Viktoriin!
- Kuperjanov
- Huviline
- Kuperjanov
- Huviline
- Kuperjanov
- Huviline
- Kuperjanov
- Huviline
???
Küsimus oma perekonna ajaloost-nimelt minu isa oli EW kaadriohvitser.1940.a sai sõjaväest kinga, kuna auaste ei vastanud ametikohale, millel oli.See selleks, nagu isa rääkis oli see kõik tohutu vedamine-muidu oleks ka võib olla Värska laagrist Ida poole tossutanud.
1941.a mobiliseeriti isa Punaarmeesse.EW ohvitserivormile olid õmmeldud punakomandöri eraldusmärgid. Kui toimus evakueerimine Tallinnast, laevale isa igal juhul ei jõudnud, istus veel paari ohvitseriga vanalinna ühes keldris ja võtsid kangemat.Kui nad lõpuks päevavalgele ronisid siis nägid armsa Tallinna tänavail jalutamas Saksa sõdureid, kellega, tänu suurepärasele saksa keele oskusele ka jutujärje peale saadi. Mida saksmannid siis minu isa ja teiste ohvitseridega tegid.Pakun ära arvamiseks kolm varianti:
1. Võtsid vangi
2. Käskisid kibekähku koju minna
3. Käskisid maha tõmmata Punaarmee eraldusmärgid ja läksid koos purjutama
Kumb variant on õige?
1941.a mobiliseeriti isa Punaarmeesse.EW ohvitserivormile olid õmmeldud punakomandöri eraldusmärgid. Kui toimus evakueerimine Tallinnast, laevale isa igal juhul ei jõudnud, istus veel paari ohvitseriga vanalinna ühes keldris ja võtsid kangemat.Kui nad lõpuks päevavalgele ronisid siis nägid armsa Tallinna tänavail jalutamas Saksa sõdureid, kellega, tänu suurepärasele saksa keele oskusele ka jutujärje peale saadi. Mida saksmannid siis minu isa ja teiste ohvitseridega tegid.Pakun ära arvamiseks kolm varianti:
1. Võtsid vangi
2. Käskisid kibekähku koju minna
3. Käskisid maha tõmmata Punaarmee eraldusmärgid ja läksid koos purjutama
Kumb variant on õige?
ajalugu, ajalugu ja ajalugu...
- Kuperjanov
- Huviline
2 äkki aga tegelt oli vast ikka 3. Pakun kolmandat varianti 

Viimati muutis Kuperjanov, N Juul 13, 2006 3:55 pm, muudetud 1 kord kokku.
Vabadus on habras aare, mida oleme valmis kindlalt kaitsma!
+++
Just nimelt kolmas variant.Mindigi otse minu isa juurde koju alkoholi pruukima.Pealegi ohvitser, kellega isa tänaval kokku põrkas oli tema kursusekaaslane, kellega koos Saksamaal mingitel sõjaväearsti kursusel pool aastat koos olid.
Kuperjanov, lase ka midagi kerget ja lõbusat.Kuumaga ei taha raskeid ja veriseid teemasid lahata.
Kuperjanov, lase ka midagi kerget ja lõbusat.Kuumaga ei taha raskeid ja veriseid teemasid lahata.
ajalugu, ajalugu ja ajalugu...
- Kuperjanov
- Huviline
- Kuperjanov
- Huviline