Kuum detsember 2009

Midagi virtuaalmuuseumi sarnast ...
Kasutaja avatar
ormsö
Huviline

Postitus Postitas ormsö »

ictta kirjutas:Eestis kollektsioneerimise kohta ära aja jama. Pole siin midagi keeruliseks tehtud. Omal luba juba mingi 2 aastat.
Ei aja ma mingit jama. Lihtsalt on Eestis asi keerulisem kui siinkandis.
ivalo kirjutas:Enam koopiam olla ei saagi.
Meil foorumis ju nii läbi nämmutatud pannal, aga näe töötab!
Vot siis. Ämber, mis ämber aga tuli sellise inimese käest keda senini usaldasin. Läheb tagasi. Õnneks tegu vahetusega, minu silmis mõtetu jama vastu. Ei ole need pandlad kunagi minu teema olnud. Aga tänud informeerimast, edaspidi LUBAN olla ettevaatlikum. Lugesin ka pandlateema läbi, ei saa enam jätta asju kahe silma vahele :)
Maakaardid,dokumendid, tuletornid, meri ja laevandus.
Art
Huviline

Postitus Postitas Art »

Paraku ei tule meelde, kust loetud, äkki oli Borgelini raamatus? Samuti on seda lugeda olnud ka netist, proovida võid guuglit või milneti otsingumootort.
"Kuldsed kuradid" olid algselt scoudi poisid vabadussõjas ja selle kohta saab lugeda kas või Paul Laamani raamatust, mille ta tütar avaldas. Varsti ilmub ka parandatud ja täiendatud trükk.

Kuigi Laaman ise ei võidelnud scoutsis, mainib ta "kuldsete kuradite" seiga ära ja just seoses kuldse mütsimärgiga.
Kasutaja avatar
Borja
Veteran

Postitus Postitas Borja »

Natuke 1.MS klassikat saksast siis - keskel valdavaks muutunud saksa autasuliistu stiil, vasakul varasem "kantis" preisi stiil ja paremal preisiga konkureerinud "kortsus" lõunasaksa stiil:
Pilt

Hindenburge ka igas kujus:
Pilt
Otsin Tallinn ARSENAL-i varianti Mossini täägist..

Võib pakkuda kõiki eksootilisi tääke...
Kasutaja avatar
taawet
Huviline

Postitus Postitas taawet »

Oma kodust riidekapist :shock:
Pilt
Kasutaja avatar
wessel
Huviline

Postitus Postitas wessel »

Pilt
Pilt
Kasutaja avatar
Kriuks
Moderaator

Postitus Postitas Kriuks »

Pilt

Tegelikult on tegemist õpikuga, mis annab juhiseid poliittundide läbiviimiseks kaitseväes. Ilmselgelt said raamatu koostajad innustust 1924. a mässukatsest 8) ...
A-ruudus
Huviline

Postitus Postitas A-ruudus »

Jõuluvana poetas kuuse alla ida-saksa ohvitseri pistoda.

Pilt
Mulle võite alati väärtusetut ida-saksa kraami pakkuda.
Kasutaja avatar
LoCo
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas LoCo »

Üks jõulufeldpost ;)

23.XII.43.

Tervist koduküla tütarlaps Helga.
Tulen sind, Arnot ja teisi sõrpu ning tuttavaid tütarlapsi tervitama mõne reaga ja teile jõulu pühi soovima ja veel paremat uut aastat.
Kirja kirjutan pataljoni juurest. Jõudsin pataljon Narva juurde eile 22. dets. Sain ka auto juhiks jälle ja olen vrondilt vähe eemal. Võtame ka ????? siin jõulu laupäeva õhtu vastu. Saame ka napsu ja organiseerime auto juhtide peale sea ja veel muud mis kätte saame, nagu rinde sõdur kunagi. Meil on ka pardisaanide rünnakust paar auto juhti surma saanud, selle aja sees kui ma puhkusel käisin. Sõda käib muuseas päris keskmiselt. Pühade aeg hakkavad veel rohkem peale tungima. Oleme praegu vrondil Nepri ääres.
Kuidas muidu siis Helga elad. Pea jõulud väga hästi mööda. Kui jood õlut ja võtad napsu siis pea ka meeles mind. Mina ei unusta ka sind iialgi, nii kaua kui ma elan.
Loodan, kui elan, et kevade, ehk suve tulen kindlasti puhkusele. Las Arno ka kirjutab ka vaikselt oma elust.
Praegu on meil ka väljas nagu jõulu laupäeva õhtu. Väljas on nii selge, lahingu müra on ka kõik uinunud õhtu redusse, ainult kuulpilduja sülitab tuld pardisaanidele, kes püüavad läheneda ja rünnata. Teised poisid on väsimusest uinunud. Mul ei tule uni peale, mõtlen ilma elule. On ju nii tore kui tulen tagasi tervena, kuid on ka väga raske pilt kui jääd ilma jalata või käeta. Kuid loodame siiski kõige paremat. Saime ka välja väga hea talve varustuse, head vildid ja kasukad. On ju väga tore, kui tuleks kord rahu, kus võiks rahus elada. Tuleb alati meelde mulle need tunnid Helga, millal võisime teineteisega rääkida, olgugi, et võtsin vahest palju napsu, ega seda tee ma ka siiski alati. Selle kirja saadan ma Eestisse puhkusele tulijaga ära. Seega lõpetan ka Helga ja palun kui sinul selleks aega jätkub siis kirjuta ka mulle.
Aadressiks on: Pz. gren Aksel Parik. Feldposti nr. 48314 B.

Pataljon Narva triloogia nimekirjades on Aksel Pariku nimi sees, sündinud 30.3.1923. Saatus teadmta. Esimeses raamatus on tema nime taha kirjutatud sulgudes: (tulejuhtimispunktis). Kas see tähendab, et viimati nähti teda tulejuthimispunktis?
Feldpost nr. 48314 = Stab.Btl.I.Kp.1-4 SS Rgt.1.Estn.Legion.
Kasutaja avatar
ormsö
Huviline

Postitus Postitas ormsö »

Väga korralik aga kahjuks denatsitud "Austria" medali karp, Saksa sõjaväe autojuhiload aastast 1941 Kindralleitnant Baessleri allkirjaga ja "Ers Btl/Estn ϟϟ-Leg" EM.

Pilt
Pilt
Maakaardid,dokumendid, tuletornid, meri ja laevandus.
Kasutaja avatar
uscha
Administraator
Kontakt:

Postitus Postitas uscha »

Kaks laskeraamatut. Kas neid trükiti iga üksuse jaoks eraldi?

Pilt

Pilt

Mõned 1936. aastal kasutusele võetud Eesti Sõjaväe kraemärgid - Pioneerpataljoni üleajateenijad ja ohvitserid, Kaitseministeeriumi üleajateenijad ja ohvitserid, Kalevi üksiku pataljoni ajateenijad ja 3. üksiku jalaväepataljoni ajateenijad.

Pilt
foorum.rindeleht.ee
Kasutaja avatar
uscha
Administraator
Kontakt:

Natuke paberikraami.
Ratsarügemendi paber on kutse rügemendi 15. aastapäeva pidustustele.

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt
foorum.rindeleht.ee
Kasutaja avatar
uscha
Administraator
Kontakt:

1939. aastal Sõjaväe Topo-Hüdrograafia osakonna poolt ilmutatud 1:200 000 mõõtkavas Eesti kaartide komplekt (kokku 12 kaarti). oskab keegi öelda kas selline kaartide kaust oli mõeldud ainult sõjaväe tarbeks või oli võimalik neid ka eraisikutel osta?

Pilt

Pilt

Pilt
Viimati muutis uscha, N Dets 31, 2009 8:23 pm, muudetud 1 kord kokku.
foorum.rindeleht.ee
Kasutaja avatar
Noor
Veteran

Postitus Postitas Noor »

Täna saabus üks kena trio I Maailmasõjast (1914-15 Star, British War Medal, Victory Medal) koos Briti veteranide ühenduse (British Legion) märgiga.

Selle grupi omanik oli suurtükiväelane Kuninglikus Mereväes - J. Jewell. Ehk õnnetusb selle mehe kohta rohkem lähipäevadel välja uurida ning tema teenistuse kaart hankida.

Pilt

Info 1914-15 Tähe reversil

Pilt
Ostan või vahetan kõike, mis puudutab EW lennundusega seonduvat.
Ben
Huviline

Postitus Postitas Ben »

seda et - miks just mereväes ? FA kõlab pigem nagu Field Artillery.

B.
Kasutaja avatar
funker
Veteran

Postitus Postitas funker »

RFA - Royal Fleet Auxiliary
Vasta

Mine “Kollektsioonid/Collections”