Korpusepoisid
Re: Korpusepoisid
Eesti Laskurkorpuse 7. laskurdiivisi alampolkovnik Anton Laur'i sõjaaegsed pagunid ...
foorum.rindeleht.ee
Neist piltidest on hästi näha üks asi, mida ma varemgi tähele olen pannud..
Nimelt kohe peale pagunite kehtestamist Punaarmees ei pandud alampolkovniku tärne otse triipude peale, vaid tsipa väljapoole - täpselt nagu tsaariarmees.. alles mõnevõrra hiljem (aasta-paari jooksul) asetusid need tärnid täpselt triipudele
Nimelt kohe peale pagunite kehtestamist Punaarmees ei pandud alampolkovniku tärne otse triipude peale, vaid tsipa väljapoole - täpselt nagu tsaariarmees.. alles mõnevõrra hiljem (aasta-paari jooksul) asetusid need tärnid täpselt triipudele

Otsin Tallinn ARSENAL-i varianti Mossini täägist..
Võib pakkuda kõiki eksootilisi tääke...
Võib pakkuda kõiki eksootilisi tääke...
Leiti üles ka Evald Leesma medalitunnistus ...
uscha kirjutas: ↑T Nov 26, 2019 5:37 pm 249. laskurdiviisi 921. laskurpolgu sideroodu vanemseersant Evald Leesma komplekt.
Medal lahinguliste teenete eest (1616021) antud 20.09.1944 Kõveriku lahingus side korraldamise eest.
Kõveriku lahingus hävitati 921. laskurpolgu I pataljoni poolt rindelt taganemisel teelt eksinud 111. julgestusrügemendi autokolonn.
foorum.rindeleht.ee
Oli oksjonil, Vapruse medal 2352837. Ilmselt Kuramaa eest antud.
- Manused
-
- 1_1_60689916.jpg (78.18 KiB) Vaadatud 16925 korda
-
- 1_1_60689919.jpg (74.22 KiB) Vaadatud 16925 korda
Oli oksjonil, Kuulsuse orden III klass 568836. Reamees Aleksei Pihl 354. LP/ 7. LD. Antud raske haavatasaamise eest Velikije- Luki all.
Olid samaaegselt ühe müüja poolt üles pandud oksjonitel, ilmselt kõik sama mehe autasud. Autasustatu nimeks Albert Kangur. Ma ei leidnud üles mitte ühtegi tema autasulehte, kuid leidsin, et ta on tõesti Isamaasõja II klassi ordeniga autasustatud.
Isamaasõja II klassi orden nr. 415670
Punatähe orden nr. 2108563
Isamaasõja II klassi orden nr. 415670
Punatähe orden nr. 2108563
Isamaasõja II klassi orden 268881, antud ilmselt Eestimaa pinnal toimunud lahingute eest. Räsida saanud ordeni algset omanikku hetkel veel ei tea.
249. laskurdiviisi 925. laskurpolgu sideroodu raadiorühma komandör leitnant Otto Roots sai oma Punatähe ordeni (1151826) 29-30.09.1944 Suure väina forsseerimislahingute eest.
See on üldse kolmas Suure väina forsseerimise eest antud autasu, mis mulle on kätte sattunud. Kui Väikese väina ületasid Eesti korpuse kaks diviisi siis üle Suure väina viidi ainult 925. laskurpolgu I pataljon ja nähtavasti mõned polgu staabile allunud eriüksused nagu näiteks see raadiorühm.
See on üldse kolmas Suure väina forsseerimise eest antud autasu, mis mulle on kätte sattunud. Kui Väikese väina ületasid Eesti korpuse kaks diviisi siis üle Suure väina viidi ainult 925. laskurpolgu I pataljon ja nähtavasti mõned polgu staabile allunud eriüksused nagu näiteks see raadiorühm.
foorum.rindeleht.ee
Omanik on veel teadmata aga numbri järgi (3356386) ilmselt 8. ELK autasu Saaremaa või Kuramaa lahingute eest.
foorum.rindeleht.ee
Tere,
Ma ei tea küll, kas tegemist võib- olla Korpusepoisiga, kuid teen proovi, ehk on mingit infot, kellega tegu ja mille eest saadud järgnevad autasud:
Kuulsuse III klassi orden nr 45006 ja Vapruse medal nr 595351
Dokumendi järgi kuuluvad autasud Herbert Pihlakasele (Pihlakas).
Ma ei tea küll, kas tegemist võib- olla Korpusepoisiga, kuid teen proovi, ehk on mingit infot, kellega tegu ja mille eest saadud järgnevad autasud:
Herbert Pihlakas teenis Eesti laskurkorpuse 7. laskurdiviisi 23. suurtükipolgus ja tema autasusid koos infoga on varem näidatud SIIN.-TU- kirjutas: ↑E Mai 25, 2020 6:48 pm Tere,
IMG_0449.JPG
foorum.rindeleht.ee
Eesti laskurkorpuse 249. laskurdiviisi võitleja Endel Padrik sai oma Vapruse medali Sõrve lõpulahingute eest, kus ta 20.11.1944 Lõu küla juures (ametlikus dokumendis Lõumardi küla aga sellise nimega küla ma ei leidnud), kus ta kergekuulipildujaga avas marulise tule ja lõi tagasi sakslaste vasturünnaku ning seejärel tõusis esimesena rünnakule.
foorum.rindeleht.ee
Pole muidugi oluline, aga Lõomardi ja käsi/kergekuulipilduja.
Oluline ikka aga nagu ma ka enda postituses kirjutasin siis mingit Lõomardi küla ei leidnud ma ei kaardilt ega ka raamatust. Äkki mingi Lõu külas / küla juures asuv talukoht või midagi säärast?
Püstolkuulipilduja parandasin kergekuulipildujaks.
foorum.rindeleht.ee