Korpusepoisid
Re: Korpusepoisid
22.09.44 - jutt on tankidessandist, merest ja merejalaväelastest toodud lõigus kirjutatud ei ole, "vaenlase sõdurid" tulistasid lahingrivistust või kolonni.
...haavas 2 hobust, millega sakslased püüdsid varustust ära viia.
...haavas 2 hobust, millega sakslased püüdsid varustust ära viia.
No a mis autasud snaiper Aru, siis reaalselt sai? Tegelikult võis olla nii, et selle Tallinna tembu eest esitati Punatähele, aga tegelikult sai Lahinguteenete medali. Kui autasulehte lõpuni vaadata ( kuni järgmise isiku autasustamiseni ) siis peaks olema näha, kas Punatäht tõmmati maha ja mis see lõplik tõde on... kui Sul muidugi ei ole kirjutuslaual kindlasti tema Punatähe ja Kuulsuse ordenid.
Sul on õigus, ma ei osanud vaadata. Edasi vaadates selgub, et sai ikka medali.tossom kirjutas:No a mis autasud snaiper Aru, siis reaalselt sai? Tegelikult võis olla nii, et selle Tallinna tembu eest esitati Punatähele, aga tegelikult sai Lahinguteenete medali. Kui autasulehte lõpuni vaadata ( kuni järgmise isiku autasustamiseni ) siis peaks olema näha, kas Punatäht tõmmati maha ja mis see lõplik tõde on... kui Sul muidugi ei ole kirjutuslaual kindlasti tema Punatähe ja Kuulsuse ordenid.
Endale tuli Seidlast PT 938011, kuulunud väidetavalt Lepiku nimelisele mehele. Tõesti, sügisel 1944 ( sest just sellesse aega see autasustamine jääb, kui võrrelda teiste siin teemas olevate lähedal asuvate numbritega ) on Punatähe saanud lausa kolm Lepiku nimelist. Kes konkreetselt selle tähe sai, ma praegu ei tea. Katkise kiire järgi võiks ju oletada, et see on tankist ( mul on paar soomustehnika meeste komplekti, kus tähtedel peaaegu polegi emaili... ), aga täit kindlust ennem täpsemaid arhiiviuuringuid ei ole.
Hiljuti sai loetud sellist raamatut nagu '' Vana Hõbe. Hardi Tiidus ja inimesed tema ümber''. Mulle meeldis. Vähem on aga räägitud sellest, et 7. Laskurdiviisi klubi ja raamatukogu ülem, vanemleitnant H. Tiidus oli ka Isamaasõja II klassi ordeni kavaler, mille sai 1945. aastal. Kahjuks ei tea ma ordeni numbrit, kuid autasulehe leidsin üles.
Üks lihtne komplekt.
118. Kaardiväe Laskurdiviis, allkiri kindralmajor Karl Allikas.
118. Kaardiväe Laskurdiviis, allkiri kindralmajor Karl Allikas.
Hardi TIIDUSe fotol paistab tal koloodas olema veel üks (lahingu)medal - see järjekorras teine lindike.
Peaks olema medal "Leningradi kaitse eest" - kajastub ju Leningradi-periood ka tema ordeni-esitluses.
Vene keele oskaja võiks süüvida selle ordeniesitluse sisusse - mis minu meelest on ikka täiesti absurdne..
Sest sealt lähtub ju mustvalgel, et lahinguorden anti TIIDUSele "muusikalise satiiri ja kunstiliste lavastuste" eest - no halleluuja
Ilmselt oligi enamus korpuse poliittöötajate ordeneid sellise "väärtusega"
Peaks olema medal "Leningradi kaitse eest" - kajastub ju Leningradi-periood ka tema ordeni-esitluses.
Vene keele oskaja võiks süüvida selle ordeniesitluse sisusse - mis minu meelest on ikka täiesti absurdne..
Sest sealt lähtub ju mustvalgel, et lahinguorden anti TIIDUSele "muusikalise satiiri ja kunstiliste lavastuste" eest - no halleluuja

Otsin Tallinn ARSENAL-i varianti Mossini täägist..
Võib pakkuda kõiki eksootilisi tääke...
Võib pakkuda kõiki eksootilisi tääke...
Njah, eks Tiiduse relvadeks olid siis vahe sulg ja terav keel... iseasi kas see just Isamaasõja II klassi ordenit väärib...Borja kirjutas:Hardi TIIDUSe fotol paistab tal koloodas olema veel üks (lahingu)medal - see järjekorras teine lindike.
Korpuse 126. Tankipataljon, vanemseersant Vahesalu. Lahinguautasusid Vahesalu ei saanudki.
Dokument on huvitav, minu meelest ei ole sellist mulle varem sattunud.
Dokument on huvitav, minu meelest ei ole sellist mulle varem sattunud.
Üks Punatäht 843535 ( või õigemini see, mis tast järgi on ) juurde korpusepoiste 843*** seeriasse. Autasustamise ajaks 44. aasta sügis ja seda ilmselt Virumaal toimunud lahingutegevusega seoses.
Miks orden selline välja näeb on raske öelda… selline oli ta juba siis, kui ordeni minule müünud inimene selle kunagi sai. Vähemalt ei tehta temast võtmehoidjat... ning saan ta viia kenasti teiste omasuguste sekka vanaduspõlve veetma
Miks orden selline välja näeb on raske öelda… selline oli ta juba siis, kui ordeni minule müünud inimene selle kunagi sai. Vähemalt ei tehta temast võtmehoidjat... ning saan ta viia kenasti teiste omasuguste sekka vanaduspõlve veetma

Mõned tunnid tagasi coins.ee oksjonil lõppenud Eesti Laskurkorpuse Velikije Luki lahingute numbrivahemikku jäänud Vapruse medal (186385).
- Manused
-
- 57b6f43d733bf-AU29_01937.jpg (209.05 KiB) Vaadatud 16802 korda
-
- 57b6f43d6ba41-AU29_01936.jpg (179.62 KiB) Vaadatud 16802 korda
foorum.rindeleht.ee
Korpusepoiste teemasse väga oluline täiendus - Isamasõja ordeni I järk (1333). Kahjuks ei asu orden Eestis...
Kunagise ujumisässa Anatol Org-ile kuulunud piletid. Komsomoli pilet on sõjaaegne aga kas ka spordikohtuniku oma? Sees on küll kirjas, et kohtunikuks sai 1943 aastal.
Paluks pakkuda kõike Vabadussõja, EW sõjaväe ja II M.s Punaarmeega seonduvat (eriti eestlased Punaarmees ja Lend-Lease temaatika). Otsin "Tartu" kolpa ja kotkast.
Alampolkovnik Hans Viriti Isamaasõja orden on küll kena leid. Mõned aastad tagasi sain Lembit Haljaste sama autasu, mis oli samuti Velikije Luki lahingute eest antud ning siis lugesin kusagilt raamatust, et kokku sai ELK Velikije Luki lahingute eest 21 Isamaasõja ordeni 1. järku. Virit siis ka üks kahekümne ühest.
foorum.rindeleht.ee
Venemaal seega, kellegi eravalduses?tossom kirjutas:Korpusepoiste teemasse väga oluline täiendus. Kahjuks ei asu orden eestis...
Mis Viritist üldse sai?
Kaks fotot temast veel Fotisest.
http://www.ra.ee/fotis/index.php?type=2&id=376695
http://www.ra.ee/fotis/index.php?lang=e ... &id=379883