Kuum detsember 2015
Kuum detsember 2015
Pole ju tegelt üldse kuum, aga Tallinna teenetemärk on natuke lahe asi ikka.
Tallinna teenetemärk on Tallinna linna autasu, mis antakse füüsilistele isikutele Tallinnale osutatud eriliste teenete eest. Märk on valmistatud hõbedast, kolme lõviga vapp on kullatud.
Tallinna teenetemärke on alates aastast 1995 ( mil ta asutati ) kuni käesoleva aastani k.a välja antud 287-le isikule.
Huvitav on püüda paralleele vedada. Kui esimesel kolmel aastal anti välja: 1995- 4 märki, 1996- 6 märki ja 1997- 6 märki, siis kolmel viimasel aastal: 2013- 28 märki, 2014- 27 märki ja 2015- 19 märki. Ikka paljuvõitu mu meelest...
1999. aastal anti välja 6 teenetemärki.
Tallinna teenetemärk on Tallinna linna autasu, mis antakse füüsilistele isikutele Tallinnale osutatud eriliste teenete eest. Märk on valmistatud hõbedast, kolme lõviga vapp on kullatud.
Tallinna teenetemärke on alates aastast 1995 ( mil ta asutati ) kuni käesoleva aastani k.a välja antud 287-le isikule.
Huvitav on püüda paralleele vedada. Kui esimesel kolmel aastal anti välja: 1995- 4 märki, 1996- 6 märki ja 1997- 6 märki, siis kolmel viimasel aastal: 2013- 28 märki, 2014- 27 märki ja 2015- 19 märki. Ikka paljuvõitu mu meelest...
1999. aastal anti välja 6 teenetemärki.
- Wiking-Estland
- Huviline
Re: Kuum detsember ...
No tegelikult sain ta 26. nov.-Georgi risti päeval.
Määratlust veel ei tea (st. kellele antud), aga lihtsalt oli teine minu jaoks väga vastupandamatus heas säilivuses!
Määratlust veel ei tea (st. kellele antud), aga lihtsalt oli teine minu jaoks väga vastupandamatus heas säilivuses!
Leitnant Hans Elmar Jaanhold'i 1936. aasta ratsaväe nr. 4 ja nr. 5 vormikomplekti juurde kuulunud padrunitasku koos kanderihmaga ning vöö juurde kuulunud hõbedasest kardnöörist tutid. Leitnant Jaanhold langes 10.08.1941 Rapla lahingus.
Kas sellised asjad nagu on see padrunitasku oli kohustus muretseda igal ratsaväe ohvitseril või osteti see ainult võimalusel/vajadusel?
Kas sellised asjad nagu on see padrunitasku oli kohustus muretseda igal ratsaväe ohvitseril või osteti see ainult võimalusel/vajadusel?
foorum.rindeleht.ee
..tegelt on ikka suht uskumatu, mille peale see pisike kaitsevägi veel 30tel raha kulutas - endal polnud samas millegagi ei õhku ega tanke tõrjudauscha kirjutas:Kas sellised asjad nagu on see padrunitasku oli kohustus muretseda igal ratsaväe ohvitseril või osteti see ainult võimalusel/vajadusel?

Otsin Tallinn ARSENAL-i varianti Mossini täägist..
Võib pakkuda kõiki eksootilisi tääke...
Võib pakkuda kõiki eksootilisi tääke...
See ja palju muudki oli jäänuk tsaariarmeestBorja kirjutas:..tegelt on ikka suht uskumatu, mille peale see pisike kaitsevägi veel 30tel raha kulutas - endal polnud samas millegagi ei õhku ega tanke tõrjudauscha kirjutas:Kas sellised asjad nagu on see padrunitasku oli kohustus muretseda igal ratsaväe ohvitseril või osteti see ainult võimalusel/vajadusel?![]()
PALUN PAKKUDA EW JA TSAARI-VENE MÄRKE , MEDALEID , VORMIELEMENTE , POSTKAARTE , FOTOSID, DOKUMENTE JA MUUD.
5223353
5223353
Mina vaatan jälle, et näedsa, kustkohast on võetud smv plekkkäisekilpide lõvid!
Kas selliseid esemeid ei pidanud ohvitser mitte oma isiklikust rahakotist tasuma? Küsimus, millele ma vastust sooviks leida ongi see, et kas igal ratsaväe ohvitseril oli kohustus need asjad endale muretseda või telliti need ainult vajadusel?Borja kirjutas:uskumatu, mille peale see pisike kaitsevägi veel 30-ndatel raha kulutas.
Kaitseväel oli õnneks piisavalt vahendeid, et muretseda ka üle neljakümne moodsa tankitõrjekahuri ja igati kaasaegseid 3,7 cm ja 7,5 cm õhutõrjesuurtükke.Borja kirjutas:endal polnud samas millegagi ei õhku ega tanke tõrjuda.
foorum.rindeleht.ee
Vaatasin ka sama. Vasest ja kullatud lõvid ilmselt ongi siit. Raudplekist ja hõbetatud ehk ikka sõjaaegsed?ivalO kirjutas:Mina vaatan jälle, et näedsa, kustkohast on võetud smv plekkkäisekilpide lõvid!
PALUN PAKKUDA EW JA TSAARI-VENE MÄRKE , MEDALEID , VORMIELEMENTE , POSTKAARTE , FOTOSID, DOKUMENTE JA MUUD.
5223353
5223353
Kõik need käisekilpide lõvid on ikka sõjaajal valmistatud.Raudrist kirjutas:Vasest ja kullatud lõvid ilmselt ongi siit. Raudplekist ja hõbetatud ehk ikka sõjaaegsed?
Padrunitaskute ja käisekilpide lõvid on teostuselt väga erinevad - võibolla on sõjaaja lõvide valmistamisel EW aegsed padrunitasku omad näidiseks ette võetud?
foorum.rindeleht.ee
Kas mõõtudelt muidu sobivad?
Mõõda ära, sul mõlemad olemas.
Eks neid padrunitaskuid valmistati rohkem kui üks ja olid ehk rauad olemas plekklõvide tarbeks?
Keegi nuttis välja ja hakati käisekilpe vorpima.
Mõõda ära, sul mõlemad olemas.
Eks neid padrunitaskuid valmistati rohkem kui üks ja olid ehk rauad olemas plekklõvide tarbeks?
Keegi nuttis välja ja hakati käisekilpe vorpima.
Nati nalja kah! komplekt 17 €uroga 

- Manused
-
- NL sõduri Kuulsus.jpg (16.56 KiB) Vaadatud 778 korda
Pööripäevaks sai valmis ja paika pikalt töös olnud vitriinkapp ...
...
Loomulikult sai sinna muu hulgas kohe ka paika sätidud viimastel nädalatel akumuleerunud pudi ning minu ekstra lemmik on vaieldamatult see 
- labidamees
- Veteran
Tip-top!
Ilus kapp, aga aasta pärast jääb väikseks.