Võta seda lihtsalt kui lugupidamist, sest ka see päeviku kokkuvõte oli väga mõnus lugemine.Hall Kardinal kirjutas:Ah,mis siin ikka kummardada.......... ?
Leiud
-
- Huviline
Re: Leiud
Ma olen relvaekspert ka
. Kaliiber on minu viga.Vihiku leht oli lihtsalt koltunud ja pliiatsi tekst pisut ähmane.Õige on luubiga lugedes 7,65Siin arenguruumi palju: PP,PPK,FN,Mauser,mõni Para mudel jne.
Täna leidsin sealt ühest kotist ,mis sisaldas lambavilla kolm mütsi.Ideaalses säilivuses koos märkidega.Ilmselt KL omad. Hirmus lamba hais on juures. Kuidas neid pildistama peaks,et siinsetel ekspertidel parem määrata oleks?
Mis puudutab materjali kaante vahele panekut siis sellega läheb aega.Vaja vaadata mida veel juurde saab korjata nendest inimestest.Eeskätt muidugi vaja kogu pakk mitu korda hoolikalt läbi lugeda.Aga eks kunagi ikka.

Täna leidsin sealt ühest kotist ,mis sisaldas lambavilla kolm mütsi.Ideaalses säilivuses koos märkidega.Ilmselt KL omad. Hirmus lamba hais on juures. Kuidas neid pildistama peaks,et siinsetel ekspertidel parem määrata oleks?
Mis puudutab materjali kaante vahele panekut siis sellega läheb aega.Vaja vaadata mida veel juurde saab korjata nendest inimestest.Eeskätt muidugi vaja kogu pakk mitu korda hoolikalt läbi lugeda.Aga eks kunagi ikka.
7,65 on juba kõvasti loogilisem, tänan!Hall Kardinal kirjutas:Ma olen relvaekspert ka. Kaliiber on minu viga.Vihiku leht oli lihtsalt koltunud ja pliiatsi tekst pisut ähmane.Õige on luubiga lugedes 7,65Siin arenguruumi palju: PP,PPK,FN,Mauser,mõni Para mudel jne.
Pildistada tuleks nii, et see hais võimalikult täpselt kaasa tuleks, see on meie mütsiekspertidele, eriti ivalO'leHall Kardinal kirjutas:Täna leidsin sealt ühest kotist ,mis sisaldas lambavilla kolm mütsi.Ideaalses säilivuses koos märkidega.Ilmselt KL omad. Hirmus lamba hais on juures. Kuidas neid pildistama peaks,et siinsetel ekspertidel parem määrata oleks?
dateeringu määramiseks ääretult oluline

-
- Huviline
See hais on ikka väga kole.Praegu kuuris ripuvad.Terve õu haiseb,naabrid ka vaatavad juba imelikult. Las tuulduvad natuke,ehk siis kannatab aparaadiga ligi minna.Krt. pesemata vill oli ka veel
Aga koi pole vähemalt sees käinud.

-
- Huviline
No tippida siia kogu materjali küll ei saa. Esiteks on seda palju.Kokku on 22 vihikut,mis kaanest-kaaneni on täis kirjutatud.Igas vihikus on 16 lehte,mõnes ka 24 lehte. Ja teiseks pole aega ka. Aga mõned ilusamad nopped võib tulevikus välja tuua.
Üli uhke leid!
Ja loomulikult kattev tõestud sellele, et vana hea pesemata lambavill, teeb pika puuga ära tänapäevastele tõrje- ja säilitusvahenditele!

Sakala maleva kokardid ja õlakumärgid.funker kirjutas:Kas see on KL Sakala maleva märk?
-
- Huviline
Märgid olid paberisse pakitult pandud mingisse paksust papist karpi. Tänaseks on tulnud samasugusest koledast kotist välja ka püksid ja rihm.Hommikul käisin jälle natuke toimetamas. Ühes nurgas oli igasuguse rämpsu all hunnik vanu jalgratta detaile, raamid jms. Leidsin sealt täiesti komplektse Gauja võrri aastast 1962. Ilus võrr on. On tulnud ka karbiga venelaste münte.Hullult palju on igasugust kirjandust.No nii nagu vanade majade pööningutelt seda kraami tuleb. Igav ei hakka.
See üks märk eesreas on ratsaväelase saaparosett.Hall Kardinal kirjutas:Märgid olid paberisse pakitult pandud mingisse paksust papist karpi.
http://www.rindeleht.ee/foorum/phpBB2/v ... hp?t=11548