Tänud. Arvasin õrnalt ise ka,et saksa vanker.Seal kusagil pidavat mingi soomuki vrakk ka vedelema,seda nagu otsisin . Sealtkaudu taganes 44 mingi saksa väeosa ja need jäid samuti kinni umbes nagu Valma vahel. tegemist vana taliteega .Aru ei saa mille põrgu päralt nad sellistesse kolgastesse ronisid? . Ega sellise vankriga suppi ei veetud?. Küsin seepärast,et lähiümbruses vedeleb igasuguseid tünne ja topsikuid. Ca. 300m meetrit eemal olid veel ühe vankri jäänused.Selle koorem on koosnenud leidude põhjal gaasimaskidest. Muidugi on see ala veel läbi käimata ja ,kes teab mida veel tuleb,see alles algus. On räägitud ka relvahunnikutest,mis siin seal lausa kuhjades olid vedelenud. Väeosa lihtsalt olevat seal peale kinnijäämist laiali hajunud. Selles mõttes hea koht,et keegi pole varem kaevamas käinud.Eks tulevik näitab,kui komsomolisekretärid metalliotsijat puruks ei murra ja lõuga ei anna.
Mul on nädala tegu ka tehtud. Kuna komsomolisekretärid mulle pidevalt külla ähvardavad tulle,käsi väänama siis tegin neile natuke rõõmu.No,et ehk väänavad siis vähem. Tegin neile välialtari , kus endisi aegu saaksid taga nutta.Et väärtuslik pühamu niisama ei seisaks siis panin ta täitma ka teist funktsiooni. Ärge nüüd arvake,et ma päris punane olen. On ka teine koht,kus normaalsete inimestega saab juttu ajada ja mille sisse ka tuld saab teha,et vorstikest praadida. No ja asjast ka. Jäin siin ühele härrale mõned pildid võlgu ,et mis raha nagu ühe kivikese ümbrus sisaldab.Paistab,et ei midagi erilist,mingid Rootsi kopikad. On teisi lahtiselt laiali ja ka sellistes kasetohust nutsudes nagu näha. Kes kaevas,kust kaevas ja kunas ei oma tähtsust .Nüüd saab jälle jälgi hakata ajama,kuid pean jäljeküttide kurvastamiseks ütlema juba ette: See otsing ei anna seekord tulemusi. Ja sellel kenal maastikufotol on koht,kus minu väite kohaselt võivad puhata Madisepäeva lahingus mahalöödud paganad.See on aga minu väide ja seda ei maksa tõsiselt võtta,olgugi,et ma oma väite kindlasti ka lähitulevikus ära tõestan. http://album.ee/album/101495/50040076
Jaaniks ikka ,muidu headele inimestele. Vaatasin,et pildikesed jälle kusagil paksu verd tekitanud?. Ma ei saa aru milles on probleem?. Olen ju ammu rääkinud mis asjaolud on,kuna tegijad mehed huvi pole tundnud tuleb kasutada teisi teid ja võimalusi .ja pealegi on kõik riigi oma.kuna riik koosneb rahvast ja rahvas on meil kõrgem võim siis kuulub midagi ka minule,sest mina olen ka rahvas. Käin korralikult valimas,valin mingid tegelased ära ja siis need hakkavad minule kahjulikke otsuseid tegema. maksan makse,et üleval pidada valituid,kes mind siis tagaselja sõimavad ja põllul tappa lubavad anda .Selle asemel võiks mõni vaid kord võtta telefoni ja helistada,ja julgen kinnitada,et minuga saab rääkida. Mis puudutab minu küünilisust siis siin on mööda pandud.Hoopis küünilisem on see,kui lahinguväljadel sibulatel eesti eest võidelnud langenuid lastakse mõnitada . Paar peotäit Gustavi kopikaid on selle kõrval nohu.
Vahepeal sain teada,et see foorum on ikka jama.Arnold hea mees avaldas tõe,ma ise ei teadnudki. Muidu läheb plaanipäraselt. Lasen rahval puhata oma sõnavõttudest ja jätkan mõnda aega ühes teises foorumis ,kuhu teema paremini sobib.
Tuttav mees koristab aita ja lakapealset. Välja tulid päris kenad saksa kastid,nii puust,kui metallist.Siis veel labidas ja vist ka mingid saksa kotkaga nõud. Tahab nagu mingi raha eest ära anda.Teen pildid eks siis vaatame.Mind see jura ei tõmba ja mina neid ei osta.Peaks vist Müüki panema ,kuigi pole kunagi midagi müünud.
Jälle heas foorumis sõda lahti,mingi kontmehe pärast! .Kuna ma seal sõna võtta ei saa ja minu isik seal jälle kellelgi hammaste vahel siis vähe selgitaks asja. Tegelemise langenutega lõpetasin ise ära,kuigi tegelen väikest viisi ikka edasi. Lõpetasin ära seetõttu,et siin pole lihtsalt enam midagi suuremat teha,see on üks põhjus.Teine põhjus on see,et on eriarvamused mitte muinsuskaitsega vaid mõnede inimestega,kes kultuuriministeerimis niite tõmbavad. kas on normaalne olukord,kus kevadel tellitud kaeveluba jõuab minuni oktoobri lõpus?. Nii töötada ei ole mõtet. Mis puudutab tuhandete sõdurite matmist siis see arv on õige. Olen matnud enamuse ka teiste firmade väljakaevatud langenud nii siin,kui Lätis. Eks küsige Arnoldilt,kui palju ta oma väljakaevatud langenuid on matnud?. Mis puudutab minu haridust antud alal siis olen läbinud vastava koolituse sakslase käe all.Minu koolitunnistused on võrdsed Arnoldi omaga.Vahe on ainult selles,et mina ei püüa olla keskharidusega arheoloog. Kogu väljakaevamine on toimunud sakslaste reeglite kohaselt,ka ekskavaatoritega,ka väga suurte masinatega,kui nad on seda vajalikuks pidanud. Nii,et see on ka nagu selge.Muidugi eemaldatakse masinatega vaid pealmine pinnas. Sakslastega on side olemas,selles osas pole midagi muutunud,lihtsalt ma ei toimeta siin . Pidasin vahet,ajasin muid asju ja kogusin infi.Nüüd toimetan samal alal edasi,kuid mitte siin riigis. Kogu kaevamiskola vedamine on kulukas seega tuleb koguda infi,teha proovikaevamised ja siis minna täis panga peale. Mõnede kodanike pahatahtlikku väärinfi seal heas foorumis ei maksa tõsiselt võtta. Ka sellel Dimal on sakslasega kontakt ja seda mitmed aastad.Ta on ka saksa koordinaatori käe all kaevamisi teinud. Kas ta nüüd just see õige on seda ma praegusel hetkel ei tea. Mingit kaitseministeeriumi pole mõtet tülitada see on väga loll jutt. Kui leiate kontmehe saatke fax otse sakslasele ja öelge,et annate luustiku ainult temale.Võtab aega aga ta tuleb kohale ja maksab teile raha peo peale. Hinnad on herr Arnold varem avaldanud. Muidugi,kui tema selle langenuga tegeleb saate pool rahast,sest selle teise poole eest teeb ta protseduurid,mis leiupaigas tehakse,ka käib sinna transport.Nii,et tegelikult ,kui ta sõidab ühe langenu pärast välja on ta tegelikult miinustes. Sama meiega. Täishinna saab ainult sakslaselt,sest tema sõidud plekitakse kinni jne. Herr Türgile ma ütleks,et minu rikkus või minu vaesus on minu asi. Ja kui mõnel Arheoloogil või muul julgal on midagi öelda võib seda otse mulle öelda. Pole mõtet tagaselja tolmu keerutada. Käisin vahepeal Venemaal üle pika aja vaatamas,mis sõjatandritel näha ja mõningaid kontakte uuendamas. Lühidalt: Imedemaa,mis kõik veel lausa maapinnal vedeleb.
Hall Kardinal kirjutas: Käisin vahepeal Venemaal üle pika aja vaatamas,mis sõjatandritel näha ja mõningaid kontakte uuendamas. Lühidalt: Imedemaa,mis kõik veel lausa maapinnal vedeleb.
Kui juhtumisi mõne ülesvõtte tegid, ehk silitad nendega ka siinsete januste võrkkesti?
"Maakri ja Kuke nurgal puumajas elasid kaks õde litsi, väga soojad mälestused." (tundmatu klassik, 2013)