Kuum juuli 2018 ...
- labidamees
- Veteran
Re: Kuum juuli ...
2MS aegsed puukotad.Kuna elanikkonna jalatsitega varustamisega olid rasked ajad siis vihuti säänseid teha.Tõenäoliselt mingi artelli töö,kuna müüjal oli veel teine paar täpselt samasuguseid.Vähemalt minu jaoks huvitav leid...
Ja naiste jalanõudest pole siin haisugi!
Vabalt võis sellistes ringi kooserdada töölaagrisse suunatud element.
Kas Lavassaare kontsentratsiooni- ja surmalaagrist ei või pärit olla?
Vabalt võis sellistes ringi kooserdada töölaagrisse suunatud element.
Kas Lavassaare kontsentratsiooni- ja surmalaagrist ei või pärit olla?
- labidamees
- Veteran
Väikesevõitu vast...talla pikkus kontsast ninani 25 cm.
Mingi talu laka pealt olid välja tulnud.Võibolla on niipalju koha tuvastamisel abiks,et müüjal olid vuntsid.
Müütas põhiliselt led lampe,õliplekilisi tehnikaraamatuid ja muud suvalist majakola.Ühesõnaga ei olnud professionaalne laadahai ja antiigimees.Vabalt võis ka Lavassaarest olla ja mida rohkem ma asja üle pead murran siis üha enam mulle tundub,et olen seda tüüpi seal 1994 aastal näinud.Just!
Mingi talu laka pealt olid välja tulnud.Võibolla on niipalju koha tuvastamisel abiks,et müüjal olid vuntsid.

Müütas põhiliselt led lampe,õliplekilisi tehnikaraamatuid ja muud suvalist majakola.Ühesõnaga ei olnud professionaalne laadahai ja antiigimees.Vabalt võis ka Lavassaarest olla ja mida rohkem ma asja üle pead murran siis üha enam mulle tundub,et olen seda tüüpi seal 1994 aastal näinud.Just!
Olen leidnud Saaremaalt ka sarnaste kottade puutallad.Päris lihvitud töö oli.
Vaadake saksaaegseid ajalehti.Seal soovitatakse ju selgesõnaliselt s...st saia teha.Punutud õlgedest kingapealsed jne.
Eks ta ise klopsis kokku.
10 ploomi=3 õuna, 1pirn. 6 ploomi, 1 õun= 1 pirn. Mitu ploomi kaalub 1 pirn?
Olen sama meelt - Labidamehe töö.plekkpea kirjutas:Eks ta ise klopsis kokku.
- desert eagle
- Huviline
- desert eagle
- Huviline
Veel üks komplekt Kriegsmarine mütsilindist ja fotost.Kas mingit omavahelist seost omavad ei oska öelda.Väidetavalt saadud ühest majast.
10 aastat tagasi sai kasutaja jäääär samuti Rudolf Kriiva fotosid ja pabereid - SIIN teemas on näha.desert eagle kirjutas:Mõned Juuli kuu laekumised.
foorum.rindeleht.ee
-
- Veteran
Re: Kuum juuli 2018 ...
Meremeeste troopikakotad on need puidust tallaga veidrad jalanõud .
- eestileegion
- Huviline
Kuskil oksonil olid sarnased üleval ning väide juures, et selliseid jalanõusid anti sakste sõjavangilaagris olnud töölistele. Katsu sa nendega kuhugi joosta ja astudes teevad sellist lärmi, et minema ka ei hiili...
Tere.
Nii nahast kui riidest pealsetega puutallaga kotasid kandsid meremehed (purjelaevade meeskonnal näinud jalas), kandsid tsiviilelanikud, sõjavangid, töölised (kus oli mudas või betoonpõranda peal töö näiteks vms.) ja ühel sõjalõpu Wochenschau kaadril on näha kus ka saksa sõdurid varjendist selliste kotadega välja jooksevad. Ja selliseid tehti ja kanti ka peale sõda.
Teemas antud kotad peaks naelte tõttu sõja perioodi jääma.
Nii nahast kui riidest pealsetega puutallaga kotasid kandsid meremehed (purjelaevade meeskonnal näinud jalas), kandsid tsiviilelanikud, sõjavangid, töölised (kus oli mudas või betoonpõranda peal töö näiteks vms.) ja ühel sõjalõpu Wochenschau kaadril on näha kus ka saksa sõdurid varjendist selliste kotadega välja jooksevad. Ja selliseid tehti ja kanti ka peale sõda.
Teemas antud kotad peaks naelte tõttu sõja perioodi jääma.
Paluks pakkuda kõike Vabadussõja, EW sõjaväe ja II M.s Punaarmeega seonduvat (eriti eestlased Punaarmees ja Lend-Lease temaatika). Otsin "Tartu" kolpa ja kotkast.