Viktoriin!
???
Igatahes, tänud kamraad Kuperjanovile.Hea ja silmaringi laiendav küsimus!
Küsimus ei puuduta otseslt teist maailmasõda, natuke varasemat aega, kuid terminit kasutati teises maailmasõjas, kui ka praegu.
Millises sõjas kasutati esmakordselt terminit "Viies kolonn"? Tegu tulevase Saksamaa liitlasega.
Küsimus ei puuduta otseslt teist maailmasõda, natuke varasemat aega, kuid terminit kasutati teises maailmasõjas, kui ka praegu.
Millises sõjas kasutati esmakordselt terminit "Viies kolonn"? Tegu tulevase Saksamaa liitlasega.
ajalugu, ajalugu ja ajalugu...
- Kuperjanov
- Huviline
+++
Just nii, Kuperjanov, Hispaania kodusõda.Oktoober 1936 aasta. Frankistist kindral Emil Molo sõnad: "Madriidi peale lähevad meie väed nelja kolonnina.Otsustaval hetkel annab seljatagant löögi Madriidis asuv "viies kolonn"
Jätka, Kuperjanov!
Jätka, Kuperjanov!
- Kuperjanov
- Huviline
???
Just eila vaidlesime ühe meie veteraniga. Mina ütlesin, et kolmene tasku- igas 10 laksu-kokku 30.
Veteran aga vastu, et tal õnnestus ühte toppida 15, ehk siis 45 laksu.Kumbki ei taganenud!
Aga mina jään 30 juurde-suure surmaga surub ühte 3 korda 5 sisse, aga annab ka välja sikutada.Just proovisin.
Veteran aga vastu, et tal õnnestus ühte toppida 15, ehk siis 45 laksu.Kumbki ei taganenud!
Aga mina jään 30 juurde-suure surmaga surub ühte 3 korda 5 sisse, aga annab ka välja sikutada.Just proovisin.
- Kuperjanov
- Huviline
???
Loomulikult 30, sest ainult enesetapja topiks 45. Sain kolmanda kätte ainult abivahendiga ja jäin ilma poolest küünest.
See kollaborant tabati augustis 1945 aastal Innsbruckis, anti välja Prantsuse valitsusele ja lasti maha 15 oktoobril 1945.a.
Kes see reetur-poiss oli?
???
Soses sõjategevuse algusega, kui ma ei eksi 1939 aasta lõpus anti ohvitseridele, kuni rügemendi ülemani välja kõva käsk vahetada lahingutegevuse ajaks üks oma vormi atribuut välja sõduri analoogilise vastu. Mida siis ohvitserid pidi ära vahetama?
---
Ei, kiiver oli niikuinii lahingutingimustes vajalik atribuut. Selline asi, mis oli sõduritel üks aga ohvedel täitsa teine......Ilusamast materjalist ja oluliselt elegantsem. Seda on vahel ka foorumi müügirubriigis olnud........nagu muidugi ka sõduri omasid......