kui siinsed kollektsioonid koguvad 100-200 vaatamist, siis näiteks minu tuletõrje teemasse riputatud kompaniipealiku komplekti fotod on rahvale huvi pakkunud pea 2100 korral! Või viimati riputatud mütsilott on kogunud ligi 600 vaatamist.
Riputage oma asjad avalikku ruumi ja vaatamisi tuleb nagu seeni peale vihma.
..oled valesti aru saanud - mind häirib POSTITUSTE VÄHESUS...
..tõsised eesti mogrimärdid ühesõnaga...Vanu kogujaid ja arvestatavaid kollektsioone siiski on, aga neid ei soovita avalikult näidata.
Ega mina pole ka kuhugi kadunud, eestlastega seotud nõukaaegset materjali lisandub pisitasa ikka juurde ja varsti lisan foorumisse ka. Lihtsalt sõda on postitamise hoogu vähendanud ja põhjus on lihtne- venelased vehivad nende sümbolitega sõja käigus ka praegu ja hoolimata sellest, et need on tegelikult pärit riigist mida ei eksisteeri enam ammugi mitte...
Mu kõige esimene tükk W-SS maskeerimisriiet, mis ma sain päris selle aastatuhande alguses - nii umbes 23-24 aastat tagasi. Leitud on see Raplamaalt ja lõigatud Platanenmuster Nr. 5 telkmantlist. Mulle on alati meeldinud selle konkreetse kanga rohelise värvi toon ja olen lootnud leida mingit riietuseset just sellisest kangast. Mõned aastad tagasi sain ühe väga ilusa Platanenmuster Nr. 3 telkmantli, kus on ka sarnast tumerohelist aga toon ei olnud ikka päris selline nagu sellel lõigatud tükil. Aga nüüd, paar päeva tagasi sain osta vinge kodumaist päritolu (leitud Amblast 2001. aastal) kiivrikatte, mille küljed on täpselt samasugusest kangast.
Tegin pildi, kus on mu kollektsiooni esimene W-SS kangatükk ja hetkeseisuga ka viimane.
Kui juba telkmantleid mainitud sai siis otsin endiselt ilusat Platanenmuster Nr. 4 mantlit.
Tegin pildi, kus on mu kollektsiooni esimene W-SS kangatükk ja hetkeseisuga ka viimane.
Kui juba telkmantleid mainitud sai siis otsin endiselt ilusat Platanenmuster Nr. 4 mantlit.
foorum.rindeleht.ee
Valik hõbeniidiga ruune - ülemises ja alumises reas on käsitööna valmistatud embleemid ja keskmises reas peenikese metallniidiga masinkootud embleemid. Masinkootud hõbedasi ruune tegid kaks valmistajat ja nende tehase kood oli märgitud sinise tinditempliga embleemi tagumisele küljele liimitud paberetiketile - nendeks olid valmistajad koodidega 134 ja 374 (lisatud pildil vasakul on 374 ja paremal 134). Valmistaja 374 tegi täpselt samasugust embleemi ka peenikese puuvillaniidiga. Väga tihti viidatakse hõbeniidiga valmistatud embleemidele (kraenurgad, kotkad ja varrukalindid) kui ohvitseride omale aga tegelikult see paika ei pea. Igaüks võis endale soovi korral uhkemaid embleeme osta ja vormikuubedele õmmelda. Kraenurga puhul eristas ohvitseri oma sõdurist embleemi serva õmmeldud hõbepeal nagu on näha viimase rea embleemidel. Ei olnud ka haruldane kui ohvitser ajas hõbepaela serva ka tavalisele puuvillaniidiga õmmeldud embleemile.
foorum.rindeleht.ee
Lisan ka mõned lähivaated. Käsitööna valmistatud ruunidel peavad alati olema paberist ruunid tikandi all ja päris tihti paistab see mõne niidi vahelt välja. Kui on näha, et paberist ruune tikandi all ei ole ja tikandi vahelt vaatab vastu must aluskangas siis on üsna kindlasti tegemist võltsinguga. Loomulikult ei garanteeri paberruunide olemasolu ka automaatselt embleemi ehtsust.
foorum.rindeleht.ee
- muhumetsad
- Huviline
uscha kirjutas: ↑L Nov 09, 2024 9:36 am Lisan ka mõned lähivaated. Käsitööna valmistatud ruunidel peavad alati olema paberist ruunid tikandi all ja päris tihti paistab see mõne niidi vahelt välja. Kui on näha, et paberist ruune tikandi all ei ole ja tikandi vahelt vaatab vastu must aluskangas siis on üsna kindlasti tegemist võltsinguga. Loomulikult ei garanteeri paberruunide olemasolu ka automaatselt embleemi ehtsust.
Kui aega siis paluks pilti tagaküljest , kus näha see paberivärk .
Pudelid ja kaardid on peamised
Ee.. paber on vast ikka esiküljel tikandi all kui šabloon või nii?
muhumetsad kirjutas: ↑P Nov 10, 2024 4:29 am Kui aega siis paluks pilti tagaküljest , kus näha see paberivärk .
Neid paberist ruune tagantpoolt näha ei ole, sest jääb tõesti musta riide ja hõbeniidi vahele. Üldiselt (aga mitte alati) on sellistel käsitööna valmistatud nurkadel ka liimriie või mingit laadi aluskangas seal tagumisel küljel, mis katab selle hõbeniidi sigri-migri ära. Vahel harva on aga ka tagumine külg katmata ja kogu käsitöö näha.
Lisan pildid kolmest nurgast ja nende tagumistest külgedest - käsitööna tikitud ruunidega nurkadel on C tähega etiketid ja masintikandis nurkadel B tähega. B tähega etiketid on ka masintikandis puuvillaniidiga valmistatud nurkadel ja BeVo nurkadel need pabersildid üldse puuduvad.
foorum.rindeleht.ee
Lisan ka mõned paberetikettidega sõdurite nurgad (aga nagu eelnevalt kirjutasin kandsid selliseid tihti ka ohvitserid kui olid hõbepaela serva õmmelnud). Kokku on selliste puuvillaniidiga tikitud ruuninurkade valmistajaid teadaolevalt kaheksa tehast, mis kandsid koode 18, 20, 44, 64, 118, 122, 385 ja 463. Mul on kaheksast valmistajast olemas hetkel kolm - 20, 118 ja 463. Minu 463 on raskesti loetav aga sellel valmistajal olid üsna iseloomulikud lühikesed ruunid ja nii palju saab koodist siiski aru, et võib 100% kindlalt pidada 463 toodanguks. Vähemalt viis tehast asusid Saksamaal Eibenstocki linnas, üks Hamburgis, üks Schönheides ja viimase asukoht (385) on mul teadmata.
foorum.rindeleht.ee