Lahkuvad võitlejad...
- desert eagle
- Huviline
Re: Lahkuvad võitlejad...
Täna lahkus siit ilmast selline legendaarne mees nagu Otto Carius. R.I.P https://www.facebook.com/bodenfundevor1945?fref=nf
R.I.P.desert eagle kirjutas:Täna lahkus siit ilmast selline legendaarne mees nagu Otto Carius. R.I.P https://www.facebook.com/bodenfundevor1945?fref=nf
Aupakliku kummardusega
õpetaja
Lahkus viimane välsimaalasest RR-i kavaler, taanlane Søren Kam 2.11.1921-23.03.2015: http://www.independent.co.uk/news/world ... 51068.html
Fredi Lepp
06.11.1928 - 13.08.2015
06.11.1928 - 13.08.2015
Kaljo Alaküla
20.04.1923 - 26.05.2016
20.04.1923 - 26.05.2016
Osvald Saulep
07.06.1925 - 20.06.2016
07.06.1925 - 20.06.2016
Kahju kuulda O.Saulepi surmast. Tõeline Sinimägede ja Meriküla sangar. http://epl.delfi.ee/news/arvamus/osvald ... d=66502868
Väike rahvas nagu Eesti peab tundma oma ajalugu ja oma sangareid, sest need riigid kes ei tunne oma ajalugu on hävingu äärel.
Valter Ojakäär
10. märts 1923 - 27. oktoober 2016.
10. märts 1923 - 27. oktoober 2016.
- freiwilliger
- Huviline
Mu hää sõber ja eeskuju, Uno Uiga, Eesti lauluisa ja aatemees!
Selgelt mäletan sinu meenutusi kui noore mehena ED ridades Narva rindel metsalist peatasid ja pärast Põhja- Venemaal vangilaagris virelesid.
Sama hästi on meeles need toredad korrad kui sinu suvemajas Külitses kala suitsetasime, koduveini mekkisime ja maailma asju arutasime. Sa olid alati noorte mõttemaailma toetaja ja lükkasid meid tegudesse.
Kallan täna, onu Uno, sind meenutades pitsi, seekord mälestuseks!
Selgelt mäletan sinu meenutusi kui noore mehena ED ridades Narva rindel metsalist peatasid ja pärast Põhja- Venemaal vangilaagris virelesid.
Sama hästi on meeles need toredad korrad kui sinu suvemajas Külitses kala suitsetasime, koduveini mekkisime ja maailma asju arutasime. Sa olid alati noorte mõttemaailma toetaja ja lükkasid meid tegudesse.
Kallan täna, onu Uno, sind meenutades pitsi, seekord mälestuseks!
Re:
kas keegi oskab veel tema kohta rääkida? ta oli minu vanaisakass kirjutas:Hea mõte!
22.mai 1926- 11. nov. 2005 Kalju Asmer
15 aastasena astus vabatahtlikult saksa sõjaväkke, valetas ennast vanemaks. Ajend- punased olid ta isa maha lasknud. Tänu oma saksa keele oskusele määrati ta Tallinna mingisuguse SD võlli (nime olen unustanud) adjutandiks/tentsikuks. Aga nähes seda paberimajandust mis sealt läbi käis ja aru saades mis organisatsiooniga tegu, tegi ülemusele avalduse, et teda siirdataks vastloodud Leegioni. Debicas määrati staapi. Vot nüüd mul tühik kas ja kuda ta oli...ei mäleta enam ja linti egas kirja ei pannudMinuarust ta Volhoovi ei läinud aga igatahes kui 44 a. oli punane Narva all tegi avalduse rindele saatmiseks. Määrati pat. "Narva" koosseisu jaoülemaks. Jälle ei mäleta millal allohve kraadi välja teenis. Igatahes Krivasoos juhtis 17 aastasena jagu. Taanduti Läbi Tudu ja laiali mindi kusagil Ambla kandis (jälle küla nimi on ununenud) Varustus ja riided visati ühte kaevu ja talust saadi tsiviil selga. Varjas ennast Tallinnas, Lasnamäel kus kukkus vahele saades 25+5.
- muhumetsad
- Huviline
Re: Re:
Usun ,et kõigil oleks põnev lugeda ,mida sina Markov tema kohta oskad rääkida.markov84 kirjutas:kas keegi oskab veel tema kohta rääkida? ta oli minu vanaisakass kirjutas:Hea mõte!
22.mai 1926- 11. nov. 2005 Kalju Asmer
15 aastasena astus vabatahtlikult saksa sõjaväkke, valetas ennast vanemaks. Ajend- punased olid ta isa maha lasknud. Tänu oma saksa keele oskusele määrati ta Tallinna mingisuguse SD võlli (nime olen unustanud) adjutandiks/tentsikuks. Aga nähes seda paberimajandust mis sealt läbi käis ja aru saades mis organisatsiooniga tegu, tegi ülemusele avalduse, et teda siirdataks vastloodud Leegioni. Debicas määrati staapi. Vot nüüd mul tühik kas ja kuda ta oli...ei mäleta enam ja linti egas kirja ei pannudMinuarust ta Volhoovi ei läinud aga igatahes kui 44 a. oli punane Narva all tegi avalduse rindele saatmiseks. Määrati pat. "Narva" koosseisu jaoülemaks. Jälle ei mäleta millal allohve kraadi välja teenis. Igatahes Krivasoos juhtis 17 aastasena jagu. Taanduti Läbi Tudu ja laiali mindi kusagil Ambla kandis (jälle küla nimi on ununenud) Varustus ja riided visati ühte kaevu ja talust saadi tsiviil selga. Varjas ennast Tallinnas, Lasnamäel kus kukkus vahele saades 25+5.
Pudelid ja kaardid on peamised