Kust, kuidas `?

Sõjaajalooga seotud teemad, mis muude kategooriate alla ei sobi ...
Kasutaja avatar
BR00M
Huviline

Kust, kuidas `?

Postitus Postitas BR00M »

ma ei saa aru et kuidas te leiate nii palju asju sõjaajast. Käite seenel ja leiate nii palju kraami, mitte et ma mingi pime ja kitsa silmaringiline oleksin aga jah. Kõik need vanad asjad on ju maa all ja peidus ja neid ei pruugi näha,
Äki keegi ütleks kuld reegli, et kuidas leida jne ...

ette tänades
Kasutaja avatar
suurpomm
Huviline

Postitus Postitas suurpomm »

antiigid,laadad, tuttavad toovad, interneti ja lehe kaudu ja nii edasi.....

Muidugi metsast saab ka!
http://detektorist.pro-forums.com/
Kasutaja avatar
kortik
Veteran

.....

Postitus Postitas kortik »

Pidev liikumine, sõitmine, rabelemine, tingimine, sajad ja tuhanded mahasõidetud kilomeetrid.Ja ongi kõik!
ajalugu, ajalugu ja ajalugu...
Kasutaja avatar
brunner
Veteran

Postitus Postitas brunner »

KULUPEAD KUMMARDA JA HALLI PEAD AUSTA. SUHTLE LIHTSALT VANEMATE INIMESTEGA. JA KONTROLLI IGAT KUULUJUTTU!
Meine Ehre heisst Treue http://sojavaramuuseum.ee/
Kasutaja avatar
suurpomm
Huviline

Üks võimalus on ,et muretsed endale metallika ja õpid sellega otsima.
Kui peaksid Saaremaale või Hiiumaale sattuma, siis otsi taskulambiga kadakate vahelt :D . Tulin eelmine nädal saarest ja uurisin seal Panga kandis nats kadakapuhmaid.
Lampi kahjuks ei olnud kaasas ,aga üks sõja aegne vene kiiver tuli küll välja. Vanu ämbreid ja muud metalli kola oli veel. Mida suurem kadaka tihnik seda suurem võimalus.
Kasutaja avatar
BR00M
Huviline

suurpomm kirjutas:Üks võimalus on ,et muretsed endale metallika ja õpid sellega otsima.
Kui peaksid Saaremaale või Hiiumaale sattuma, siis otsi taskulambiga kadakate vahelt :D . Tulin eelmine nädal saarest ja uurisin seal Panga kandis nats kadakapuhmaid.
Lampi kahjuks ei olnud kaasas ,aga üks sõja aegne vene kiiver tuli küll välja. Vanu ämbreid ja muud metalli kola oli veel. Mida suurem kadaka tihnik seda suurem võimalus.
heh :D ei ole just kursis nende metallikatega aga palju yks selline maksab?
Kasutaja avatar
suurpomm
Huviline

hobi-metallika saad 2000-st , korralikumad on alates 4 500-st. Metalliotsija olemas olu veel ei karanteeri, et leiad midagi. Suuremalt jaolt on kõik tuntud kohad sadu kordi detektoristide poolt üle käidud.
Ehk on lihtsam selle raha eest osta mõni korralik ese. Maa sees kõik mädanenud, pehkinud ja roostes.
Kasutaja avatar
BR00M
Huviline

suurpomm kirjutas:hobi-metallika saad 2000-st , korralikumad on alates 4 500-st. Metalliotsija olemas olu veel ei karanteeri, et leiad midagi. Suuremalt jaolt on kõik tuntud kohad sadu kordi detektoristide poolt üle käidud.
Ehk on lihtsam selle raha eest osta mõni korralik ese. Maa sees kõik mädanenud, pehkinud ja roostes.
kusjuures mu sõbranna maakodu on hiiumaal ja tal on mitu hektarit maad ja seal on mõned kaevikud, (mereääres) eks nad ole mere kaitseks merelt tulevate vastaste jaoks. aga eks see tuleb üle tuhnida ,võimalik et leiab midagi huvitavad :) näis :)
soadf
Veteran

Postitus Postitas soadf »

Hiiumalt ei leida midagi.Seal pole lahinguid olnud.
Kasutaja avatar
ivalO
Moderaator

Postitus Postitas ivalO »

1941. a. 12. oktoobril sai Hiiumaal Hindu patarei vallutamise eest Rüütliristi 176. rügemendi 6. komp. ülem oberleitnant Pestke. :wink:
tõnuv
Huviline

Postitus Postitas tõnuv »

Parim leiupaik on maapoodide ümbrus, aga hakkab tervise peale...
Kasutaja avatar
raadik
Huviline

Postitus Postitas raadik »

mina leidsin omalt maalt pööningult gaasimaski torbiku leiva koti ja 2 moona kasti üks on PAK 40 oma
Kasutaja avatar
Zzirk
Huviline
Kontakt:

Postitus Postitas Zzirk »

...ja õnne ei tohi siinjuures ära unustada :wink: Vahest polegi kõige õigem kohe esimesse ettejuhtuvasse kaeviku sisse hüpata ja labidaga mõllama hakata.Ja need suuremjaolt läbi uuritud juba.Jah,koht,kuhu keegi pole tahtnud-jõudnud minna,sealt võib midagi üllatusliku leida.Aga nagu õeldud-õnne mäng!
Huvitavad Aegna Merekindluse ajateenistuse fotod 1930-1935.
Kasutaja avatar
Niederland
Veteran

Postitus Postitas Niederland »

Raha peab olema.
Kasutaja avatar
kortik
Veteran

Prügimägi.

Postitus Postitas kortik »

Prügimägi!
Jumalapärast, pole vaja seal koos parmudega kaevamas käia, kuid tuleks kaks-kolm selgema olemisega tüüpi ära "värvata", seletama neile põhjalikult, mida on vaja.Ning oodata tulemusi. Mina oma õnnetuseks elan prügilast 7 kilomeetri kaugusel ja tulin selle mõtte peale alles sel suvel, seniajaks saagiks militaarkola suhteliselt vähe-üks gaasimaskitorbik, üks saksa kiivrikoor, aga muud kola antikvariaadi valdkonnast küll.Ei tasu unustada, et praegu käimas ju meeletu ehitusbuum ja prügimäele lähevad sisuliselt terved vanad majad. Aga üks minu konkurent on pudeliraha eest saanud välisandarmeeria keti koos bljaahaga, ranitsaid jne, jne, jne.Tavaantikvaarist rääkimata.Minu probleem ongi selles, et elan sellest õnnistatud kohast 7 km kaugusel, kontingent kes seal tegutseb tahab aga oma joogi saada kätte kohe, viivadki minu konkurendi juurde, saavad 25, selle asemel, et liigutada natuke rohkem ja saada minult 500? Nonsens. Pole midagi teha kui aju on odekolonnist ära kärbunud. Kuid mis ma nutan, selle lühikese aja jooksul on kollid ikka mind meeles pidanud.

Nii, et ärge unustage prügimäge!!!
ajalugu, ajalugu ja ajalugu...
Vasta

Mine “Kasarmu Ees Tänaval/Varia”