Sensatsioon!

Sõjaajalooga seotud teemad, mis muude kategooriate alla ei sobi ...
Suletud
ppp
Huviline

Re: Sensatsioon!

Postitus Postitas ppp »

Hall Kardinal kirjutas:Kui lugupeetav isand ppp on selle lasteaia asukas võib alati ühendust võtta :lol:.
Normaalne! 8)
Tänan vanema rühma Karumõmmide nimel!
Hall Kardinal
Huviline

Postitus Postitas Hall Kardinal »

Kui suureks kasvad,tule meestega asja edasi arutama :D .
Hall Kardinal
Huviline

Jätkaks siis siin edasi.Loodan,et ikka lastakse.Kui mingi asi,mis relv ei ole järsku iseenesest relvaks muundub peaks see ju ometi sensatsioon olema?.Eelnevat juba kõik teavad ja pole mõtet kordama hakata.Aga olevik on järgmine ja reaalselt kehtiv:Asjaõigusseaduse kohaselt kuulub ese minule,samuti teiste EV seaduste kohaselt.Aastane tähtaeg on ammu läbi ja tegemist on minu varaga.Alates leidmise hetkest on esemega teostatud kõik seaduses ettenähtud protseduurid.Nüüd käib üks kodanik minu varaga ringi nagu iseenda omaga.Andis minu vara uuesti Lõuna Prefektuurile üle ,et eseme staatus uuesti määratakse.Valga politseinik kellele ese üle anti ei teinud kohapeal mingit relva seisukorra vaatlust.Mulle ütles,et ei oska.Mind üleandmise juurde ei kutsutud.Millised on minu garantiid,et näiteks:korpusele pole lisatud juurde vintrauda,lukku ja päästikuseadmeid?.Ka ei tea,kas üle anti sama deaktiveeritud laskemoon,mis minul lindis oli?.Seda enam,et padrunite arv ei klapi.Mitte keegi ei suuda vastata minu poolt tehtud teabenõude ühelegi punktile.Seega pole ühtegi dokumenti,ekspertiisiakti ega muud akti,mis lükkaks ümber 2006.a. tehtud ekspertiisi.Selle alusel oli tegemist relva mitteoluliste osadega.Nüüd on tegemist relvaga sest aasta on 2011 ja nii ütles keegi.Kes pole ka päris selge.Juhul,kui tegemist on relvaga on SA VIKP rikkunud seadust,üsna mitmel moel.Ja võin prognoosida millega see ka lõpeb: Kuna tegemist pole enam leidrelvaga,samuti pole kohus seda võõrandanud siis päris rauahunti asi ei lähe.Kuna mõnel on nüüd proobleemid mainekujundamisega,siis kindlasti leitakse,et see on relv.Ma ei tea kuidas,aga küll kuidagi ikka saadakse.Kuna omanikuna saan siiski pisut kaasa rääkida,jääb mul ainsa võimalusena asi maha müüa luba omavale relvakogujale.See õigus mul siiski on.Ja seda ma ka teen.Kokkuvõtteks:Olen kunagi selle leiu pärast ajakirjanduses vaat,et riigivaenlaseks saanud.Hullu vaeva nägin,et asja tagasi sai.Ei müünud maha,kuigi oleks võinud.Andsin aastateks sinna,kus nüüd tüli algas,et rahvas vaadata saaks.Ja oleks teine seal peale kahe kuulist pausi edasi seisnud.Nüüd raiskan jälle raha ja sebin.Ütleks mõni vähemalt aitäh!.Kui nüüd erakogusse kaob või mingiks limukaks keevitatakse siis on kõik isamaalised kasvatajad väga rahul.Aga see pole enam minu süü.Aga soovitan soojalt:Kellel on selles asutuses midagi deposiidis tooge ära!.Kiiresti tooge,sest homme ütleb keegi,et haakrist on keelatud.Mõelge natuke minu juhtumi üle ja jõuate järeldusele,et oma kodus on asju parem deponeerida.Sest: need hiromandid kirjutavad lehmale peale aerosooliga KOER.Ja nii jääbki.Mis siis,et kõik näevad,et lehm on.Õigust jääb neil ülegi,sest kirjutatud on koer.
Kasutaja avatar
valts94
Huviline

Postitus Postitas valts94 »

No sind Pikk on peedistand nii Gestaapo kui härra Kivi....oled välja
ujund.Ega Sa mingi Jõuluvana pole,ootaks selle saaga õnnelikku lõppu.
Kui veel näha saab siis vaataks pritsi kuidagi teise pilguga.
Hall Kardinal
Huviline

Vaat minuga on nii,et mind saavad peedistada targad inimesed.Paar korda on mõnel õnnestunud ka.Aga katsete kohta mida aastate jooksul on tehtud on see tühine protsent.Tegelikult võiksin ka jõuluvana olla.Aga pahadele jõuluvana pakke ei too.Seega jääb ära.Sedakorda!.Tegin siis Valga asjapulkadele korduva teabenõude.Et ikka midagi kirjas oleks,kui väikesest tülist suur saab.Kogemused on näidanud,et alati tuleb see suur tüli ka.Sain siis jälle mittemidagi ütleva vastuse.Kuid paar punkti on pärlid:1. SA VIKP on kooskõlastanud 2008.aastal ning 2010.aastal suuliselt kõik relvi või relva olulisi osi puudutavad tegevused Lõuna Prefektuuri vastavate ametnikega. :lol: .Et siis nüüd on nii,et teed relvaeksami või autojuhi load ja dokumenti pole vaja.Piisab suusõnalisest korraldusest :lol: :lol: :lol: :lol: .Kes on vastavad ametnikud,mis ametikohal jne. eks see selgub ka selle keissi käigus.Huvitav on see,et juba 2008 .aastal on kõik kooskõlastatud,aga mina ei tea midagi.Selle kooskõlastuse järgi olen teinud relvatehinguid.Esmalt Lõuna Prefektuuriga ja siis muuseumiga.Hull asi on see,et kõik osapooled on seda koguni siiani varjanud :D .Ma oleks juba ammu KAPO meestele öelnud,et mul kuulipilduja on,aga ise ka ei teadnud.Isegi politsei ei öelnud :oops: :oops: :oops: .2.SA VIKP juhatuse liige M.Kivi sai korralduse Lõuna Prefektuuri vastavatelt ametnikelt Teile relva mitte väljastada. Vaat selle otsuse oleksin pidanud saama juba aastal 2006 või siis 2008.Ja seda siis uue ekspertiisi või kohtuotsuse alusel.Aga nagu eelnevalt on jälle mängus müstilised " vastavad ametnikud" ja suusõnalised korraldused.Tegelikult oli nii,et vestlesin Lõuna Prefektuuri " vastavate ametnikega" herr Kivi juuresolekul telefonitsi.Leiti,et ,kui lukku ja vintrauda pole tuleb tagasi anda.Kivi aga keeldus,kuna temal on ese muuseumi arvel relvana.Tegelikult mängib kodanik vaid mingile tutvusele vastavas ametkonnas.Julgen prognoosida,et tuttaval võib raskeks minna.Ma ei suuda aru saada,miks esmapilgul täiesti normaalsed inimesed järsku ebanormaalseteks muutuvad :mrgreen: ?.Võiks vähemalt enne toimingute teostamist juristiga konsulteerida.Aga ilmselt arvatakse,et sellest KAPO poolt üle rullitud matsist sõidame üle.Ega ta möliseda ei julge.Ja nii tehti seal just enne mind ühe tegelasega,kes oma vara tahtis kätte saada.See muidugi tõmbas kõrvad pea ligi.Ja tehakse ka teistega,edaspidi :mrgreen: .Just lugesin teisest foorumist üle mille pärast mingi mode mind sealt välja viskas.Huvitav oli. :) .Selgus,et suhtusin sellesse kuulipritsi sitasti.Nüüd tahetakse tükkideks lõigata ja huvitav ,mis seisukohal moderaator herr Shiim nüüd oleks?.Tean,et loevad kõik seda teemat agaralt.Ja tore,et loevad,saavad rõõmustada.Ja veel: Kui foorumlased leiavad,et see teema ei huvita,andke märku.Ega ma ka siin eriti kirjutada ei viitsi.Teen seda vaid selleks,et ehk mõnel on midagi õppida.Ja,et oleks teada,mis mehi kallil isamaal ringi kõnnib.
Kasutaja avatar
Parabellum
Huviline

Postitus Postitas Parabellum »

Ei,vastupidi,anna teavet ikka edasi selle saaga kohta.Kuidagi ja millalgi peab see ka lahenduse saama ju.
"Si vis pacem,para bellum."
sturman
Huviline

Postitus Postitas sturman »

parabellumiga sama meelt-inimene õpib kogu elu,nagu laul ütleb.
Kasutaja avatar
Feeliks_Jalgraud
Kasutaja

Postitus Postitas Feeliks_Jalgraud »

Kirikus võib ka peksa saada.....
_kui asjaõigus seaduse järgi omand lihtsalt kaenlasse võtta ja minema kõndida on case closed. Mõni jämedam sass peab lihtsalt igaks petteks kaasas olema, et diversante eemale peletada....
Mul pole midagi mõistlikku öelda.
Kasutaja avatar
valloon
Huviline

Postitus Postitas valloon »

Feeliks_Jalgraud kirjutas:Kirikus võib ka peksa saada.....
_kui asjaõigus seaduse järgi omand lihtsalt kaenlasse võtta ja minema kõndida on case closed. Mõni jämedam sass peab lihtsalt igaks petteks kaasas olema, et diversante eemale peletada....

Ja siis, on sul kohe onu POLITSEI kohal ja oled üleriiklik kurjategija, maradöör jne. :evil:
Arbeit Macht Frei
Kasutaja avatar
Feeliks_Jalgraud
Kasutaja

Postitus Postitas Feeliks_Jalgraud »

Kes miilitsat pelgab, see ei tohiks üleüldse vanavara meie riigis korjata..... :lol: :lol:

-ja parem olekski, kui kohale tulevad, teevad asja selgeks ja omanik saab kas kohe või väikese viivitusega asja kätte(muuseumile jäävad tyhjad pihud nii või naa!)
Mul pole midagi mõistlikku öelda.
Hall Kardinal
Huviline

Miilitsad mõtlevad praegu seda asja.
Shiim
Huviline

Postitus Postitas Shiim »

Halloo, tõesti sattusin lugema seda teemat ja ei tea mis seisukohast täpselt räägitakse, aga üks seisukoht on küll selline, et Ville leidis kultuuriväärtusega relva, aga ei soovinud käituda nii nagu Eesti Vabariigi seadused ette näevad (kultuuriväärtusega leid tuleb säilitada muutumatul kujul ja leiust tuleb teatada muinsuskaitseametile või omavalitsusele. Leidu ei tohi puhastamise käigus rikkuda ega selle osi üksteisest eemaldada), vaid tahtis relva endale hoida.

Seetõttu eemaldas ta messingplaadi tekstiga "E.K.L. S. A "Toonela"" ning nüüd on relva kultuuriväärtust keeruline tõestada.

Vahel ju tahakski uskuda, aga imelikud luiskamised "imeliku koha" teemas ei lisa just usaldust ja mis kord kirjutatud ei kao alati peale kustutamist lõplikult - vahel säilib see inimeste mälus.
Hall Kardinal
Huviline

Tore,et midagi ikka kirjutasid.Et ikka meelekindlust oli,selle ees võtan mütsi maha.Ausalt.Mida ma siis tegin?.Vaata leitakse roostes kiiver ja töödeldakse.Siis tuleb välja dekaal.Alles siis saad aru,mis väeosa jne.Millises seisus oli puidu külge kinnitatud silt pole just raske oletada. Omastasin-see on õige.Aga omastasin kõiki protseduure ja seadusi järgides.Kuna asjast sai minu omand oleksin võinud seda müüa ,vahetada kinkida jne.Ütlesin oma seisukoha välja ja nii tegin.St.deponeerisin rahvale vaatamiseks.Ilma rahata.Sildi panin ka tagasi.Mis puutub siia muinsuskaitse?.Et ei andnud üle jne.Saad panna siia mingi ekspertotsuse ,et tegemist on kultuuriväärtusega leiuga?.Tean,et ei saa.Heidetakse,ette,et pakkusin välja erinevad leiukohad!.Ka muinsuskaitseamet ei avalda õigeid leiukohti.Miks mina peaksin?.Ja ongi nii,et isandad eksperdid ei saa ehk tuvastada ,et relv ikka õige on.Aga praegu,aastaid hiljem tahavad sellest ekspertiisi läbinud kolakast uuesti relva teha.Et see siis Valga meeste nõudmisel tükeldada?.On see Sinu arvates loomulik asjade käik?.Vasta!.Võtan veelkord mütsi maha.Põhimõtteliselt on asi nii: Tuleb mehele ära teha,vahendeid valimata.Sest ,kui ei saa meie ei pea ka tema saama.Mind ju viskasid oma kodufoorumist just selle pritsi pärast välja.Oli nii?.Viskad välja ehk nüüd ka need,kes selle pritsi tükeldamist nõuavad?.Mina ju lendasin.Oleks siis nagu tasakaal.Või on see nüüd Sinu arust loomulik,et ajalugu tuleb hävitada?.Oled ise seda asja Valgas näinud?.Oled,tean. Oli nii kole vaadata,et nüüd tuleb rauahunti panna?.Ole kordki mees ja mõtle!.Aga võta rahulikult: Ei lähe see rauahunti.Toon veelkord tagasi.Ja siis ei näe seda Sinu taganutetud ajalugu enam keegi.
Hall Kardinal
Huviline

Ja veel: Et isand Türk kohtlast juttu ajab ,sellest saan aru.Selle vereproov juba näitab,et kodanik loll on.Aga kuidas Sina ei mõtle,enne,kui ütled- vaat,sellest ei saa aru.
Shiim
Huviline

Postitus Postitas Shiim »

Hall Kardinal kirjutas:Omastasin-see on õige. Aga omastasin kõiki protseduure ja seadusi järgides.
Kuidas nii? Allpool ju kirjutad, et oled võtnud endale õiguse kohta mitte ette näidata ning lisaks tegid võimatuks tuvastamise.
Hall Kardinal kirjutas:Miks mina peaksin?
Sellepärast, et seda näeb ette seadus. Või asetad enda Muinsuskaitseametiga institutsionaalses mõttes samale pulgale?
Hall Kardinal kirjutas:Saad panna siia mingi ekspertotsuse ,et tegemist on kultuuriväärtusega leiuga?.Tean,et ei saa.
Õigesti tead. Sa ju ise kirjutasid, et ekspertiisi enam teha ei saa.
Hall Kardinal kirjutas:Aga praegu,aastaid hiljem tahavad sellest ekspertiisi läbinud kolakast uuesti relva teha.Et see siis Valga meeste nõudmisel tükeldada?.On see Sinu arvates loomulik asjade käik?.Vasta!
Ei, see ei ole asjade loomulik käik, aga pean siinjuures silmas kogu seda saagat ALGUSEST, s.t. relva leidmise hetkest peale. Tükeldamine tundub küll rohkem huumorijutu moodi olevat. Kas kohe seibideks?
Hall Kardinal kirjutas:Mind ju viskasid oma kodufoorumist just selle pritsi pärast välja.Oli nii?
Ei olnud, sest moderaator ei saa kedagi välja visata. Aga minu arvates oli tegu õige otsusega.
Hall Kardinal kirjutas:Oled ise seda asja Valgas näinud?.Oled,tean.
No ei ole näinud. Olen viimase aasta jooksul Valgas mitmed korrad käinud ja oleks meelde tulnud, oleks ehk tõesti vaadanud.
Hall Kardinal kirjutas:Oli nii kole vaadata,et nüüd tuleb rauahunti panna?.Ole kordki mees ja mõtle!.Aga võta rahulikult: Ei lähe see rauahunti.Toon veelkord tagasi.Ja siis ei näe seda Sinu taganutetud ajalugu enam keegi.
:roll: Lähed emotsionaalseks. See on tore, et ei lähegi rauahunti. See on paha, et keegi enam ei näe. Kuidas asjad tegelikult on, eks aeg näitab - jälgin arenguid huviga ja kirjuta ikka siia lehele ka. Igal juhul see toru on varsti sama kuulsusrikas kui Toonela ise. Ajalugu nutan taga alati kui selleks põhjust tundub olevat.
Suletud

Mine “Kasarmu Ees Tänaval/Varia”