Peitjate jälgedes.
-
- Huviline
Kui Sul midagi selle vastu pole, siis ma võtaksin selle algaja olemise au hää meelega endale. Saaks tühjalt vedelevad lindid ära täita ja jõulupuu otsa kaunistuseks riputadaHall Kardinal kirjutas:Aeg muidugi kallal käinud,kuid mõni algaja saaks sealt päris korralikke padruneid teha.Kuulid ilusad ja kestadel roostearme pole.

Edu sulle ja rahuliku jõuluaega! Tulen appi ku vaja on!Ikka endale kingin,ärge valesti aru saage,et riigile kingin.Need ajad,kui olin aatemees on möödas. Asjaolud siis sellised,et venelastel oli vahetult peale sõja tehtud üks kena tankipolügon. Vedasid siis kusagilt treileritega saksa tanke kohale ja lasid nende pihta märki. Mõned uputati ära ja siis jälle tiriti välja.Samuti aeti tank jõkke ja peale tehti sild.Igasugust jama tehti.No paar sellist ärauputatud asja lihtsalt jäid alles.Kas ei saadud kätte või lihtsalt unustati,kes seda nüüd enam mäletan.
No kui läheb kaevamiseks,siis pakuks ennastki vabatahtlikuks appi.Hall Kardinal kirjutas:Ikka endale kingin,ärge valesti aru saage,et riigile kingin.Need ajad,kui olin aatemees on möödas. Asjaolud siis sellised,et venelastel oli vahetult peale sõja tehtud üks kena tankipolügon. Vedasid siis kusagilt treileritega saksa tanke kohale ja lasid nende pihta märki. Mõned uputati ära ja siis jälle tiriti välja.Samuti aeti tank jõkke ja peale tehti sild.Igasugust jama tehti.No paar sellist ärauputatud asja lihtsalt jäid alles.Kas ei saadud kätte või lihtsalt unustati,kes seda nüüd enam mäletan.

-
- Huviline
Tanki kallal hakkan õige varsti toimetama,ootan vaid külmasid. Siis üks kuuvalge öö ja asja võib unustada.... . Sai ükspäev vähe käidud.Leidsin mingeid huvitavaid asjandusi,tundub,et nn.ahjutoru jupid.Vist on neid seal lammutatud,kuna kilpe vedeles mitmeid. Siis jäi ette ilus karbike briljantseid 7,65 para moona jm.sodi. Lintidega ja moonaga,mis eelmine kord leidsin on nii,et kiirem mees võib need sealöt ise ära tuua,näitan kus on. Telefon 56122044 .
-
- Huviline
Keegi helistas ja tundis huvi ahjutoru kilbi vastu ,kuid nüüd ei meenu kes tahtis. Asjaga seis siis selline,et kaks kilpi,mis peaaegu maapinnal olid on alla igasugust arvestust ja taastada pole sealt midagi. Kolmas mille leidsin on ca 10 cm sügavusel ja see on hea kilp.Kõik asjad kenasti küljes ja ära pole ka mädanenud.Paraku istub üle poole plaadist juurikate taga kinni ja nii ta seal nüüd ongi.
-
- Huviline
Suveks siis väike ja kiire plaan.Asi järgmine: 44.a. sügisel oli tagurdatud üsna sügavasse ja järsu kaldaga jõkke sakslaste suur veoauto.Koormaks olid mingid kastid. Kui rinne üle läks tõmmati see auto välja.Väljatõmbamisel purunes tagumine porte ja kogu koorem vajus vette,kus need absoluutselt kuni tänase päevani seisavad-no ma mõtlen kastid. Mind järjest rohkem huvitab,mis oli koormaks? Et seda kindlaks teha on mul vaja ühte meest,kes käsitleb filigraanselt magnetomeetrit.Magnetomeeteer ja kogu uurimiseks vajaminev varustus on olemas.Kohta tean kindlalt ekse võib - olla ca 50 m. Muda põhjas ei ole on savipõhi. Ja minuga saab alati leide jagada,ma mõtlen,kui on midagi head.
Esimese MS lõppedes selline piirang kehtestati küll, kuid iseasi, palju sellest kinni peeti. Olen ise käes hoidnud 1923. aastal valmistatud Parabellumit ja too oli 9mm. Ja hiljem, '30. aastatel kui juba Hitler pukis oli, siis loomulikult ei peetud ühtki piirangut enam millekski. Isegi WaltherPP-st oli 9mm versioon juba enne 2. MS olemas (kasutas algselt padrunit 9X18 HP kui võimsaimat vabaluku padrunit). Rääkimata siis juba sõjapüstolist Walther P-38.Asi oli selles ,et saksamaal oli piirangu peale enne söda ja ta ei tohtinud püstoleid 9mm teha
Garrett ACE 250
Die Fahne Hoch!
Die Fahne Hoch!
-
- Huviline
No näete,siis hakkab juba midagi suve poole looma. Just huvitab,et mida siis taganemisel kaasa taheti vedada.Tundub,et ehk on midagi olulist,kuna autot püüti uputada.Oleks ju võinud niisama maha põletada. Nii nagu on teine kummaline legend,mida ma tõsiselt ei võtaks,kui seda poleks KGB mehed veel 82.a. otsimas käinud. Need juba niisama ei käinud. Muidugi istusid lipsuga mehed Volgas ja sõdurid möllasid mööda põldu ringi. Paraku tulemusteta,kuna otsiti valest kohast. No inimene,kes kõike pealt nägi ütles,et tulid sakslased kolme veoautoga ja ühe sõiduautoga.Kaevati suur neljakandiline auk,mis vooderdati plankudega.Siis laoti süvendisse mingid suuremat sorti raudkastid ja auk tasandati ja maskeeriti.Ülejääv muld kühveldati autole . Hiljem istutas taiplik inimene sellele kohale mõned puud,et asi leitav oleks. Oli september 44 ja kõigil kiire.Ümbruses jäeti relva,riide ja laskemoonalaod niisama maha,nii,et vaevalt sinna midagi taolist peideti.