Ruum ...
Re: Ruum ...
Jalgratta raam on Soome armee päritolu ning on leitud major Kitsapea elumaja pööningult.
Peale major Hirvelaane langemist Rapla lahingus 1941. aasta suvel võttis Kitsapea tema pataljoni juhtimise üle ja enne seda oli pataljoniga ühinenud salk luuregrupp "Erna" mehi. Mul on mingi arvamine, et ehk see jalgratas jõudis Eesti pinnale just nimelt "Erna" grupiga ja jäi siis hiljem Kitsapea valdusesse. Arhiivist leidsin dokumendid, mis kinnitavad, et "Erna" grupi koosseisus oli küll omaette jalgratturite komando aga ma pole leidnud veel kinnitust selle kohta, kas need rattad toodi üle lahe Soomest või hangiti siin kohapeal.
Peale major Hirvelaane langemist Rapla lahingus 1941. aasta suvel võttis Kitsapea tema pataljoni juhtimise üle ja enne seda oli pataljoniga ühinenud salk luuregrupp "Erna" mehi. Mul on mingi arvamine, et ehk see jalgratas jõudis Eesti pinnale just nimelt "Erna" grupiga ja jäi siis hiljem Kitsapea valdusesse. Arhiivist leidsin dokumendid, mis kinnitavad, et "Erna" grupi koosseisus oli küll omaette jalgratturite komando aga ma pole leidnud veel kinnitust selle kohta, kas need rattad toodi üle lahe Soomest või hangiti siin kohapeal.
foorum.rindeleht.ee
Hea kui ruumi on. Päris ülbe nurgakene.
Meine Ehre heisst Treue http://sojavaramuuseum.ee/
Mõned klõpsud, viimasel pildil näha olev Soome armee välipluus kuulus alikersantti Hubert Adari'le, kes võttis JR200 koosseisus osa tõrjelahingutest Viiburi lahel ja Vuoksil.
H. Adari tuli tagasi Eestisse 19.08.1944 koos ülejäänud JR200 kooseisuga.
Kas esimesel pildil olevad kastid sisaldasid moona, mis sobis Panther tankile?
MG42 on deaktiveeritud!
H. Adari tuli tagasi Eestisse 19.08.1944 koos ülejäänud JR200 kooseisuga.
Kas esimesel pildil olevad kastid sisaldasid moona, mis sobis Panther tankile?
MG42 on deaktiveeritud!
foorum.rindeleht.ee
Zündmittel´i taara on vihane! Mina ei ole sellist vist ennem kohanudkiuscha kirjutas:Mõned klõpsud ...

-
- Veteran
Puhas Panther tanki teema.uscha kirjutas:Kas esimesel pildil olevad kastid sisaldasid moona, mis sobis Panther tankile?
Võtan järgmise nädalavahetuse plaani kiivrite pildistamise.Kindral kirjutas:Näita kiivreid ka
Praegu lisan aga ühe über haruldase hõbeniidiga masintikandis valmistatud SS kraenurga, mis sai mõned päevad tagasi kollektsiooni lisatud.
foorum.rindeleht.ee
Nurkade rida on nüüd selline, et reavõitlejate auastmed on kõik olemas - Grenadier, Obergrenadier, Sturmmann ja Rottenführer. Ohvitseride ritta sooviks esialgu lisada veel Hauptsturmführer'i ja Sturmbannführer'i nurgad aga neid naljalt kellegi nööbikarbist ei leia. Nagu pildilt näha on reast puudu kõik allohvitseride nurgad. Kui kellelgi foorumlastest oleks mõni allohvitser pakkuda siis olen huvitatud - eriti tore kui oleks ajalugu ka kaasas.
foorum.rindeleht.ee
Mõned välgumeeste pandlad - kõik on kodumaised leiud ja kuuest pandlast neljal on ka algsed omanikud teada.
Alumiinium on 822/38 markeeringuga ja valmistajaks oletatavasti Richard Sieper & Söhne tehas, kaks markeerimata Overhoff'i ja kolm 155/43 markeeringuga Assmann pannalt.
Alumiinium on 822/38 markeeringuga ja valmistajaks oletatavasti Richard Sieper & Söhne tehas, kaks markeerimata Overhoff'i ja kolm 155/43 markeeringuga Assmann pannalt.
foorum.rindeleht.ee
Paar tundi tagasi tuli otse sõjamehe enda käest selline ilus embleemide komplekt, mille hulgas ka BeVo kraenurk, mis oli mu kollektsioonist veel puudu.
Omanik, Grenadier Ü. Käbin teenis Sturmgeschütz Abteilung 20 ridades, kus tema enda jutu järgi oli ca. 85% koosseisust sakslased ja 15% eestlased. Käbin jõudis peale erialast väljaõpet oma üksusega tagasi Tallinna sadamasse 8. septembri hommikul ja sealt suunati edasi Kurtna piirkonda.
Omanik, Grenadier Ü. Käbin teenis Sturmgeschütz Abteilung 20 ridades, kus tema enda jutu järgi oli ca. 85% koosseisust sakslased ja 15% eestlased. Käbin jõudis peale erialast väljaõpet oma üksusega tagasi Tallinna sadamasse 8. septembri hommikul ja sealt suunati edasi Kurtna piirkonda.
foorum.rindeleht.ee
Super luks!uscha kirjutas:Paar tundi ...

Tänud!
Kiivrid alati kenad vaadata
Näita seda teist kiivrit, kas punakaspruun camo või hilisem mingi säilitusmöks?
Kiivrid alati kenad vaadata

Näita seda teist kiivrit, kas punakaspruun camo või hilisem mingi säilitusmöks?
Ostan/vahetan saksa kiivreid!
Esimesel pildil on kaks kodumaist lahingujälgedega camo kiivrit - mõlemad on ilma sisudeta aga just camo tõttu olengi need alles hoidnud.Kindral kirjutas:Näita seda teist kiivrit, kas punakaspruun camo või hilisem mingi säilitusmöks?
Või mis on Sinu arvamus sellest punakaspruunist värvist?
foorum.rindeleht.ee