Kuum mai ...
Kuum mai ...
1944. aasta teises pooles valmistatud MG42 lafett. Algselt on lafett olnud värvitud kollaseks (Dunkelgelb) ning seda värvi on natuke näha tõstemehhanismi sees, millalgi sõja ajal on see välitingimustes värvitud laiguliseks. Kasutatud on nelja värvi - kahte tooni rohelist, kollast ja halli.
Kummaline, et värvimiseks on ära võetud ka laskekauguste tabel ja esijala küljes asunud padjad. Paksu värvikihi tõttu on raske lugeda markeeringuid, alusel on näha ainult neljanumbriline kood ja tõstemehhanismil tähed "RE" mis tähendab, et mehhanism on valmistatud 1944. aastal Heinrich H Klüssendorf Werkzeuge tehases.
Huvitavad on ka pikendatavd tagajalad, mis tulid kasutusele 1943. aasta sügisel. Selliste jalgadega lafette seostatakse mõnikord mägiüksustega aga mingit faktilist tõestust sellele ei ole - sõjaaegses relvamanuaalis viidatakse nendele kui lihtsalt uue tüübi jalgadele. Ma ei oska öelda osakaalu ega protsenti kogu lafettidest aga üldiselt oli omal ajal ja on praeguseks säilinud selliste jalgadega variante üsna vähe koguhulka arvestades. Tore on muidugi ka see, et tegemist on algupärase MG42 alusega, mitte ümber tehtud MG34 omaga. Sellist ümbertegemist praktiseeriti juba sõja ajal aga ka peale sõda Austria ja Norra armeede poolt.
Võttes arvesse kõike kolme tegurit - algupärane MG42 lafett, millel pikendatavad tagajalad ja säilinud originaal värv ei ole vale väita, et tegemist on ühe äärmiselt haruldase kolmjalaga.
Sain selle osta.ee keskkonnast.
MG42 on EU seaduste järgi laskekõlbmatuks muudetud, paberid olemas ja relv Eesti Politseis arvel!
Kummaline, et värvimiseks on ära võetud ka laskekauguste tabel ja esijala küljes asunud padjad. Paksu värvikihi tõttu on raske lugeda markeeringuid, alusel on näha ainult neljanumbriline kood ja tõstemehhanismil tähed "RE" mis tähendab, et mehhanism on valmistatud 1944. aastal Heinrich H Klüssendorf Werkzeuge tehases.
Huvitavad on ka pikendatavd tagajalad, mis tulid kasutusele 1943. aasta sügisel. Selliste jalgadega lafette seostatakse mõnikord mägiüksustega aga mingit faktilist tõestust sellele ei ole - sõjaaegses relvamanuaalis viidatakse nendele kui lihtsalt uue tüübi jalgadele. Ma ei oska öelda osakaalu ega protsenti kogu lafettidest aga üldiselt oli omal ajal ja on praeguseks säilinud selliste jalgadega variante üsna vähe koguhulka arvestades. Tore on muidugi ka see, et tegemist on algupärase MG42 alusega, mitte ümber tehtud MG34 omaga. Sellist ümbertegemist praktiseeriti juba sõja ajal aga ka peale sõda Austria ja Norra armeede poolt.
Võttes arvesse kõike kolme tegurit - algupärane MG42 lafett, millel pikendatavad tagajalad ja säilinud originaal värv ei ole vale väita, et tegemist on ühe äärmiselt haruldase kolmjalaga.
Sain selle osta.ee keskkonnast.
MG42 on EU seaduste järgi laskekõlbmatuks muudetud, paberid olemas ja relv Eesti Politseis arvel!
foorum.rindeleht.ee
Re: Kuum mai ...
Näita algset olekut ka? Või saidki sellisena?
-
- Veteran
Igati ilus isend. 

Major Hengo Tulnola komplekt.
Suur tänu kasutajale uudishimulik, kes mulle õige teeotsa kätte juhatas
Suur tänu kasutajale uudishimulik, kes mulle õige teeotsa kätte juhatas

foorum.rindeleht.ee
38. aasta EW tuletõrjuja talimüts.
10 ploomi=3 õuna, 1pirn. 6 ploomi, 1 õun= 1 pirn. Mitu ploomi kaalub 1 pirn?
Major Tulnola komplekt on küll ilus.
Ostan või vahetan kõike, mis puudutab EW lennundusega seonduvat.
Kiidan ka major Tulnola autasude komplekti, tõesti sheff! Ise lisan siia huvitava Vene turismiklubi kuldse rinnamärgi. Välja tulnud Tallinnast.
-
- Veteran
..kas mõlemad on eesti omad või ainult too kirjega 

Otsin Tallinn ARSENAL-i varianti Mossini täägist..
Võib pakkuda kõiki eksootilisi tääke...
-
- Veteran
Kmr. ivalO arvamuse järgi teine ka kodumaine. Peaks olema siis Vabadussõja algus.
Pärit Maarja-Magdaleenast. Mina oletaks koha järgi, et kasutasid venelased EW ladudest pärit kraami IIms alguses. Sealt nad taganesid ja kotti jäid.
Pärit Maarja-Magdaleenast. Mina oletaks koha järgi, et kasutasid venelased EW ladudest pärit kraami IIms alguses. Sealt nad taganesid ja kotti jäid.
Minu mai oli selline…

Ostan või vahetan kõike, mis puudutab EW lennundusega seonduvat.
Ilusad EW ristid 

Otsin Tallinn ARSENAL-i varianti Mossini täägist..
Selline leid.