Kuum september ...
Kuum september ...
Sain eestikeelse ajakirja "Leitheft" vihiku nr. 3 - kokku ilmuski teadaolevalt kolm numbrit, millest kolmas on kõige haruldasem ja ega ma peale selle enda oma neid rohkem ei teagi. Mul on nüüd komplekt koos aga vihik nr. 1 on üsna nutuses seisus ja sooviks hea meelega parema vastu välja vahetada - ehk on kellelgi pakkuda? Olen aru saanud, et seda ajakirja ei õnnestunud osta nurgapealsest ajalehekioskist vaid oli mõeldud jaotamiseks SS juhtidele?
foorum.rindeleht.ee
Re: Kuum september ...
Palju õnne igatahesuscha kirjutas:Sain eestikeelse ajakirja "Leitheft" vihiku nr. 3

Ostsin lätist ühe taadi käest kasutatud talvemütsi.
OSTAN SAKSA ROOMIKMASINATE;TANKIDE JA MOOTORRATASTE OSASI!!!!!!! TEL.5013315 või PS.

OSTAN SAKSA ROOMIKMASINATE;TANKIDE JA MOOTORRATASTE OSASI!!!!!!! TEL.5013315 või PS.

Eestist pärit soomepoisile kuulunud soome puss, terav, kui kurat. Sõjaaegne, huvitava pressitud papist tupega, sest eks nahka oli mujale sel ajal rohkem vaja.
Mis seos sellel kõigel aga selle Westerplatte lahingu märgiga on, seda küll ei tea... aga niimoodi nad koos olid.
Mis seos sellel kõigel aga selle Westerplatte lahingu märgiga on, seda küll ei tea... aga niimoodi nad koos olid.
Kas kirjutis tera peal ka loetav on?
- Frundsberg
- Huviline
Pole küll kõik septembrist, aga panin ühele fotole. Käekett on Saksamaalt tagasi ostetud ja väidetavalt sinna sõja ajal sattunud. Kõige suurema sõrmuse kohta ootaks kommentaare, nähtavast on see mingi peale II ilmasõda tehtud ese, aga millal?
Palun alati pakkuda NSDAP varase perioodi parteimärke.
On küll, see on pussi valmistaja nimi:lauri kirjutas:Kas kirjutis tera peal ka loetav on?
Iisakki Järvenpää, Kauhava
Paar päeva tagasi oli õnn leida 36. Politseipataljoni 2. kompanii velskri, 2. klassi Raudristi kavaleri sanitaar-veltveebel Tarmo Mägi päevik ja hunnik kirju. Päevikus on üle 130 lehekülje materjali 36. Politseipataljoni tegevuse kohta 1942. aasta augustist kuni 1943. aasta jaanuarini, enamik kirju on perioodist 1942. kevad kuni päeviku alustamiseni ja 1944. aasta kevadest kuni 1945. aasta kevadtalveni kui selleks ajaks juba SS-Oberscharführer auastmes Tarmo Mägi oli Neuhammeri väljaõppelaagris.
Tegemist on väga huvitava materjaliga ja vääriks tulevikus lausa omaette raamatuna väljaandmist. T. Mägi sai 16. detsembril Stalingradi rindel haavata aga sõjast tuli siiski eluga välja. Päevik ja kirjad on maakerale peaaegu, et tiiru peale teinud - Tartu > Stalingrad > Pennsylvania > Vorarlberg (Austria) > Tallinn
Tegemist on väga huvitava materjaliga ja vääriks tulevikus lausa omaette raamatuna väljaandmist. T. Mägi sai 16. detsembril Stalingradi rindel haavata aga sõjast tuli siiski eluga välja. Päevik ja kirjad on maakerale peaaegu, et tiiru peale teinud - Tartu > Stalingrad > Pennsylvania > Vorarlberg (Austria) > Tallinn
foorum.rindeleht.ee
Soome puss aus kaup!! Järvenpää tegijad juba vanad tegijad ju 

Vabadussõjast Scouts rügemendi ja Mereväe ekipaashi koosseisus osavõtnud noorem-allohvitser Albert Vorteil'i (peale eestistamist Virula) ja tema venna Jürg Nikolai Vorteil'i komplekt. A. Vorteil teenis Scouts rügemendis ümmarguselt 2 kuud ja rindele ei jõudnud, küll jõuti aga talle 1919. aasta suvel väljastada rügemendi rinnamärk, mis on tänaseni säilinud. Peale Vabadussõda teenis miiniristlejal "Vambola" noorema kirjutajana ja rahuajal sõitis kõvasti maailmameredel. Vend Jürg Nikolai teenis Esimese maailmasõja ja Vabadussõja ajal armees autojuhina ja rahuajal kuulus Kaitseliidu Tallinna malevasse. Alberti elutee lõppes sõdides Punaarmee ridades Saaremaal 1944. aasta oktoobris, Jürg Nikolai sai surma 1941. aasta 28. augustil oma kodumaja trepil kui läks vaatama, kas venelased on juba läinud ja sai õnnetul kombel mürsukilluga pihta.
foorum.rindeleht.ee
Mägi Tarmo päevikusse saab piiluda ka?
10 ploomi=3 õuna, 1pirn. 6 ploomi, 1 õun= 1 pirn. Mitu ploomi kaalub 1 pirn?
plekkpea kirjutas:Mägi Tarmo päevikusse saab piiluda ka?
Veltveebel Mägi on muideks oma päevikus juba plaanitava raamatu pealkirja välja käinud - "Mina süüdistan!"uscha kirjutas:... vääriks tulevikus lausa omaette raamatuna väljaandmist.
foorum.rindeleht.ee

Ükskord pidi ju õnn ka minu õuele tulema
Kunagise omaniku nimi teada.

Viimati muutis tonu, E Sept 19, 2016 9:36 pm, muudetud 1 kord kokku.
- labidamees
- Veteran
Mul näkkas säänse pandlaga.