Aga kui hinnaline / eriline on Eesti oludes nt see Nikolai rist ( "Ополченческий крест 1890") aastatest siis 1890 , terve ja sile ? ( Georgi omast vist siiski haruldasem/kallim ?

Aga nad ongi identsed - Weimari ajal (enne aadut) toodetud k98 puupõskedega täägil pole mingit erinevust 2MM ajal toodetud sama täägiga (peale markeeringute muidugi).Minule tundus see "varajane puupõskedega" olema indentne minu 43 aasta omaga, millel ka märge CFL 43 on õnneks teral.
See on maakaitseväelaste mütsimärk ja mitte miski autasu.Aga kui hinnaline / eriline on Eesti oludes nt see Nikolai rist ( "Ополченческий крест 1890") aastatest siis 1890 , terve ja sile ? ( Georgi omast vist siiski haruldasem/kallim ?
Plönn kirjutas: ( Georgi omast vist siiski haruldasem/kallim ?)
Tänud selgituste eest,kuid mina Vene AMETLIKULt sõja-ajaloo portaalist selle risti kohta loen kõike muud kui seda,mida sõbrad kaasfoorumlased siin selgitavad .Raudrist kirjutas:Plönn kirjutas: ( Georgi omast vist siiski haruldasem/kallim ?)
![]()
Maakaitseväelaste mütsimärk aastatest 1906-1917. Väga levinud. Mõnikümmend eurot, kui on heas korras ja kinnitused olemas.
http://samara-clad.ru/forum/35-2472-1
Kamraad Ivalo poolt "Ostas" viidatu on ilmne fantaasia ning odav võltsing, kui konkreetse Ukaasigagi oli isegi öeldud et rist (autasu) esineb ainult kruvi ja nn nööpaasa kinnitustega .Raudrist kirjutas:Igaüks on vaba mõtlemaks oma asja piiramatult kalliks. Sellegipoolest tegelik hind ei muutu.
Kui Sa ei usu, mida ma räägin, siis miks üldse küsida?
Jah, kanti ka rinnas. Enamasti siiski mütsil.
Oli ka klemmidega variante ja Ivalo postitatud märk paistab küll 100% ehtne olema.Plönn kirjutas: Kamraad Ivalo poolt "Ostas" viidatu on ilmne fantaasia ning odav võltsing, kui konkreetse Ukaasigagi oli isegi öeldud et rist (autasu) esineb ainult kruvi ja nn nööpaasa kinnitustega.
Plönn kirjutas:Kamraad Ivalo poolt "Ostas" viidatu on ilmne fantaasia ning odav võltsing, kui konkreetse Ukaasigagi oli isegi öeldud et rist (autasu) esineb ainult kruvi ja nn nööpaasa kinnitustega .Raudrist kirjutas:Igaüks on vaba mõtlemaks oma asja piiramatult kalliks. Sellegipoolest tegelik hind ei muutu.
Kui Sa ei usu, mida ma räägin, siis miks üldse küsida?
Jah, kanti ka rinnas. Enamasti siiski mütsil.
Milleks viidata seega koopiatele(
"Ополченский крест становится и наградным нагрудным знаком.
имеет винт со штифтом или четыре медных ушка для крепления к одежде.")
Minu jaoks on see emotsiaalne , rahas mittemõõdetav isiklik leid. Küsimus oligi esialgselt oponeeritud tema levikust Eestis. Ning see et keegi kuski nt ühe euro eest mingi kuldkella ostab,ei tähena veel et need kellad veel igapool ja alati 1 euro maksavad. Osta.ee pole aga ültse mingi näitaja, meenutuseks veel hiljutine kellegi poolt mehele pandud 150 eurone Daschau närune käisekilp , samas kui nädal hiljem superilusa samasuguse eest kaasfoorumlane Fritz vaid 7-kümppi sai..![]()
Asi selge, loeme teema ammendatuks, tänan
plekkpea kirjutas:Nüüdsest peab pööningul lõngakerasid ka hakkama lahti kerima?
Siin näitad Sa oma äärmist võhiklikkust antud temaatikas.Plönn kirjutas:Osta.ee pole aga ültse mingi näitaja, meenutuseks veel hiljutine kellegi poolt mehele pandud 150 eurone Daschau närune käisekilp , samas kui nädal hiljem superilusa samasuguse eest kaasfoorumlane Fritz vaid 7-kümppi sai..![]()
ivalO kirjutas: Muide Plekkpea enam kõnedele ei vasta, pidid Sa Raudrist seda lõngakera juttu ajama!
Mõnest lõngakerast võib ka selliseid asju leida - https://www.osta.ee/20787815 - vaatame, kes nüüd enam telefonile ei vastaivalO kirjutas: Muide Plekkpea enam kõnedele ei vasta, pidid Sa Raudrist seda lõngakera juttu ajama!