Saksa veloturistid .

Natsionalistliku elemendi vasikavaimustus okupantide saabumise puhul. Pärnu.
Tekst võetud vene aegsest trükisest - üks minu lemmikuid !

Metsavennad.
Siin foorumis on seda teemat pisut juba lahatud: http://www.wehrmacht.pri.ee/phpBB-2.0.1 ... c.php?t=52Ma tean, et velodest kasutasid sakslased mida kätte sai, kuid kas oli olemas ka sõjaväe velo.
Mitte vist, vaid kohe kindlalt ei ole. Olen kohalik ja tean kohalikke olusid. Pealegi on vahe nii ilmne.See vist ikka see ei ole
Kuidas nii? Tehti pontoonsild ja saadi ilusti üle. Ka Ivalo piltidel ületavad sõdurid on endale mingi väikese sillakese valmistanud. Aga venelased olid 1944. aastal kavalamad. Nende sapöörid ehitasid pontoonsillla umbes 30 cm veest madalamale, nii et seda ei olnud märgata. See välistas võimaluse, et mõni sakslaste lennuk oleks võinud silla puruks pommitada.Samuti pole eales kuulnud, et keegi oleks proovinud Narva jõge ( soojal ajal ) jalgrattaga ületada
Ma ei pidanud silmas mingil pontoon- või jooksusillal sõitmistKuidas nii? Tehti pontoonsild ja saadi ilusti üle. Ka Ivalo piltidel ületavad sõdurid on endale mingi väikese sillakese valmistanud. Aga venelased olid 1944. aastal kavalamad. Nende sapöörid ehitasid pontoonsillla umbes 30 cm veest madalamale, nii et seda ei olnud märgata. See välistas võimaluse, et mõni sakslaste lennuk oleks võinud silla puruks pommitada.