Kuum oktoober 2009

Midagi virtuaalmuuseumi sarnast ...
Kasutaja avatar
uscha
Administraator
Kontakt:

Postitus Postitas uscha »

Untersturmführer Johannes Voldemar Kustin'ile kuulunud varrukakilp ...

Pilt
foorum.rindeleht.ee
Kasutaja avatar
ormsö
Huviline

Postitus Postitas ormsö »

Kas see on seesama, mis siin foorumis negatiividega müügiks oli ?
Maakaardid,dokumendid, tuletornid, meri ja laevandus.
Kasutaja avatar
uscha
Administraator
Kontakt:

Jah.
foorum.rindeleht.ee
Kasutaja avatar
ormsö
Huviline

Õnnitlused! Kes ees see õnnemees!
Kas saaksid tagant ka näidata?
Kasutaja avatar
uscha
Administraator
Kontakt:

Kas saaksid tagant ka näidata?
Tagant on selline ...

Pilt

Nendest kollase ääre ja kollase niidiga tikitud kassidega kilpidest olen mina kohanud vähemalt seitset erinevat varianti, millest see eelnevalt siia postitatud on kõige levinum. Minu kollektsioonist oli aga siiani puudu. Põhiliseks erinevuseks on kilpide mõõdud ja pikkuse/laiuse suhe (mõned on sellised eriti piklikud). Viimati siia postitatud kilpi hakati minu oletuste kohaselt jagama alles 1944. aasta augustis ja/või septembris. Varasemate selle tüübi kilpidega võrreldes on see mõõtudelt kõige väiksem ja oma teostuselt üsna lohakas (näiteks on kasside silmad mõnikord nii suured, et võtavad pool nägu enda alla).

Teostuse poolest üks ilusamaid selle tüübi kilpe on näha ka raamatu "Eesti leegion sõnas ja pildis" ümbrispaberil.

Siin on võrdluseks kaks kollaste lõvidega kilpi minu kollektsioonist ...

Pilt
foorum.rindeleht.ee
Kasutaja avatar
ormsö
Huviline

Ilusad! Kui aega saad, võiksid nt kuhugi eraldi rubriiki tekitada seda Eesti kilbiteemat. Mul juba ammu südamel üks asi. Nimelt on siin ühel rootslasest kollektsionääril ka mõned meie kilbid (ilmselt omandatud siinkandi väliseestlastelt) aga ühes lõvidega variandi autentsuses kahtlen ma tõsiselt. Olen tahtnud mitu korda tema asjadest pilti teha, et siin targematega asja arutada aga vana kahjuks mikskipärast ei luba enda asju pildistada. Võibolla õnnestuks aga kunagi see kogu kuidagi omandada.
Kasutaja avatar
uscha
Administraator
Kontakt:

Üks illustreeriv pilt, kus näha mõned erinevad variandid kiisudega kilpidest.

Pildil olevad kilbid on kõik skännitud eraldi ning Photoshop'is ühele pildile pandud ja seetõttu on omavaheline suuruste suhe paigast ära.

Pilt
Viimati muutis uscha, E Okt 12, 2009 6:51 pm, muudetud 1 kord kokku.
foorum.rindeleht.ee
Kasutaja avatar
uscha
Administraator
Kontakt:

Kui aega saad, võiksid nt kuhugi eraldi rubriiki tekitada seda Eesti kilbiteemat.
Tsiteerides Jaan Tättet - "... palju muud mul ei ole, kuid aega mul on ..." :wink:

See varrukakilpide teema on tegelikult palju suurem kui alguses välja paistab (embleemip**ena võin seda öelda). Isegi tööstuslikult valmistatud Eesti rahvusvärvides varrukakilpidest on väga vähe informatsiooni. Näiteks 20. diviisi jaoks Dachau laagris toodetud kilpidest on minu teada olemas 4 väikeste erinevustega (mõõdud, sinise värvi toon ja tikanditihedus) varianti - jagama hakati neid ilmselt samal ajal koos "EI" kraenurgaga juuni teises pooles 1944. aastal ning oktoobris 1944. jagati Neuhammer'i laagris hõredalt tikitud varianti sellest kilbist. Vähemalt on seegi teada, et neid toodeti Dachau koonduslaagris.

Kas keegi teab, kus valmistati neid kollaste lõvidega kilpe?

Plekist kilpide kohta samuti info puudub - kus valmistatud, millal valmistatud jne.

Eraldi teema on veel 1944. aastal Eestis trükkimisemeetodil valmistatud kilbid - nende kohta napib samuti informatsiooni.
foorum.rindeleht.ee
Kasutaja avatar
Kriuks
Moderaator

Postitus Postitas Kriuks »

uscha kirjutas:Untersturmführer Johannes Voldemar Kustin'ile kuulunud varrukakilp ...
Õnnitlused ka minu poolt :!: Kas nende fotode tegemise koht on vahepeal selgemaks saanud?
Kasutaja avatar
uscha
Administraator
Kontakt:

Fotod tehtud 1944. aasta augusti lõpus või septembris Kloogal.

Kustin'i kohta veel nii palju, et 1941. aasta suvel tegutses ta Virumaal metsavennana (sellest ajast on 22 fotot), 1941. aasta sügisest (?) tegev Virumaa Omakaitses, 1942. aastal töötas ajalehe "Virumaa Teataja" juures fotograafina, 1944. august-september teenis 20. relva-ss diviisis ja 1944. aasta detsembris sai käsu ilmuda Punaarmee mobilisatsioonipunkti.

Võimalik, et enne 1944. aasta augustit oli ta JR 200 koosseisus Soomes.
foorum.rindeleht.ee
Kasutaja avatar
Noor
Veteran

Postitus Postitas Noor »

Tänane pudi mis turul silma hakkas.
Nüüd väikene poole kuune paus foorumites ning kogumistes, kuna homme Hiinasse pulma ning poja esimest sünnipäeva tähistama :lol:

Pilt
Ostan või vahetan kõike, mis puudutab EW lennundusega seonduvat.
Kasutaja avatar
uscha
Administraator
Kontakt:

Kaitseliidu Saaremaa maleva õlakumärk - email kahjuks natuke täkitud aga parema puudumisel kõlbab selline ka.

Pilt
foorum.rindeleht.ee
uudishimulik
Veteran

Postitus Postitas uudishimulik »

Vaatan et kastindus jääb väga tahaplaanile. :D Mõned selle kuu kobedamad siis:
Pilt Pilt Pilt
Pilt Pilt
Pilt Pilt
Pilt Pilt
Pilt Pilt
Kasutaja avatar
ivalO
Moderaator

Postitus Postitas ivalO »

Mnjaa, pikniku veinikorv mulle alati meeldinud, kahjuks pole sellist kena eksemplari mitte iial ette sattunud.
Kasutaja avatar
plekkpea
Veteran

Postitus Postitas plekkpea »

Ussa, kas kunagi on võimalik ka neid Klooga klaaspilta näha? Teema mind kohe väga huvitab.
Vasta

Mine “Kollektsioonid/Collections”