Viktoriin!
Tanan,kamraad Niederland!
Kahjuks mul ajus ainult 1 vagu ja seegi sirge!
JÆRG VABA!
MA EI SAA ARU ,MILLELE SIIS HR.KRIUKS VASTAS: HYATZINTH gra...???
voibolla arvuti kuku!
Kahjuks mul ajus ainult 1 vagu ja seegi sirge!
JÆRG VABA!
MA EI SAA ARU ,MILLELE SIIS HR.KRIUKS VASTAS: HYATZINTH gra...???
voibolla arvuti kuku!
Viimati muutis brunner, T Juun 27, 2006 9:43 pm, muudetud 1 kord kokku.
Meine Ehre heisst Treue http://sojavaramuuseum.ee/
Aru ma ei saaaaaa
Aru ma ei saaaaaa! 24 lk ma küll sellist küsimust ei leidnud.Keegi ajab midagi segamini?
Aga kuna järg vabanes, siis küsiks: millist kurikuulsat SS-st lapsena sõbrad kutsusid "der kleine Jude?"
Aga kuna järg vabanes, siis küsiks: millist kurikuulsat SS-st lapsena sõbrad kutsusid "der kleine Jude?"
ajalugu, ajalugu ja ajalugu...
- Niederland
- Veteran
---
Ei üht ega teist.Kuigi sobiksid suurepäraselt.Auastmelt oli SS-s tunduvalt madalam-obersturmbanführer.Ja vaatamata oma mitte eriti kõrgele auastmele täitis vägagi tähtsat (samas kuritegelikku ülesannet).Mis tulevikus talle ka nööri tõi......
ajalugu, ajalugu ja ajalugu...
- Niederland
- Veteran
- Niederland
- Veteran
- Niederland
- Veteran
Tegelikult esitasin paha küsimuse, kuna selle kohta puuduvad täpsed andmed. tsiteerin Eesti Ekspressi:
"Tšehhide erilise viha all olid vangilangenud sakslastest SS-lased, kes sageli tapeti. Mõnikord mõrvati ka eestlasi, sest nad kandsid SS-i tunnuseid. Kui palju eestlasi hukkus nn Tšehhi põrgus, selle kohta täpsed andmed puuduvad. On nimetatud arve alates 400st (Karl Gailit) kuni 1300ni (Hannes Walter). Artikli autoritele näib tõenäolisem siiski pigem 400 kui 1300."
Küsimuse esitasin Soldatovi "Sinimägede taustal" põhjal, kus oli kirjas, et tapeti umbes 1000 eestlast.
Igatahes oli kamraad Kortiku vastus täpsem ja sestap palun temal ka jätkata.
"Tšehhide erilise viha all olid vangilangenud sakslastest SS-lased, kes sageli tapeti. Mõnikord mõrvati ka eestlasi, sest nad kandsid SS-i tunnuseid. Kui palju eestlasi hukkus nn Tšehhi põrgus, selle kohta täpsed andmed puuduvad. On nimetatud arve alates 400st (Karl Gailit) kuni 1300ni (Hannes Walter). Artikli autoritele näib tõenäolisem siiski pigem 400 kui 1300."
Küsimuse esitasin Soldatovi "Sinimägede taustal" põhjal, kus oli kirjas, et tapeti umbes 1000 eestlast.
Igatahes oli kamraad Kortiku vastus täpsem ja sestap palun temal ka jätkata.
- Niederland
- Veteran
- Niederland
- Veteran