imelik koht.
-
- Huviline
Jah sedakorda siis mõnede rõõmuks ja mõnede kurvastuseks jälle kodumaal tagasi, majanduskriisis vaevleva isamaa pinnast laiali kühveldamas. Sai ükspäev ühele kaasfoorumlasele vajalikku torujuppi toomas käidud. Vett hullult sõida paadiga. Tuli kõiksugust prahti ja üks huvitav välipudel,õigemini pudel pole huvitav,vaid see,mis sõdur sinna graveerinud on. Praegu teine mul siin tegemisel ,kui valmis saab viskan pildi. Ka uks kõva ja ontlik kübarake oli mätta all. Paraku ei saanud kaua toimetada,kuna seajaht hakkas asja segama.
-
- Huviline
Pudel sai pisut keemiat ja andis pildi välja. Mingi vend vist oma vapi peale graveerinud. oleks nagu L täht millest mõõk alt üles läbi torgatud.Kujutis ise umbes sellises raamistuses nagu kiivridekaal. All on mingid tähed E. T vist nimetähed. Eile tuli siis uhest renoveeritavast majast ühte teist välja. Kutsuti lahkelt asju omastama,et muidu viskavad prügilasse. Tegemist oli siis ühe sõduri päevikuga,mida oli pidama hakatud 42.aastast. Ka päeviku omaniku pilt oli päevikuga koos ja veel mõned fotod ja üht- teist veel. Pilt on tehtud teisel sõja aastal nagu pildilolnu kirjutab. Munder pole välgu meeste oma,kuid hiljem satub mees ka välke teenima ja nii on meisterdatud päevikukaantele kenad välgud. Hästi säilinud asjake ja ülihuvitav lugeda. Sehkendan siin pilte üles aga vist jälle ei saa.
-
- Huviline
E ei saanud jah pilte üles,kuna vajalik juhe oli kadunud. Varsti vist õnnestub,kuna on tekkinud selline vajadus. Teises foorumis jälle minu nimi üles võetud. Nüüd pildistasin siis konkreetset kohta ja eks igauks otsustab ise mida näeb.Ka need leiud on pildistatud.Mis aega need kuuluvad ei ole pädev otsustama. Kirvest kahjuks pilte pole see on vanem lugu. Margus M võiks nüüd kindlasti öelda,et jutt vale,kuna see puudutab mõnede isikute tegemata jätmisi. Kindlasti kuhjasin selle mäe ise kokku ja ladusin kiviruute täis.Kirve ja muu kola tegin oma sepikojas ise ja kusin peale,et rooste läheksid. Ja kohe kindlasti ärge võtke asja tõeselt kuna detektorit omades olen kohe vaenlane,kes udu ajab. Ja ei maksa mind niiväga tsiteerida: olen öelnud,et tean mitut sellist kohta .Ja olen märganud,et kui keegi pole muinsuskaitsjatega ühel nõul on see kohe suur vaenlane. Kas Margus M taotleb seda,et riputan üles kohtade koordinaadid avalikult?. Kui seda teen ,kas ei teki ehk probleeme ? Ja üldse on kõik jube ära tüüdanud,viskan selle pahna sinna tagasi kust leidsin,et külmik tühjaks saab ja 31 .saj. arheoloogidel midagi otsida oleks.Ja unustan selle teema. Sa paku kuidas tahad tolku pole midagi,ise oled veel süüdi,et midagi tead. Mis puudutab minu maalehe kommentaari siis see on õige ja kõik tõestatav.Ja keegi küsis selle kohta arvamust,miks siis arheoloogidelt konkreetset vastust ei tule? Öelge kas või üks kord,et ka Teie hulgas on lohakat suhtumist.
-
- Huviline
Tänud Tarts,et hädast välja aitasid. Praegu pole aega aga varsti räägime pikemalt. Need viimased pildid jah sellised nagu on.Võin ka pildistada ohvrikivi,mis samuti eelmisel aastal leitud.Muide ka ohverdatud rahapoolik kenasti veel kivi peal,kuid see pole jälle kindlasti võimalik. Kindlasti ohverdasin selle sinna ise jne. Võiksin viia arheoloogid kohta mida kutsutakse mägedevaheks. Mäed täis arvatavalt vanu külaasemeid.Aga kuidas viin,kas relva ähvardusel sunnin kaasa tulema või ajan niisama kotti?. Ja kui mõni tulebki siis toetudes varasematele kogemustele pole tolku midagi.Muidugi on võimalus,et olen valede inimeste otsa juhtunud.Paraku ei pea enam vajalikuks neid õigeid otsida,sest kes ütleb milline on õige?
-
- Huviline
Ja ütleks veel juurde,et fotol olev koht ei ole Suure-Jaani juures,tegemist teise kohaga.Mis puudutab Suure-Jaani kohta siis olen tõesti teinud sinna paar proovisüvendit veendumaks,et külamehe jutt paika peab. Mis puudutab sealseid leide siis need on leitud hoopis teiste inimeste ehk maavaldajate poolt. Muidugi visati kõik kui tarbetu jumal teab kuhu.Sealt lähedusest on ka münte leitud.Need muidugi on inimesel alles,kui saan aega lähen teen pildid. Muide mündid leitud eelmise vabariigi ajal liiva võtmise käigus.Koht on täpselt teada. Kas Margus M tõmbab mu nüüd nende teadmiste eest rattale?.
-
- Huviline
-
- Huviline
Herr Margus M! . Ära haugu teises foorumis tagaselja,teades,et seal kaasa rääkida ei saa. Oled mind liigitanud kalmerüüstajaks,ehk tood ka mõne näite. Saad ehk lisada mõne foto,minu kalmetel kaevamistest ja esemetest mida olen müünud?. Kui julged minu nime suhu võtta siis ole mees ja vasta ka ,kui Sinuga räägitakse. Vaata ma panin Sulle siia ühest kohast pildi.Sa võiksid vastata millega on Sinu arvates tegemist,siis vähemalt tean kui kaugelt peab sellest kohast mööda minema. Ja võid ka teadmiseks võtta,et mingit koostööd ei soovi,kuid olen täiesti nõus nii mõndagi näitama. Aga vaata paraku on teie meelest asi selline,et see mida mina tean pole Teie meelest ajalugu.Küll muutub see kohe ajalooks siis,kui seal peal seisan.Siis hakkab kisa,et näe jälle rüüstab... Sa ise ka muidu tead mida tahad või?.
- Frundsberg
- Huviline
Sel välipudelil peaks olema sellise põneva üksuse nagu 37-nda SS vabatahtlike ratsaväediviisi "Lützov" embleem? Tundub uskumatu selline leid Eestist, üksus ise moodustati väidetavalt alles 1945: http://en.wikipedia.org/wiki/37th_SS_Vo ... %C3%BCtzow
Palun alati pakkuda NSDAP varase perioodi parteimärke.