- kp.jpg (36.75 KiB) Vaadatud 28048 korda
Käiselindid ja varrukamärgid Vabadussõjas
Re: Käiselindid ja varrukamärgid Vabadussõjas
Soomusrongi mehed Saaremaalt.Mis imelik vöö ühel.
Jälle "jalgratturi vöö". kellataskuga ja puha, reguleeritava pikkusega.
Siin ka üks huvitav foto, päris algusaegadest.
Fotol peaksid olema Eesti Kaitse Liidu mehed!
Taga kiri fotograaf Jakobson Arensburg.
Kas siis 1917 aasta varasügis.Saaremaal ju oktoobrist saksad sees.Meeste riietus aga na talvine.
Kas siis 1917 aasta varasügis.Saaremaal ju oktoobrist saksad sees.Meeste riietus aga na talvine.
Punaste ja muud masti mõrtsukate vastu loodi 1917. Kodanike Omakaitse. Saksa ajal tegutses samuti, peale sakslasi nimetati Kaitse Liiduks.
Ei ole Saaremaa Omakaitse- Kaitseliidu arengut uurinud, aga midagi sellist seal vast oli.
Ei ole Saaremaa Omakaitse- Kaitseliidu arengut uurinud, aga midagi sellist seal vast oli.
Kas kellelgi on aimu, mis värvi võisid olla soome vabatahtlike poolt kantud käesidemed? Sinivalged? Punakollased? Mingi muu kombinatsioon?
Soome lipu värvides.
Ma paluks lahkelt täpsustada, kas see "lipuvärvides" on lihtsalt arvamus või põhineb soliidsetel faktidel?
Tuletan meelde, et 1918 polnud Soome "sini-valge ristilipp" veel kaugeltki kinnitatud ning soomlaste kodusõjaaegsed mütsikokardid olid hoopis puna-kollased - st Soome suurvürstiriigi vapi värvides.
Tuletan meelde, et 1918 polnud Soome "sini-valge ristilipp" veel kaugeltki kinnitatud ning soomlaste kodusõjaaegsed mütsikokardid olid hoopis puna-kollased - st Soome suurvürstiriigi vapi värvides.
Soome lipp oli detsembri lõpuks juba sini-valge.
Kujutan ette, millise segaduse oleksid punaste käesidemetega soomlased rindel tekitanud!
Tuleta meelde, et suures osas eristasid vaenupooled ennast just värvidega, munder oli ju tihti sama - tsaarivene oma.
Must-valgete fotode järgi pakun mina värvideks sini-valget, mitte puna-kollast.
See on puhtalt minu arusaam soomlaste käesideme värvidest.
Kujutan ette, millise segaduse oleksid punaste käesidemetega soomlased rindel tekitanud!
Tuleta meelde, et suures osas eristasid vaenupooled ennast just värvidega, munder oli ju tihti sama - tsaarivene oma.
Must-valgete fotode järgi pakun mina värvideks sini-valget, mitte puna-kollast.
See on puhtalt minu arusaam soomlaste käesideme värvidest.
Sai ühe tsaariaegse tsiviili foto, kus ka ilusasti vöö näha.ppp kirjutas:Jälle "jalgratturi vöö". kellataskuga ja puha, reguleeritava pikkusega.
Panen ka ühe foto, kus meestel sini-must-valge lint näha.Muidu ka ilus pilt 

Super lahe tegelane käsitletavast perioodist
...
Foto: via Art Johanson