Kuum aprill 2019 ...
Kuum aprill 2019 ...
Siin pikka sissejuhatust ei pea tegema - iga foorumlane teab, kes oli Hando Ruus.
See märk on koos H.Stuf. Ruus'iga kaasa teinud kõik pataljon "Narva" suuremad lahingud ja on näha vist kõikidel fotodel, kus ta vormikuues peale on jäänud. Muideks täna, 75 aastat tagasi laulatati Kose kirikus Hando Ruus & Salme Kurg ja see märk oli ka sellel sündmusel Ruus'i vormikuuel. Märk jõudis eile peale 75 aastast eemalolekut tagasi kodumaale.
See märk on koos H.Stuf. Ruus'iga kaasa teinud kõik pataljon "Narva" suuremad lahingud ja on näha vist kõikidel fotodel, kus ta vormikuues peale on jäänud. Muideks täna, 75 aastat tagasi laulatati Kose kirikus Hando Ruus & Salme Kurg ja see märk oli ka sellel sündmusel Ruus'i vormikuuel. Märk jõudis eile peale 75 aastast eemalolekut tagasi kodumaale.
foorum.rindeleht.ee
Re: Kuum aprill ...

Loodetavasti ei ole aprillinali. Aga midagi nii ajaloolist on raske leida!
Braavo!
Viimati muutis Noor, T Apr 02, 2019 1:53 pm, muudetud 1 kord kokku.
Ostan või vahetan kõike, mis puudutab EW lennundusega seonduvat.
Ei ole aprillinali (jube nukker oleks siis olnud iseendal seda postitust järgmistel päevadel vaadata).
Aga selle märgi leidmisega läks sedasi, et mina ei leidnud märki vaid märk leidis minu - vahel läheb ka sedapidi.
Aga selle märgi leidmisega läks sedasi, et mina ei leidnud märki vaid märk leidis minu - vahel läheb ka sedapidi.
foorum.rindeleht.ee
Suurepärane (kuigi isegi see sõna tundub antud olukorras liiga "õhuke") saavutus! Palju õnne!uscha kirjutas:Siin pikka sissejuhatust ei pea tegema ...
Arvestades kes oli märgi kandja, siis see on kollektsiooni ikka väga superluks asi. Õnnitlused! Kas on teada ka, et kuidas märk venemaale sattus?
Oletan, et võeti kaasa kui juurdlustoimiku juurde kuuluv süüdistusmaterjal.tossom kirjutas:Kas on teada ka, et kuidas märk venemaale sattus?
foorum.rindeleht.ee
Siinkohal ootavad ilmselt ka teised, et seda taasleidmislugu natuke ka pikemalt siin saaks lugeda.uscha kirjutas:Aga selle märgi leidmisega läks sedasi, et mina ei leidnud märki vaid märk leidis minu - vahel läheb ka sedapidi.
Viljandimaalt pärit võitleja komplekt, omanik oli Väino Esman.
Autasude järgi võib järeldada, et läks sõtta juba 1941. aastal (Ida-ala rahvaste Vaprusmedal & Talvelahingud idas). Raudristi lindijupp on olnud voltide järgi otsustades vormikuue nööpaugus. Pannal on kõige tavalisem Overhoff.
Autasude järgi võib järeldada, et läks sõtta juba 1941. aastal (Ida-ala rahvaste Vaprusmedal & Talvelahingud idas). Raudristi lindijupp on olnud voltide järgi otsustades vormikuue nööpaugus. Pannal on kõige tavalisem Overhoff.
foorum.rindeleht.ee
Tanki raadiojaam 10-PT. Kaasas ka õige umformer.
Enda jaoks üleliigne.
A.
Enda jaoks üleliigne.
A.
Arhiivimaterjalidest selgus, et astus 1941. aasta sügisel vabatahtlikult 182. Julgestusgruppi (Tammemäe pataljon). Ülekuulamisel tunnistab, et teda autasustati Talvelahingud idas medali lindiga, teisi annetatud autasusid õnnestub tal varjata uurimise lõpuni.uscha kirjutas:Viljandimaalt pärit võitleja komplekt, omanik oli Väino Esman.
Autasude järgi võib järeldada, et läks sõtta juba 1941. aastal (Ida-ala rahvaste Vaprusmedal & Talvelahingud idas).
Toimikus ei ole mingit juttu 1944. aasta tegemistest, teenimisest Eesti diviisis ega ülendamisest Unterscharführer'iks 1944. aasta septembris.
Lisan paar lehekülge paksust toimikust.
foorum.rindeleht.ee
Mõne päeva eest ühest riidekirstust välja tõmmatud 1941. aasta templiga WH telkmantel.
Nöörid on puudu, muidu peaaegu ideaalne.
Nöörid on puudu, muidu peaaegu ideaalne.
foorum.rindeleht.ee
Jõudis minuni üks žetoon mis pärit Saaremaa põhjarannikult, kas on mingit võimalust teada saada kellele see kuulus? Tagumisele küljele on nõela vms. terava asjaga grenaderi nimi ja aadress kuid sellest on loetav ainult "Mustjala vald, Saaremaa". Näha et keegi on seda nime kohta (vasakul ülal) kunagi proovinud kratsimisega hävitada.
- labidamees
- Veteran
Zetoon nüüd vaevalt saarlasele kuulus,kirja kraapinud tõenäoliselt mõni sõda mänginud Mustjala nagamann.