- sektors.jpg (160.68 KiB) Vaadatud 30461 korda
Varrukakilp ...
Re: Varrukakilp ...
Aleks postitas äsja foorumisse sellise kilbi, mis on kindlasti olnud varrukale õmmeldud.ivalO kirjutas:Vaataks hea meelega mõnda kantud (veelparem originaalis mundrikuuel) trükikilpi.
foorum.rindeleht.ee
Oskad kindlasti ka selle kohta midagi öelda. Eelmise aasta viimaseid leide.
Võib alati lahkesti pakkuda vanu märke, diplomeid, tunnistusi, fotosid jmt. 5092935
Klassikaline nn. Idapataljoni kilp, minu arvates 100% ehtne.aleks kirjutas:Oskad kindlasti ka selle kohta midagi öelda. Eelmise aasta viimaseid leide.
Mul on kaks sarnase tegumoega (kuju ja kasutatud kangad) kilpi - kantud kilp kuulus kapten Theodor Liht'ile.
foorum.rindeleht.ee
2017. aasta leid - Karla Taari embleem. Väidetavalt oli teeninud koos Rebasega
Võib alati lahkesti pakkuda vanu märke, diplomeid, tunnistusi, fotosid jmt. 5092935
Ehtsuses ei kahtle. Tuli samuti ühest karbikesest koos KL 1935 aasta I koha plaketiga sõjalise mitmevõistluse eest. Kaitseliitlase vend oli 1941. aastal hävituspataljonis ja peale sõda ta oma vennaga enam seepärast ka ei suhelnud.uscha kirjutas:Klassikaline nn. Idapataljoni kilp, minu arvates 100% ehtne.aleks kirjutas:Oskad kindlasti ka selle kohta midagi öelda. Eelmise aasta viimaseid leide.
Mul on kaks sarnase tegumoega (kuju ja kasutatud kangad) kilpi - kantud kilp kuulus kapten Theodor Liht'ile.
Kena kilp see viimane, valmistatud sarnaselt eespool postitatud trükitud kilbiga 1944. aastal Piirikaitserügementide tarbeks.
Üks samasuguse tegumoega käisekilp käis paari aasta eest osta.ee keskkonnas läbi ja selle pildid on postitatud selle foorumiteema eelmisele leheküljele.
Mul on kellegi Sakalamaalt pärit Viktor Taar'i Omakaitse tunnistus - Karla ja Viktori kirvenäod nii sarnased, et võiks lausa vendadeks pidada.
Üks samasuguse tegumoega käisekilp käis paari aasta eest osta.ee keskkonnas läbi ja selle pildid on postitatud selle foorumiteema eelmisele leheküljele.
Mul on kellegi Sakalamaalt pärit Viktor Taar'i Omakaitse tunnistus - Karla ja Viktori kirvenäod nii sarnased, et võiks lausa vendadeks pidada.
foorum.rindeleht.ee
Lisan ka siia ühe.
- Manused
-
- aa.jpg (100.07 KiB) Vaadatud 26959 korda
-
- bb.jpg (114.32 KiB) Vaadatud 26959 korda
Hiljuti osta.ee keskkonnas müüdud varrukakilp.
Ei ole varem samasugust kohanud, ilmselt valmistatud 1944. aastal Piirikaitserügementide tarbeks.
Ei ole varem samasugust kohanud, ilmselt valmistatud 1944. aastal Piirikaitserügementide tarbeks.
foorum.rindeleht.ee
Viimane varrukakilp ei pärine IIMS aegadest, vaid on tänapäevane. See on vimplist välja lõigatud.
max kirjutas:See on vimplist välja lõigatud.
- labidamees
- Veteran
Re:
Raudrist kirjutas: ↑E Mai 21, 2007 7:26 pm Uut teavet!
1944. a. kevadel viis ülemltn. Raimla major Kure pataljonile umbes paarsada lõvidega varrukavappi. Märgid olid mõeldud igale pataljonis teenivale mehele vabaduspäeva tervitusena Tartu Peetri koguduse II pihtkonna Haavatute Hooldamise Ringilt.
Vapid trükiti rahvusvärvides "Varraku" trükikojas Tartus, kusjuures trükikoja juhataja A.Annuk korraldas käsitsi trükkimise tasuta.
Trükiti pesuriidele, mis lõigati algul väikesteks nelinurkseteks lappideks.
Seni oli hooldusring valmistanud sadasid varrukamärke.
Nüüd oleks kena, kui pildimaterjali omavad mehed leiaks Kure pataljonist 1944. a. pilte, kus vapp näha. Saaks ehk ühe vapitüübi täpselt paika panna.![]()
---
PALUN PAKKUDA EW JA TSAARI-VENE MÄRKE , MEDALEID , VORMIELEMENTE , POSTKAARTE , FOTOSID, DOKUMENTE JA MUUD.
5223353
5223353
Üks isetehtud käisekilp, ilmselt perioodist 1941-42.
Tugevduseks pandud saksakeelne paber. Mõõdud 55x55mm.
Kilp on leitud Tapalt ja oletan, et kuulus nooremleitnant Anton Paisole, kuna samast leiti ka kirjandust, kus tema nimi peal.
Paiso teenis 183. Eesti Julgestusgrupis ja langes Volhovis 15.08.1942. a.
Foto: Lipnik Anton Paiso (KLM ET 1272:1/19 F); Eesti Sõjamuuseum - Kindral Laidoneri Muuseum.
Tugevduseks pandud saksakeelne paber. Mõõdud 55x55mm.
Kilp on leitud Tapalt ja oletan, et kuulus nooremleitnant Anton Paisole, kuna samast leiti ka kirjandust, kus tema nimi peal.
Paiso teenis 183. Eesti Julgestusgrupis ja langes Volhovis 15.08.1942. a.
Foto: Lipnik Anton Paiso (KLM ET 1272:1/19 F); Eesti Sõjamuuseum - Kindral Laidoneri Muuseum.