Kuum september 2008

Midagi virtuaalmuuseumi sarnast ...
Vasta
Kasutaja avatar
uscha
Administraator
Kontakt:

Postitus Postitas uscha »

kamraad kortiku tänased saagid ...

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt
foorum.rindeleht.ee
Raudrist
Veteran

Re: Mõned tänased leiud...

Postitus Postitas Raudrist »

kortik kirjutas: 1. Miskisugune välismaa auraha. Ilmselt Holland.

Oleks vaja kamraadide kommentaare välismaa auraha kohta...

Belgia Tööstuse ja Põllumajanduse autasu (pealesõjaaegne), hästi levinud ja lihtne asi, aga ilus ikkagi.
http://rustyknight.topcities.com/Labor1.htm
PALUN PAKKUDA EW JA TSAARI-VENE MÄRKE , MEDALEID , VORMIELEMENTE , POSTKAARTE , FOTOSID, DOKUMENTE JA MUUD.
5223353
Kasutaja avatar
kortik
Veteran

Tänud!

Postitus Postitas kortik »

Tänan kamraad Raudrist! Loomulikult Belgia, ma ei tea, miks mu mõtted Hollandimail uitasid. Nüüd siis tean, millega tegu. 100 krooni pole ilmselt palju mis ma maksin, las seisab. Karbis ruumi küll...
ajalugu, ajalugu ja ajalugu...
Kasutaja avatar
plekkpea
Veteran

Postitus Postitas plekkpea »

Et kamraad Kortikul tasus kuulutuse panek jällegit ära?
Kasutaja avatar
kortik
Veteran

....

Ei, kamraad Plekkpea. Asi polnudki kuulutuses, lihtsalt asjaolude kokkusattumus, või tähtede seis. Belgia autasu sattus täiesti juhuslikult ühe kirgliku filatelisti kätte ja kuna faleristika teda ei koti, pakkus seda mulle+ tsaari-vene medaljon ja kalender. Vaevu jõudsin belglase ja muu nodi tasku pista ja autosse istuda, heliseb telefon ja pakutakse teha kaupa- minult paar vana petroolilambi juppi restureerimiseks, mulle nende eest Punatäht. Mõeldud-tehtud. Siis mõtlesin, et aitab. Tänaseks päevaks kõik. Tatsasin Haapsalu kaubamaja ees seisav putka juurde, et suitsu osta. Vastu tuleb tuttav taat, vene erusõjaväelane ja teatab, et on leidnud üles oma teise Lahinguteenete medali (üks LT medal ja muud autasud juba ammu, aastat 17-18 tagasi, veel vene võimu ajal mulle kingitud). Läksime siis tema poole, sain medali kätte. Raha vanamees nagu alati ei võtta. Lippasin kaubamajja, ostsin suure noti korralikku viina ja padavai tagasi. Napsu vastu polnud vanal midagi. Vanamees ise pull sell, ise läbi-lõhki vene mees, kuid ammu eestistunud. Juba 80-l aastatel muud ei teinud, kui sõimas nii kaine, kui purjus peaga Moskva võimu. Endine üleajateenija. Erialalt sapöör-minöör. Ühe LT medali sai Tšehhi sündmuste, teise Suessi kanali sündmuste eest. Suhtumine oma autasudesse oli "tõsine"- need vedelesid keldris, tööriistakastis koos karpidega, kusjuures oli näha, et mees polnud mõnesid medaleid karbist välja võtnudki.
Aga see selleks. Kui oma toimingud tehtud, vaatasin kella ja selgus, et kogu mitmeastmeline operatsioon oli aega võtnud alla tunni :shock:
Kasutaja avatar
jäääär
Huviline
Kontakt:

Postitus Postitas jäääär »

Sõber leidis pööningult, üsna haruldase kuulipilduja lindikasti kandekoti.Kahjuks on ühes otsas kahjustusi ning kanderihm ka küljest harutatud :(

Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Ostan MG 34,42 kuulipilduja lafeti osi 56904029
Kasutaja avatar
endel
Huviline

Postitus Postitas endel »

Selline "paksemast plekist" kaanega karp saabus meie õuele.

Pilt
Kasutaja avatar
plekkpea
Veteran

Millal saabus? Ehk Millal esmalt teite maile?
Kasutaja avatar
plekkpea
Veteran

Kamerade Kortik. Ma mõtsi ikke, et kuulutuse manu kõik jooksva a va neh es mette! Tegelikult väga kena saamislugu asjadele ja see annab ainult asjadele vurfi juurde. Neh egas omal´gi üks kuluaari asi veel ilmutamatta, kuid üritan peale Läti laata sellega ühele poole saada.
Kasutaja avatar
kortik
Veteran

???

Kamraad Endel! Nagu ma aru saan, on tegu NL kerge ujuvtanki T-37 või T 38 torniga... Kui saladus pole, kust see välja ujus? Ja kas on lootust ka muu, puuduolev leida???
Kasutaja avatar
endel
Huviline

Postitus Postitas endel »

Ujus välja vanarauahunnikust ja algne leiukoht teadmata. Endale kapi peale ei pane, seega saab selle mõni muuseum.
Kasutaja avatar
kortik
Veteran

...

Tänan, kamraad Endel! Kapi pääle tõesti ei pane. Aga eramu õuele sobiks täitsa. Teha puhtaks, õigesse tooni võõbata, kuulipritsi toru külge leiutada...Ja õue kaunistus missugune :).

On muidu müügisoovi mõlgutatud :?:
Kasutaja avatar
Noor
Veteran

Postitus Postitas Noor »

Tänane pisike saak. Ei midagi erutavat siinse foorumi liikmetele. Samas ise olen rahul just selle India autasuliistu üle ning lindiliistud on mind viimasel ajal alati põnevile ajanud :lol:

Pilt
Ostan või vahetan kõike, mis puudutab EW lennundusega seonduvat.
Kasutaja avatar
labidamees
Veteran

Postitus Postitas labidamees »

Selline kauss siis...
Pilt
Pilt
ictta
Huviline

Postitus Postitas ictta »

Tankikuppel on küll lahe leid
Vasta